Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
Franco a la Pobla
13 set 2005
13/09/2005

Ahir a la nit, ahir, l'ajuntament de la Pobla de Vallbona va decidir retirar definitivament el bust del dictador Franco que encara presidia una de les places del poble. Ho torne a dir: ahir. Aquest bust era el darrer monument franquista que quedava emplaçat de manera pública en un espai públic valencià. Me n'alegre que haja desaparegut però em pregunte com podem haver consentit que passaren tants anys. La Pobla és a la vora mateix del meu poble i el bust era objecte de constants agressions. Però el cas és que ha aguantat trenta anys llargs. I n'hi ha que encara aguanten.

Jo mateix, una vegada, vaig tirar un bon doll de pintura roja sobre el bust, emparat en la nit i formant part d'una colla d'indignats ciutadans amb voluntat excessivament redemptora. Parle de fa molts anys però passava sovint i de forma constant. En aquest sentit el cap de Franco a La Pobla de Vallbona ha estat representatiu sobretot de les pors d'alguns. No serà que no s'ha intentat: l'han pintat una vegada i una altra, l'han intentat tombar, li han enganxat tota mena de productes... però els consistoris municipals que han anat passat aquests trenta anys mai no l'han tret. Per afinitat ideològica o per por. Allà estava amargant la vista cada dia.

I tal i com era d'esperar, ahir quan el varen treure finalment no va passar res de res, segons que m'expliquen. Estic segur quesi l'hagueren tret fa vint anys tampoc no hauria passat res i ens hauríem estalviat tots, sobretot els ciutadans del Camp de Túria, el mal tràngol de veure'l tots aquests anys. La prudència en algunes ocasions és molt mala consellera.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Franco a la Pobla
13 set 2005
doncs no t'estranyi que alguns nostàlgics esperonats per la cope (esglesia) digui q formaba part de la història i q s'ha de tornar a posar!
Aquesta tornada ja l'ha usat en més d'una ocasió...
Mirant-ho així s'haurien de posar monuments a Pinochet, hitler, stalin... també formen part de la història!

www.guinarda.com
Re: Franco a la Pobla
13 set 2005
Un bust de Franco és molt útil, en passar pel costat se'l pot escopir, o cridar.
La pobla de Vallbona antifeixista
14 set 2005
franco.jpg
Foto
Sindicato Sindicat