Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Jorge Verstrynge reapareix com a gurú militar d'Hugo Chávez
14 set 2005
Jorge Verstrynge, que va ser secretari general d'Aliança Popular (ara PP) del 1979 al 1986, ha inspirat l'exèrcit de la República de Veneçuela. El seu últim llibre, 'La guerra perifèrica i l'islam revolucionari. Orígens, regles i ètica de la guerra asimètrica' és un tractat sobre aquesta mena de guerra, caracteritzada per una gran desproporció militar i política entre els dos bàndols en pugna.
En una guerra asimètrica s'apliquen mètodes bèl·lics no convencionals, i en aquesta obra Verstrynge explica les tàctiques de guerra de l'exèrcit francès i de l'Organització Armada Secreta (OAS) durant la guerra de la independència algeriana.
El llibre ha encaterinat els alts càrrecs de l'exèrcit de Veneçuela, que han convidat l'autor a participar en un congrés de l'Acadèmia Militar de Caracas. Dins les forces armades de Veneçuela hi ha el convenciment que, tard o d'hora, els Estats Units envairan el país i que començarà una 'guerra asimètrica' en què les forces veneçolanes, ajudades per Cuba, hauran de resistir a l'exèrcit nord-americà. Les autoritats veneçolanes s'han interessat pels conceptes que Verstrynge desenvolupa en aquest llibre i n'han encarregat una edició de butxaca de 30.000 exemplars que han distribuït a generals i a tots altres oficials de l'exèrcit i a funcionaris dels ministeris.

Verstrynge fou expusalt d'AP l'any 1986 per haver topat amb Fraga. Després va anar evolucionant cap a una ideologia d'esquerres, va passar pel PSOE i, més tard, va exercir d'assessor polític del comunista Francesc Frutos. Actualment és professor de ciències polítiques de la Universitat Complutense de Madrid.
http://www.vilaweb.com/www/noticia?p_idcmp=1514996
_____________________________________________________

VCRISIS: Jorge Verstrynge: The Guru of Bolivarian Asymmetric Warfare.
http://www.vcrisis.com/index.php?content=letters/200509091152

El Semanal Digital: Un libro de Jorge Verstrynge, difundido por el Ejército venezolano.
http://www.elsemanaldigital.com/articulos.asp?idarticulo=36477
Mira també:
http://www.vilaweb.com/www/noticia?p_idcmp=1514996

Copyright by the author. All rights reserved.

Comentaris

Re: Jorge Verstrynge reapareix com a gurú militar d'Hugo Chávez
14 set 2005
O como tantos otros que de jovenes son muy rojeras y acaban en la derecha más ultra : Savater, Albiac, Jimenez Losantos,Cristina Alberdi, etc...
Re: Jorge Verstrynge reapareix com a gurú militar d'Hugo Chávez
14 set 2005
L'evolució de Vestrynge és curiosa (cal tenir en compte que el seu pare era nazi i el seu padrastre del PCF) va començar essent nacional-bolxevic, que no nazi (això diu a les seves memòries), després va passar a AP, i després de la seva expulsió va estar a prop dels guerristes, per finalment acabar a l'entorn d'IU (se'l va veure cantant la Internacional al congrés d'IU). A més escriu (articles interessants) a revistes d'esquerres com "El Viejo Topo". Ara chavista.

Alegrem-nos de que hi ha algún que evoluciona de dreta a esquerra, que no és precisament el més habitual.
Re: Jorge Verstrynge reapareix com a gurú militar d'Hugo Chávez
14 set 2005
Alguien dijo la estúpida frase de : 2
Re: Jorge Verstrynge reapareix com a gurú militar d'Hugo Chávez
14 set 2005
"Quien no es de izquierdas a los 20 años, no tiene corazón y quien no es de derechas a los 40, no tiene cabeza".
Hay quien tenemos corazón y cabeza siempre...manteniendonos a la izquierda o incluso yendo cada vez más lejos.
Bienvenidos sean los que a partir de los 40 lo ven claro.(nunca es tarde)
Re: Jorge Verstrynge reapareix com a gurú militar d'Hugo Chávez
14 set 2005
Aquest concepte de la "guerra asimetrica" no es nou. Tots aquests metodes de guerra "no convencionals" son un eufemisme per anomenar: guerra bruta, segrestos, tortures, desaparicions, infiltracions dins la resistencia, etc, van ser ideats per el que ara es president dels nostres veins, Jaques Chirac entre altres. Van ser metodes experimentals en un primer moment, i el camp de l´exercici va ser Argelia. D´aqui, d´aquests nous metodes en van sortir tot una serie de catedras per a la instruccio militar. I va haver una serie de militars, experts torturadors i homes de la inteligencia, que es van convertir en experts en aquests "metodes no convencionals" per fer desapareixer la resistencia. Aquests experts francesos van ser contracts mes tard per a fer "feinetes", preparar misions i instruir als caps dels exercits de les dictedures a Argentina, Xile i Estats Units. De fet la tota secreta Operacio Condor que va portar a terme el dictador Pinochet, va ser ideada i planificada per aquests profesionals de la mort.

Val a dir que aquests metodes son absolutament vigents i que s´han renovat y millorat amb les noves tecnologies de guerra a l ´Afganistan, Irak, Chechenia, etc, etc.


Aquest tal Verstringe no puc dir res, pero el que si es cert es que a Sud America se´n estas coent una de grosa.

Nomes espero que aquests cop sigui el poble el guanyador i que posi punt i final a la tirania (sigui del color que sigui) i que per fi pugui viure amb pau i armonia amb la terra. Crec que sera dur, molt dur pero tinc l´esperança de que aquests cop sí. Es el fínal de les tiranies.

Salut, revolucio i anarquia
Sindicat Terrassa