Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Sabadell. inaugurat Casal de Joves
17 set 2005
Entrevista a la presidenta del Consell de Joves (format per les joventuts dels partits polítics i altres col.lectius "no crítics") en la inauguració del seu local de 600m2 cedit per l´Ajuntament de Sabadell
local.jpg
#file_1#
Fotografia de la inauguració. Entre els presents, VIRTUDES PEREZ, la presidenta del consell de joves, MANUEL BUSTOS, alcalde de Sabadell, JOSEP M°CIVIS, redidor d´ERC, JORDI SORIANO, regidor del PP i ISIDRE SOLER, REGIDOR D´ENTESA PER SABADELL, brindant.

«El Casal de Joves és per a tot Sabadell»

l'entrevista

VIRTUDES PÉREZ.
Llicenciada en sociologia i diplomada en treball social, la veritable passió d'aquesta sabadellenca de 26 anys és la dansa contemporània. S'hi dedica des de petita i fa cinc anys va muntar la seva pròpia companyia. Des del 3 d'abril presideix el Consell de Joves de Sabadell.


El Consell de Joves va inaugurar la seu, el Casal de Joves del carrer Emprius, per festa major. Tot un privilegi que haurà permès que molta gent us conegui...
- «La veritat és que sí. La part positiva de presentar el casal per festa major és que la gent surt al carrer i va tenir temps de venir a visitar-lo. La part dolenta és que havia de competir amb moltes altres activitats, com ara el concert de Miguel Bosé, i això li va treure protagonisme.»
Quanta gent va passar pel local durant la festa d'inauguració?
«Hem calculat que unes 500 persones. La festa va durar de les cinc de la tarda a les tres de la matinada.»
I, un cop inaugurat, quins són els vostres projectes més imminents?
«La festa va estar molt bé, va ser molt participativa i va permetre a les entitats coneixe'ns més. Però això només és un punt de partida. El local així com està no serveix de gaire. Ara s'ha de començar a habilitar, s'ha de comprar el material per poder fer les activitats... Per exemple, aquesta nit tenim un concert de sis grups de heavy metal i hem de llogar l'equip de so perquè de moment no tenim res. És complicat, però jo sempre dic que d'aquí al gener farem un tempteig per veure com ens organitzem.»
Com va sorgir la idea de fer renéixer el Consell de Joves?
«L'impuls el va donar l'entitat Nous Temps. L'anterior consell va quedar inactiu l'any 1992 i es tractava de reactivar-lo. Vam començar a fer reunions una sèrie d'entitats a començament del 2004 i cada cop eren més. Finalment, ens vam constituir el 9 d'abril del 2005.»
Quantes entitats formen part actualment del Consell de Joves?
«Ara som 47 entitats, però gràcies a la inauguració del casal moltes altres entitats ens van dir que s'hi acabaran incorporant.»
Quin tipus d'entitats formen part del Consell de Joves?
«La majoria són entitats culturals, socials i artístiques. També hi ha entitats musicals, com la Coordinadora de Músics.»
Quins avantatges tenen les entitats que formin part del consell?
«El fet de ser moltes entitats ens dóna una mica més de força a l'hora de fer sentir les nostres demandes davant l'administració. Un exemple és el Casal de Joves que ens ha cedit l'Ajuntament. Per a les entitats individualment representa una oportunitat d'intercanvi de coneixements i de disciplines. Si arribem a dinamitzar bé el casal es pot arribar a fer un treball comunitari molt interessant.»
Quina relació teniu amb altres col·lectius que també tenen projectes comunitaris, com és el cas dels esquàters?
«Són projectes paral·lels que no s'exclouen. Jo entenc que ells tenen una altra manera de pensar i d'organitzar-se que no encaixa en un sistema més burocràtic com és el nostre, però el que ha de quedar clar és que si ells volen fer un concert al Casal de Joves tenen les portes obertes, perquè aquest local no és per al Consell de Joves sinó per a tot Sabadell. Qualsevol iniciativa, vingui d'aquest o altres col·lectius, és positiva per a la ciutat.»
Esteu satisfets de la política de joventut que porta a terme l'Ajuntament?
«Sobre aquest tema opinarem després de l'assemblea del mes d'octubre. Ara totes les entitats estem analitzant el Pla Local de Joventut per presentar-hi propostes. Tots els que vulguin participar en el debat poden fer les seves aportacions a cjsabadell ARROBA hotmail.com.»

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sabadell. inaugurat Casal de Joves
17 set 2005
pffff!!!!!
i aixó és una amenassa pels centres socials okupats?
les assemblees de joves no hi són al Consell?
per cert, la CUP Sabadell no estava a Entesa per Sabadell, qué hi fan celebrant aquest local?
Tmbé van celebrar la inauguració de Can Barba? o la despedida?
desobediéncia és revolució!
Re: Sabadell. inaugurat Casal de Joves
17 set 2005
La CUP va treure un comunicat en contra del desallotjament de Can Barba.
Re: Sabadell. inaugurat Casal de Joves
17 set 2005
si, no? mo cal preguntar què va fer i què deixa de fer la CUP. Cal unir-nos tots per fer veure que aquest local és purament burocràtic i que els joves de sabadell volen centres socials okupats!
pd jo tampoc entenc què hi pinta el paio de l´Entesa, però deu ser coses de "polìtica"
Re: Sabadell. inaugurat Casal de Joves
17 set 2005
i aixo que és per les jnc, jerc, joventuts d'iniciativa... i purria varia per l'estil?? jajaja i a més a sabadell que amb el curro de les assemblees de joves, assemblea d'okupes, endavant, gent del cancapablanca.. els joves fa temps que es van espavilar per tenir espais (okupats).

Sembla una broma
Re: Sabadell. inaugurat Casal de Joves
18 set 2005
Els del consell de joves aquests son uns pallasos, estan les joventuts dels aprtits institucionals, uens joventuts catòliques tmb..desde la seva posició és tot molt més sencill, no sé jo quina lluita es creuen que fan...només serveixen eprquè surti els bustosd als diaris dient que el consell representa a tota la joventut sabadellenca i qui no s'hi uneixi son "jovenes okupes y violentos"...quin fàstic, epr déu.

A sabadell tenim un gran militància i aquestts pallasets no poden fer res de res...endavant amb les assamblees de joves i la llutia popular de sabadell..i visca ruptura!

salut.
Re: Sabadell. inaugurat Casal de Joves
18 set 2005
victòria, se´t veu!
El que és xungu és que el paio de l´Entesa estigui donant sùport a aquest local!
Re: Sabadell. inaugurat Casal de Joves
18 set 2005
Si a Sabadell hi ha tanta penya del rotllo, perquè no s'han fet seu aquest local i així molestar la penya aquesta.. no ho entenc.
Re: Sabadell. inaugurat Casal de Joves
18 set 2005
si als països catalans hi ha tanta penya del rotllo, perquè no ens fem nostre ERC?
o el PSOE?
entrisme=oportunisme!
Desobedència és Ruptura!
Re: Sabadell. inaugurat Casal de Joves
08 oct 2005
A la merda el casal de joves de sabadell, s hi hauria de calar foc i que es kdessin sense local. Per fatxes i mentiders.
Sindicato Sindicat