Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Creu Roja empresa precaritzadora
20 set 2005
Des de fa uns anys alguns treballadors/es del SAPS de Creu Roja ( Centre d´atenció als drogodependents més marginals) compromesos amb la nostra feina i amb les persones que atenem, venim reivindicant una sèrie de millores laborals que considerem indispensables per desenvolupar la nostra feina amb dignitat i qualitat.
MANIFEST DELS TREBALLADORS/ES DEL SAPS DE CREU ROJA

Des de fa uns anys alguns treballadors/es del SAPS de Creu Roja ( Centre d´atenció als drogodependents més marginals) compromesos amb la nostra feina i amb les persones que atenem, venim reivindicant una sèrie de millores laborals que considerem indispensables per desenvolupar la nostra feina amb dignitat i qualitat.
Per això volem tornar a informar a la societat en general i denunciar les següents problemàtiques:

- treballem en la precarietat absoluta, es a dir, la nostra salut bio-psico-social està en risc perquè l´Empresa no ens garanteix el nostre dret a la salut laboral; es per això que hem interposat una denuncia a la inspecció de salut laboral.
- realitzem la nostra feina en un espai reduït, que no permet disposar d’un espai mínim, per poder atendre a les persones amb les mesures adequades; aquesta eterna demora sospitem que té a veure amb el tripijoc i l´especulació de terrenys i locals entre l´Ajuntament de Barcelona i la Creu Roja. Això ho venim reivindicant des de fa 10 anys, i sempre ens ho prometen els diferents responsables i Administracions, encara que sempre es queda en res; i l’Ajuntament obre nous centres i ens nega la dignitat als serveis que ja existeixen.
- els nostres contractes laborals afavoreixen la discriminació, la desigualtat entre els treballadors/es amb diferències importants entre horaris i sous (precarietat laboral), i tenim contractes temporals des de fa anys abusant de la llei. Els horaris del nostre centre son indignes i destrossen qualsevol mena de relació social i afectiva; ha estat imposats per l´Empresa amb un criteri mercantilista sense tenir en compte les necessitats reals de la població que atenem.
- desviació de diners públics per interessos propis de Creu Roja, com despeses en caps de servei, càrrecs intermitjos i organització, en comptes de destinar-ho a la població afectada tant usuaris de drogues com infrastructura del servei.
- la mútua contractada per l´Empresa (Fraternidad) ens persegueix i ens pressiona perquè tornem a la feina encara que el treballador no estigui en les condicions adequades i també sense comprovar en quines condicions treballem, sense prendre cap mesura preventiva ni terapèutica. A més no ha avaluat els riscos psico-socials del nostre servei, i ens convida a canviar de feina quan estem malalts de la nostra feina.
- algun dels responsables de Salut Laboral del Comitè d’Empresa, el responsable de Salut Laboral de l’Empresa i la mateixa Empresa Creu Roja, són responsables de la situació actual ja que estaven informats reiteradament pels treballadors/es de les nostres necessitats i greus incidents que es donaven en el nostre centre i de les propostes dels treballadors per fer-hi front.


Considerem que els canvis necessaris perquè l’Empresa comenci una millora real de les condicions laborals i d’atenció als usuaris són:
-     un canvi de local perquè desenvolupem els nostre treball amb dignitat i qualitat, amb un plà de futur per escrit del SAPS, que sigui un compromís sòlid i efectiu entre l´Empresa i les Administracions, que permeti finalitzar amb l’amenaça permanent del tancament del servei i aporti els recursos necessaris per desenvolupar aquesta tasca social tant necessària d’una forma digne i amb qualitat tant pels usuaris del centre com pels treballadors.
-     a igual treball, igual salari; volem totes les persones amb la mateixa formació que treballen al nostre centre cobrem el mateix que la persona que més guanyi, ja que tots som un equip i treballem conjuntament pel bé de tots, treballadors i usuaris.
-     fora el criteri mercantil i empresarial de Creu Roja i dels serveis socials, volem que al SAPS es treballi de debò en equip, de forma transparent i participativa.
-     que reconegui l’empresa que la nostra malaltia és professional, que repari tot el mal fet, i assumeixi els costos monetaris que s’hagin derivat de la seva desídia i vulneració dels drets a la salut dels treballadors/es i dels usuaris del centre. Encara que mai es podrà reparar el mal ja fet a tants treballadors.
-     dimissió de tots els responsables de la situació actual, per haver permès que els problemes hagin continuat com sempre fins que som els mateixos treballadors el que paguem amb la nostra salut la seva desídia.



FORA LA PRECARIETAT LABORAL

DE CREU ROJA!!!

This work is in the public domain

Comentaris

El Vaticano, estado totalitario asilo de criminales
20 set 2005
El Tribunal para la Antigua Yugoslavia acusa al Vaticano de proteger a un importante criminal de guerra croata
La Santa Sede dijo a la fiscal jefe del Tribunal que no tiene la "obligación internacional" de ayudar a las Naciones Unidas a rastrear a criminales de guerra

LVD - 20/09/2005 - 10.22 horas

Londres. (EFE).- La fiscal jefe del Tribunal Penal Internacional para la antigua Yugoslavia (TPIY), Carla del Ponte, ha acusado a la Iglesia Católica y a la jerarquía vaticana de proteger al presunto criminal de guerra croata Ante Gotovina.

El Vaticano podría señalar exactamente en cuál de los ochenta monasterios católicos de Croacia ha encontrado refugio el general Gotovina, dijo Del Ponte en unas declaraciones que publica hoy el diario británico "The Daily Telegraph".

La fiscal suiza dice estar "decepcionada en extremo" por el muro de silencio del Vaticano, tras meses de llamamientos secretos a altos funcionarios del Vaticano, incluido uno directamente dirigido al papa Benedicto XVI, todos ellos sin éxito.

El general Gotovina, de 49 años, a quien muchos croatas consideran un héroe nacional, es una de las personas más buscadas por crímenes de guerra en la antigua Yugoslavia, junto al ex líder serbobosnio Radovan Karadzic y al general Ratko Mladic.

"Tengo información de que (Gotovina) está escondido en un monasterio franciscano y que la Iglesia católica le protege. He tratado el asunto con el Vaticano, que se niega tajantemente a cooperar conmigo", denuncia Carla del Ponte.

El pasado julio, la fiscal viajó a Roma para transmitirle esas informaciones sobre el paradero de Gotovina al "ministro de Exteriores" del Vaticano, el arzobispo Giovanni Lajolo. Este dijo no poder ayudarla con el argumento de que el Vaticano no es un Estado y no tiene la "obligación internacional" de ayudar a las Naciones Unidas a rastrear a criminales de guerra. Carla del Ponte, que es católica, se dijo "doblemente decepcionada" por la actitud el Vaticano.

La fiscal pidió a Roma que repudiase una reciente declaración del obispo de Gospic y Senj, Mile Bogovic, en la que el prelado denunciaba al TPIY como un "tribunal político" decidido a tergiversar el pasado de Croacia.

Gotovina lleva en paradero desconocido desde 2001, cuando fue acusado de crímenes de guerra y crímenes contra la humanidad.

Ex oficial de la Legión Extranjera francesa, el general croata supervisó y toleró supuestamente la matanza de al menos 150 civiles serbios y de la deportación forzosa de cerca de 200.000 tras una ofensiva en 1995 para imponer de nuevo el control croata en la región de Krajina.

El Gobierno croata se ha visto acusado a su vez de insuficiente cooperación con la comunidad internacional para dar con el paradero del general, lo que está afectando negativamente a sus esfuerzos por comenzar las negociaciones de adhesión a la Unión Europea.
Re: Creu Roja empresa precaritzadora
20 set 2005
Creu roja, la santa creu i la creu gamada i la mare del tanu. Fòra les creus i visca la revolució.
Creu Roja: empresa guvernamental i paramilitar
20 set 2005
La Cruz Roja Española és una xarxa de corrupció, potser tant subvencionada com l'església catòlica.

Arreu d'Europa funciona de la mateixa manera que a l'Estat Espanyol, i fou la gran beneficiada dels treballadors gratuïts que sorgien de l'Objecció de Consciència.

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/202494
American Red Cross: entre militars i empresaris
21 set 2005
Veure la llista dels líders als USA: http://www.redcross.org/museum/history/leaders.asp *Els de la C.R.Española no diuen ni qui són ni qui han estat: http://www.cruzroja.es/portal/page?_pageid=238,12050167&_dad=portal30&_schema=PORTAL30
American Red Cross: entre militars i empresaris
21 set 2005
Veure la llista dels líders als USA:

http://www.redcross.org/museum/history/leaders.asp

*Els de la C.R.Española no diuen ni qui són ni qui han estat:
http://www.cruzroja.es/portal/page?_pageid=238,12050167&_dad=portal30&_s
Sindicato Sindicat