Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Crònica 11 de setembre’05 a Girona
13 set 2005
Les activitats organitzades per la CUP i Maulets per la Diada d’enguany a la ciutat de Girona han començat amb la cantada dels segadors a les 12 del migdia a la plaça del Vi. Una gran pancarta deixava clar que no volem estatuts que ens encaixin a Espanya, senzillament volem la Independència i el Socialisme.

[+] info www.cupgirona.org

Després de la cantada dels Segadors, que ha convocat a centenars de persones que han omplert la plaça, els Castellers del Riberal, de la Catalunya Nord, han començat la seva actuació: els castells dels catalans han passat per diverses places i carrers del barri vell de la ciutat, acabant a la plaça Catalunya, on poc després ha començat el dinar popular. Unes 200 persones han gaudit de l’arròs i les botifarres del dinar, sota l’ombra dels arbres de la plaça.

A les 5 de la tarda, el grup garrotxí Alerta Sometent ha començat la seva esperada actuació, mentre els gegants de la Fal·lera recorrien en cercavila els carrers del voltant.

A les 7 de la tarda han començat els parlament polítics. Primer ha pujat a l’escenari el company de la Plataforma NO a la MAT, que ens ha posat al dia de les accions que està duent a terme la plataforma contra la línia de molt alta tensió. Seguidament, una companya del Grup Gironí de Defensa del Territori, entitat impulsora de la Plataforma en Defensa de les Hortes i Ribes del Ter ha pujat a l’escenari per fer un parlament combatiu contra les polítiques destructores del tripartit de l’Ajuntament de Girona.

Tot seguit, les companyes i companys de l’assemblea de Maulets de Girona han pujat a l’escenari amb una posada en escena molt treballada, i seguidament dos membres de l’assemblea han fet un parlament enèrgic i combatiu, que ha aconseguit emocionar a més d’un.

Per últim, un militant de la CUP (Candidatura d’Unitat Popular) de Torà ha parlat en nom de les CUP’s dels Països Catalans, amb un parlament que ha aconseguit mantenir l’atenció de tots/es els/les assistents.

El tema principal de les dues darreres intervencions ha sigut mostrar el rebuig frontal als estatuts que esquarteren el nostre territori i ens lliguen a Espanya 30 anys més.

L’acte polític ha finalitzat amb la cantada, punys enlaire, de La Internacional i Els Segadors.

Tot seguit ha començat la Manifestació multitudinària, amb prop de 2500 assistents omplint els carrers gironins de ràbia i esperança. Aquesta ha transcorregut amb to festiu però també reivindicatiu. Durant el recorregut s’han desplegat diverses pancartes de la CUP i Maulets, s’ha cremat un simulacre de Bus de l’Estatut, on viatjaven en Maragall, en Carod, en Saura, en Piqué, en Mas, en Pujol, en Matas, en Camps, en Zapatero i en Chirac. Diversos grups de gent han fet pintades reivindicatives a les seus bancàries que hi havia al llarg del recorregut, així com a la subdelegació del govern espanyol, recordant a tothom que no celebràvem res, sinó que estàvem demostrant als feixistes que no ens faran callar, que seguirem lluitant fins a la victòria final. A més, han explotat diversos coets, petards i bengales.

La pluja ha fet acte de presència d’una manera increïble, però la multitud ha continuat la marxa sota la pluja intensa fins a la plaça Catalunya, cridant que si ni França ni Espanya ens podien aturar, encara molt menys ho faria l’aigua que tant necessita la nostra terra.

Desgraciadament, però, el que sí que s’ha hagut d’ajornar fins a un altre dia ha estat el concert de Revolta 21 i Mesclat per culpa de la tempesta.

Malgrat això, un any més hem demostrat que nosaltres mai ens rendirem, que seguirem sortint al carrer cada dia de l’any, i que encara que ens vulguin eliminar per la força, nosaltres tenim la força de la raó, i, tard o d’hora,

GUANYAREM!

VISCA LA TERRA!

INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica 11 de setembre’05 a Girona
13 set 2005
Sembla que allí ha anat tot sobre rodes, a més, tenint en compte la població que hi viu a Girona va molta més gent a la mani. I sobretot, no s'han produït incidents lamentables. Serà per què allí convocaven Maulets i CUP enlloc de xavals de 16 anys que han vist massa fotos d'Euskal Herria i no són capaços d'analitzar quan toca liar-la i quan no?
Canya al reformisme d'ERC sí, però tots els dies de l'any, amb arguments i guanyant suports entre el poble treballlador, no amb agressions televisades el dia on es reuneixen els independentistes més despolititzats i les que haurien de ser les noves fornades de militants de l'EI.
Re: Crònica 11 de setembre’05 a Girona
13 set 2005
Per últim, un militant de la CUP (Candidatura d’Unitat Popular) de Torà ha parlat en nom de les CUP’s dels Països Catalans, amb un parlament que ha aconseguit mantenir l’atenció de tots/es els/les assistents.

?
Fotos davant l'ajuntament de Girona
13 set 2005
girona20050911a.jpg
girona20050911b.jpg
girona20050911c.jpg
girona20050911d.jpg
Heus ací unes fotos del què diumenge 11 a migdia es podia veure davant l'ajuntament de Girona.
Re: Crònica 11 de setembre’05 a Girona
13 set 2005
Barcelona is diferent... snig snif..
Re: Crònica 11 de setembre’05 a Girona
14 set 2005
Pero si en las fotos que publica líbero se ve que sólo sois 4 gatos. En total: unos 8 ó 10 abuelos bailando la sardana, 2 personas en la tiendecilla de la catalanidad y 15 ó 20 enfrente del Ayuntamiento. Se me han puesto los vellos de punta viendo como levantáis a las "masas", jajaja
Re: Crònica 11 de setembre’05 a Girona
15 set 2005
Molt be, poc a poc construim el pais, sino anessim be no es preocuparien.

||*||
Sindicato Sindicat