Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: globalització neoliberal
Un Govern d'"esquerres" ha d'agenollar-se davant la "lógica empresarial"?
15 set 2005
El Govern català, que s'autodenomina "d'esquerres", està presoner de la seves contradiccions socialdemòcrates i es dedica a posicionar-se a favor d'operacions monopolístiques i a declarar-se ESCALU de les "logiques empresarials".
Segons "informa" la capçalera burgesa LA VANGUARDIA, el conseller "socialista" d'Obres Públiques, Sr. Nadal, es declara adherent i dòcil "obeïdor" de les lógiques empresarials, SENS DUBTE que els seu subconsciente li ha jugat una mala pasada. Veiem com a les seves declaracions apareix la "sagrada lógica empresarial" que respecte a tret i dret el senyor conseller.

Obviament, el senyor conseller Nadal que de tonto no tè un pel i sap que el primer accionista d'Iberia es Caja Madrid, a la qual no li agrada -de moment- el preu que li ofereix La Caixa pel seu 10 per cent d'Endesa, planteja l'anunci d'Iberia de reduïr els vols desde el Prat com a "represalia política". De forma inconscient, alhora que es reconeix fer defensor de la "logica empresarial", àduc el capitalisme i que per tant d'esquerrà no te tampoc ni un pel, el senyor conseller reconeix que la operació de control d'ENdesa tambè es una contrapartida política. EL que no diu es que l'estatutet constitucional i burgessot es el preu que com sempre ha succeit el poble treballador de Catalunya paga per nodrir els desaforat desig de guanys de la seva nostrada burgesia a la qual tan magnífica i enganyosament representa el senyor conseller i els seus companyons de gabinet.

Veiam el que diu La Vanguardeta dels fabricants de wàters:

La Generalitat tilda de "represalia política" la decisión de Iberia de suprimir vuelos internacionales desde Barcelona
El conseller dice que la aerolínea obtiene beneficios "sustanciosos" en el aeropuerto de El Prat



LVD - 15/09/2005 - 10.55 horas

Barcelona. (EUROPA PRESS).- El portavoz del Gobierno catalán y conseller de Política Territorial y Obras Públicas, Joaquim Nadal, atribuyó hoy a una "represalia política" la intención de Iberia de estudiar la supresión de rutas internacionales desde el aeropuerto de El Prat de Llobregat.

El presidente de la aerolínea, Fernando Conte, confirmó ayer que la compañía estudia suprimir las rutas menos rentables en el marco del Plan Director 2006-2008. En el caso de Barcelona, Iberia aduce para sopesar esta posibilidad la elevada competencia de las compañías de vuelos baratos, que reciben subvenciones indirectas por parte de la Generalitat.

Nadal, en declaraciones a Catalunya Ràdio recogidas por Europa Press, subrayó que las ayudas están ajustadas a la normativa europea y afirmó que, si la decisión "respondiera sólo a una lógica empresarial lo podría entender, pero como me parece entender que responde a una lógica de represalia política, no lo puedo admitir".

El conseller recalcó que "Iberia, con el aeropuerto de El Prat y los vuelos desde Barcelona, hace un negocio sustancioso", por lo que la Generalitat se pondrá en contacto con el presidente de la aerolínea, Fernando Conte, para conocer con detalle los planes de la compañía.

Iberia ofrece 27 vuelos internacionales directos desde Barcelona y consiguió 9,3 millones de pasajeros el año pasado. Por contra, las 17 compañías de bajo coste que operan también en El Prat sumaron 2,4 millones de usuarios.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un Govern d'"esquerres" ha d'agenollar-se davant la "lógica empresarial"?
15 set 2005
si de moment no podem crear una línia aèria pròpia, fem un contracte amb l'aviació de Suissa, Malta o de Finlàndia, i engegem a la merda Iberia
Re: Un Govern d'"esquerres" ha d'agenollar-se davant la "lógica empresarial"?
15 set 2005
Es clar, amb el permís d'AENA, empresa estatal espanyola propietària dels aeroports. Si no es comprova de primera mà, seria inconcebible el grau d'ignorància de l'activisme català present a Indy-BCN.
Sindicato Sindicat