Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Com posar fi d'una vegada a l'extrema dreta
16 set 2005
El dispositiu de poder que es va instal·lar al món després de la segona Guerra Mundial té com a ideologia l'antifeixisme, interpretat com a mal absolut que redueix tot el que faci el sistema a un mal "relatiu". Seixanta anys després de la caiguda de Berlin, el sistema necessita CREAR feixistes per mantenir viva la doctrina que el justifica.
Han de fabricar feixistes, si no, es queden sense justificació. Els va bé les agressions a immigrants, els va bé que que tota contestació al sistema sobre el tema de la immigració caigui en mans de l'extrema dreta.

La immigració és la forma fonamental de la globalització, i ha estat promoguda per la dreta neoliberal a fi de d'abaratir el preu de la mà d'obra, aplanar les diferències culturals i preparar un món on sols tindran un paper real els mecanismes econòmics del mercat mundial.

Oposar-se a la globalització significaria oposar-se a l'actual política d'immigració. Si això és fes des de l'esquerra, el projecte de mercat mundial restaria seriosament qüestionat.

Per tant, el tema ha de caure en mans de l'extrema dreta, la qual cosa permet: 1) revifar el fantasma del feixisme com a mal absolut, 2) estigmatitzar com a nazis totes les persones que neguen de debo i fins a les darreres conseqüències la doctrina de la globalització.

Més informació a

www.presons.net
Mira també:
http://www.presons.net
http://www.prisiones.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Com posar fi d'una vegada a l'extrema dreta
16 set 2005
suposo que parleu de la CAJEI oi?
Re: Com posar fi d'una vegada a l'extrema dreta
16 set 2005
No, parlem de l'extrema dreta. Que la CAJEI sigui intolerant no significa que sigui d'extrema dreta. Malauradament, la intolerància es troba també a l'extrema esquerra.
Re: Com posar fi d'una vegada a l'extrema dreta
16 set 2005
L'Extrema dreta son els Estats...l'espanyol per exemple...

i l'extrema esquerra son sicaris i policies de l'estat (extrema dreta), disfressats de persones d'esquerres

Salut Revolució i a las cosas por su nombre!
Re: Com posar fi d'una vegada a l'extrema dreta
16 set 2005
se os ve el plumero, jodíos fachas. uno suelta el rollo y el otro le sigue en un falso diálogo.sóis la peste
Re: Com posar fi d'una vegada a l'extrema dreta
17 set 2005
adecaf
no et canses mai
porc carceller
Re: Com posar fi d'una vegada a l'extrema dreta
17 set 2005
Fora nazis d'Indymedia
Re: Com posar fi d'una vegada a l'extrema dreta
17 set 2005
Pues, empezad echando al administrador.-
Re: Com posar fi d'una vegada a l'extrema dreta
17 set 2005
és impossible dialogar a indymedia, el personal que entra aquí sols crida, insulta i amenaça. Tot el que no els agrada és fatxa, i pateixen paranoia policial. En fi, es tracta de personatges patètics. Esperem que no governin mai.
Re: Com posar fi d'una vegada a l'extrema dreta
18 set 2005
no entiendo los dardos de los post, pero la hipótesis de partida del artículo podría resultar interesante, aunque simplista
y algo confuso mientras llega a la conclusión nº 2 ( estigmatizar como .....) forzada y más bien tonta a mi entender, no se sostiene ni para hacer una réplica
Re: Com posar fi d'una vegada a l'extrema dreta
18 set 2005
Te rogaría que tuvieses en cuenta dos cosas:

1/ en internet no se pueden hacer tesis doctorales

2/ el post sólo intenta plantear un enfoque de los problemas habituales que trata la extrema izquierda desde una perspectiva más iluminadora

Te ruego que si pretendes razonar, cosa extraña en indymedia, e incluso refutar el post (cosa que me parece excelente, hazlo) utiliza argumentos, no descalificaciones como "no merece ni una respuesta".

Dí, por favor, qué ves correcto, que ves interesante y que ves absurdo, pero explica POR QUÉ.

Un saludo.
Malson sindicalista penitenciario de la UGT
18 set 2005
malson, no te escondas con lo de "porc carceller", es evidente que eres el mismo elemento que en el post "UGT colla de feixistes" se identificó como sindicalista de UGT prisiones, pero no tienes cojones de decirlo porque en indymedia te machacan

Los de ADECAF, al menos, no se esconden, van a cara descubierta y con dos cojones

siempre lo han hecho
Re: Com posar fi d'una vegada a l'extrema dreta
18 set 2005
bien,me has lanzado el guante, y lo recojo
no creo que la permanencia del estado desde la 2GM se legitime en la lucha contra el fascismo, el fascismo resulta ser un hijo bordeborde del mismo demasiado peligroso para jugar a nutrirlo intencionadamente, es eso lo que me parece simple, los malos, un estado, se disfrazan de demócratas mientras su verdadera pulsión fascistoide genera réditos económicos.
si la izquierda es la cara amable de tot plegat, qué más da que escenifiquen una política de inmigración decente? al fin y al cabo, ya sabemos que la banca siempre gana.los neoliberales han explicado como no hace falta, ni conviene, humillar la dignidad del trabajador con la esclavitud absoluta (trabajo en negro), sirve para el caso un contrato precario, por ejemplo ( y menos peligroso de reacción social)
bien, por eso a mi me da que a ese mapa le falta chicha.
la inmigración es una consecuencia, no un motivo de lo peor de la globalización, eso si, mientras tanto se le saca el jugo que se pueda.
la extrema derecha no se si interesa al sistema, porque su actitud es insostenible para su equilibrio, del sistema.el fascismo de la ultraderecha se cuece en su propia salsa, y aunque les gusta joder lo que les dejen, pues eso, no son capaces de más.
fijate como bush se ha acabado pareciendo a su enemigo bin laden, eeuu como un país sin estado(respuesta cero al huracán) pero militarizado hasta los dientes. y eso no conviene al sistema, que se autoaniquila ( incluso para aquellos que no están marginados en él)
lo de último es que no veo como llega la extrema derecha a esa conclusión fatalfatal (antiglobal=nazi)¿por que le interesa dar cara y ojos al enemigo para su plan demoníaco de controlar el mundo? y si así fuera, por qué asumir este discurso ortopédico? ¿ por qué construirse una identidad a partir del vómito fascistoide? victimizarse y enneciarse? justificar los propios límites?
por cierto, ¿ como acabar con la extrema derecha? que no lo he entendido
Re: Com posar fi d'una vegada a l'extrema dreta
19 set 2005
El antifascismo ha sido y sigue siendo el único denominador común de todas las fuerzas que conforman el sistema. Es su seña de identidad: la oposición a un mal absoluto.

Esto explica que Hollywood, verdadera educadora del mundo occidental, haya hecho muy poco o casi nada con el genocidio de 100 millones de personas perpetrado por las izquierdas (que están dentro del sistema) y en cambio haya producido literalmente miles de películas contra el fascismo, directa o indirectamente cosiderado.

La inmigración es un elemento de la globalización, pero un elemento central porque además de integrar la mano de obra en el concepto de "mercado mundial", sirve para disolver las culturas y homogeneizar la demanda a gran escala. Y ya sabemos que esta homogeneización de la demanda es una de las condiciones del funcionamiento capitalista,, que requiere enormes inversiones y un receptor idéntico.

El sistema necesita reavivar el fantasma del fascismo para mantener viva su coherència y legitinmidad. El fascisnmo ha de ser lo peor, para que el sistema sea sólo lo malo. El fascismo es la gran cortina que permite tapar todas las contradicciones y crímenes del sistema como males relativos frente al mal absoluto.

La extrema derecha, además, sirve como cloaca donde van a parar todas las reivindicaciones antisistema que la izquierda radical no se atreve a asumir como propias. Son, precisamente, las que más daño podrían hacer al sistema. Al caer en manos de la ultraderecha, dichas reivindicaciones quedan estigmatizadas y, por lo tanto, devienen inocuas o pierden la virulencia que las podía hacer peligrosas.

¿Cómo acabar con la ultraderecha? Muy sencillo: a través de una nueva izquierda radical que deje de jugar al juego del antifascismo y niegue, de verdad, los mitos del sistema. Que asuma las reivindicaciones del pueblo y denuncie la instrumentalización del fascismo y la responsabilidad total del sistema en la constante agitación del fantasma de "Auschwitz". Esto ya lo hace la CCI (Corriente Comunista INternacional) pero su problema es que no quieren romper con el marxismo, más criminal todavía que el nazismo, y fundar una nueva izquierda radical post-antifascista.
Re: Com posar fi d'una vegada a l'extrema dreta
19 set 2005
ADECAF: Saps que Hollywood va crear l'agent 007, un exterminador potencial de comunistes?, saps que els Estats unit mai han atacat cap país acusant-lo de feixista mentre que sí que ho han fet amb molts països acusant-los obertament de comunistes? recorda que va ser alemanya qui va declarar la guerra als estats units i no pas ells, en canvi s'han passat tota la guerra freda acusant de comunistes i condemnant aquest tipus de règim, el comunisme ha sigut satanitzat des del poder, una altra cosa és que la societat no l'hagi condemnat tot el que ho hauria d'haver fet. Però, a banda d'això crec que en molts debats se t'han donat arguments per demostrar que els règims autòcrates totalitaris que han regnat en nom del poble, no ho han fet pel poble, una demostració fàcil de que qui es diu comunista no ho és es dóna quan mata d'altres que també es fan dir comunistes (com ha passat en tots els països que s'han fet dir comunistes menys en un, cuba), així és com es veu que aquests règims no són més que dictadures paternalistes que fins i tot utilitzen mètodes i llenguatge impropis dels revolucionaris, com ara un patriotisme exhacerbat ( a cuba això també passa) que només fan que adormir la ment del poble. Tot i així estic d'acord amb tu que es fa poca propaganda del que van ser els gulags i les repressions en aquests països.
Una altra cosa que et vul fer entendre és que quan es parla d'antifeixisme ja ningú pensa gaire en Hitler, aquells que avui en dia ens volem fer dir antifeixistes tenim conviccions anticapitalistes, de fet, avui l'antifeixisme inclou anticapitalisme i antistalinisme ( dic stalinisme referint-me a tots els règims de la mateixa corda, maoísme, pol-potísme, etc.. ) i qui es faci dir antifeixista i cregui en algun d'aquests idiotes o en el capitalisme, doncs al meu parer s'està equivocant.
Un altre tema a tocar és la teva tossuderia a satanitzar el marxisme, el marxisme es va fer en el segle 19 i avui en dia el capital de marx és un anacronisme, per tant no es pot seguir al peu de la lletra, a més, tu dius que és criminal i el cert és que segons la interpretació que es faci del capital pots esdevenir uns del millors assassins de la història sense contradir-lo, però també el pots interpretar de forma que puguis fer un comunisme totalment humà i llibertari, és més o menys com la bíblia, que es pot interpretar de moltíssimes maneres.
Bueno, em piro a sopar que tinc gana, adéu
sobre ADECAF
11 oct 2005
Veure l'informe-anàlisi sobre ADECAF:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/207020
Sindicato Sindicat