Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: ecologia
Tecnologia de l'hidrogen, obtencio i us per la producció d'energia electrica
17 set 2005
Unim forces per la abolició de l'us del petroli
M'agaradaria saber si la gent es concient del que podia canviar el mon si es desembolupes aquesta tecnologia. No es una qüestio ecologica. Una plataforma a fabor de l'hidrogen com tecnologia de substitució pot ser la manera més efectiva de lluitar contra els desequilibris mundials. Ni kiotos ni osties una revolucio popular en contra del petroli com ha combustible . Ni els terroriste islamics ni els americans porien fer res sense controlar una font d'ingressos com aquesta. Es una solució real només necessita que la impulsem. dintre de dos dies el teu firefox funcionará amb l'hidrogen si tu ho vols no ens centrem només en la tecnologia de la comunicació es una perdua de temps que tothom es preocupi de que el seu ordinador endollat a al red electrica tingui softguar lliure mentres la companyia electrica va cremant petroli , carbó o produint energia nuclear es una hipocressia perillosa. En definitiva que tot es mou per aquest combustible si canviem els amos del combustible canviem també el mon. La creació d'una patent especial per les tecnologies de supstitució que fos universal podria canviar moltes coses. Amb energia sense control extern macroempressarial moltes formes de gestió serien possibles. Lluitem per aquest canvi ara.

This work is in the public domain

Comentaris

Energia mecanica amb aire comprimit
17 set 2005
Tant per a abolir l'ús dels hidrocarburs contaminants, com per a abolir la dependència d'una indústria productora d'hidrògen, doncs a favor de l'autogestió energètica;

Recomano donar un cop d'ull a aquesta empresa:
Moteur Developpment International (MDI)
Re: Tecnologia de l'hidrogen, obtencio i us per la producció d'energia electrica
17 set 2005
Des que puja el preu del petroli la gent mica en mica es va conscienciant de lo important que es l'energia a les nostres vides. Sense energia no hi ha res. L'autogestió a les nostres vides ha de ser primordial però no crec que ens poguem autogestionar l'hidrògen.

Però cal explicar algunes coses sobre l'hidrògen...

Per començar és una moto que ens estan venent. L'hidrògen no és cap combustible ni cap font d'energia. És un "mitjà" per emmagatzemar-la. Necessitem crear-lo a través d'una altre font d'energia. D'altre banda, necessita més energia per a la seva obtenció que la que després proporciona.

Si amb les energies renovables ens costarà contribuir significativament a la producció d'electricitat, imaginem-nos el que suposaria moure tota la flota mundial de vehicles actual i crear hidrògen líquid x aquests...

L'hidrògen, a més, presenta altres problemes tècnics: Ocupa entre 4 i 11 vegades el volum de la gasolina o el diesel, s'ha de mantenir a temperatures molt molt baixes (això tb requereix energia). A més, els vehicles actuals no estan preparats x aquest nou sistema.

Si voleu més info sobre la crisi energètica, baixeu-vos aquest document:

http://www.crisisenergetica.org/staticpages/index.php?page=2005091713213

Salute!
Re: Tecnologia de l'hidrogen, obtencio i us per la producció d'energia electrica
19 set 2005
No se de donde has sacado que el hidrogeno ocupa mas que el diesel o la gasolina: sera si lo almacenas en estado gaseoso. Si lo almacenas en estado liquido, (presion alta y baja temperatura), el hidrogeno es el combustible que mas energia proporciona por unidad de masa, por eso el Shuttle no va con diesel.
Por cierto que el hidrogeno SI es un combustible y SI es combustible. El problema es que en la tierra no lo hay en estado puro, hay que disociarlo del oxigeno y es por esto que si que estas en lo cierto cuando afirmas que es un modo de almacenar energia mas que una fuente.
Re: Tecnologia de l'hidrogen, obtencio i us per la producció d'energia electrica
19 set 2005
L'hidrogen es podria produir de manera domestica a mes a més els generadors d'enrgia electrica domestics podrien donar suministrament a la xarxa electrica. L'hidrogen es pot produir per electrolissi, el problema actual es que el rendiment de una panell solar es molt baix i el seu cost energetic molt alt. Es adir que has de cremar molt petroli en definitiva per poder produir un panell solar. Dintre de la hipotessi de que els panells fossin més ecologics, es ha dir que donessin prou energia en tota la seva vida com per poder produir un altre panell i a sobre produir mes energia per abastir els serveis d'una casa es podria fer servir per fer l'hidrogen. Aixó que comenteu sobre cotxes i mandangues hem sembla bastant absurd, un cotxe fet amb els materials actuals consumeix moltissima més enegia que la que pogues necessitar un d'hidrogen, no parlem de substituir noMés el motor de combustio. Els models electrics més avançat prescindeixen de les trasmisions, els motor electrics estan situats directament a les rodes SENSE ENGRANATGES. A més a més les noves aleacions de l'acer i els composites faran que els vehicles siguin menys pessants. Un clar exemple del que poden fer aquest nous materials es l'airbus que sient més gran pessa menys i per tant necessita menys energia per moures. El cotxe com ha concepte desapareixera, un mon ecologic utilitzará nous vehicles com zepelins d'aire calent per transporta material d'obra a vehicles indibiduals més versatils que les motocicletes. Tots aquest vehicles existeixen i son efectius l'unic problema es la tecnologia energetica que els sustenta no está prou desembolupada i ara cau en el perill de que se l'apropiin els maganats del petroli.
Re: Tecnologia de l'hidrogen, obtencio i us per la producció d'energia electrica
19 set 2005
Modificat: 03:18:10
En quant a l’hidrogen, costa més energia fabricar-lo de la que després se’n pot extreure.

¿a qui li interessa la creació d’energia distribuïda? ¿als grans grups energètics? ¿als grans grups de poder? Crear energia de manera distribuïda és dotar de autonomia i llibertat a la gent, als pobles. ¿Realment creieu que s’està obrint un procés de creació de llibertat al món o, ben al contrari, s’està buscant noves formes de dependència a través del domini dels recursos naturals (aigua inclosa), de les patents, de la informació, de l’alimentació?

Sense un canvi ben radical és impossible les fonts distribuïdes de creació d’energia.
Sindicat