Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: corrupció i poder
Marketing Directo de Ocio, S.L.
17 set 2005
Sempre han proliferat els estafadors que cerquen víctimes de les seves empreses. L'engany ariba a ser legal, sempre i quan l'exerceixi el poderós capital.
iberpost1.jpg
iberpost2.jpg
sobre1.jpg
sobre2.jpg
Les empreses Marketing directo de ocio, S.L. i Data integral action, S.L., que semblen tenir seu a Bilbao, utilitzen les dades personals comprades a d'altres empreses i bancs (i sovint mitjançant suborns a empleats de l'administració pública), per tal de captar clients de forma bastant deshonesta.

Per aquest exemple, s'envia una carta a nom de la possible víctima, que consta d'un full que simula un certificat postal amb enviament de diners.

La persona ha de concertar cita amb el centre d'operacions (902 364 552) per a presentar-se a un acte comercial, on per començar ha de cedir totes les dades personals, laborals i patrimonials (incloent acreditació de tenir bens hipotecables).

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Marketing Directo de Ocio, S.L.
07 oct 2005
dues vegades en nom de persones diferentes ho hem rebut a casa, en breu espai de temps, insisteixen,
ara "yomango".
Re: Marketing Directo de Ocio, S.L.
19 oct 2005
Jo vaig rebre la famos carta estafa de Iberpost ahir 18/07/2005, a Sabadell. Com que ningú els hi para els peus ells segueixen a la caça d'algun despistat.

A quanta gent han d'estafar amb el timo aquest de Iberpost perquè algu faci alguna cosa al respecte ?

He trucat al 012 de la Generalitat per denunciar el cas, i m'han dit que ells no hi poden fer res, que en tot cas vagi a una oficina del consumidor. (Que només fa horari de 10 a 1 del matí. Com si jo pogués faltar a la feina per anar a denunciar aquest cas).
Està clar que passant la pilota d'aquesta manera no s'acabaràn mai aquestes estafes !

Quina vergonya !
Re: Marketing Directo de Ocio, S.L.
21 oct 2005
Jo vaig rebre la carta fa uns dies. El que es pot fer és el següent:

1.- Denunciar davant de l'Agència de Protecció de Dades (https://www.agpd.es/index.php) a DATA INTEGRAL ACTION SL, per haver cedit les vostres dades sense permís. Jo ho he fet en el passat per fax, sense haver de fer desplaçaments. També es pot fer en qualsevol registre d'un organisme públic.

Aquí teniu informació i models:
https://www.agpd.es/index.php?idSeccion=118
https://www.agpd.es/upload/Canal_Ciudadano/Modelos/mod_e_denuncia.pdf

2.- A més, també podeu exigir a DATA INTEGRAL ACTION SL, com a responsable del fitxer d'on han sortit les vostres dades, que les CANCELI, per a que no us tornin a enviar res. Problema: cal adreçar-li alguna comunicació que us permeti tenir constància de que l'han rebuda. Com que només faciliten un "Apartado de Correos", no teniu possibilitat de fer aquesta comunicació amb acús de rebuda. Cap problema: fa un parell de dies vaig plantejar aquest problema a L'Agència de Protecció de Dades, per aquí:

https://www.agpd.es/index.php?idSeccion=101
(també apareixen tels, fax, email, adreça postal)

I avui mateix m'han contestat facilitant-me l'adreça postal de l'empresa. Aquí va, per a qui tingui ganes de plantar-li guerra a aquest tipus de timadors:

DATA INTEGRAL ACTION,S.L.
C/CALIXTO LEGUINA, 1 - BAJO
48007 BILBAO (VIZCAYA)

3.- Si feu el que us he dit en el pas 2 i no us contesten en un mes, podeu posar una denúncia (a l'Agència de Protecció de Dades) per no permetre-us exercir el vostre dret de CANCEL·LACIÓ

4.- Si us diuen que us han tret i en un futur torneu a rebre correspondència en la que es diu que les vostres dades han sortit de la mateixa empresa ..... denúncia al canto.

Us asseguro que l'Agència de Protecció de Dades casca unes sancions considerables. La cosa triga uns mesos, però acaben rebent.....Només cal ser persistent i anar responent quan us adrecin algun requeriment de documentació (acreditació d'haver enviat la sol·licitud o coses així).

Sort i canya!
Re: Marketing Directo de Ocio, S.L.
21 oct 2005
Uns links addicionals interessants:

https://www.agpd.es/upload/Canal_Documentacion/Resoluciones/TD/2005/TD-0(%20Art%EDculo%2018.1%20y%2016.1%20LOPD).pdf
https://www.agpd.es/upload/Canal_Documentacion/Resoluciones/TD/2004/TD-0(Art%EDculo%2016%20LOPD).pdf
Sindicat