Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia : sanitat
La Transgènia fa pudor
13 set 2005
El Congrés de Tècniques de Transgènia a Barcelona
LA TRANSGENIA PUT
Pintades al Congrés.

El diumenge dia 11 de setembre va començar a lâAuditori de lâHospital de Sant Joan de Deu de Barcelonael sisè Congrés de Tecnologia Transgènica (TT2005). Aquest es el Congres més important (al menys a Europa) sobre el tema de la transgènia animal i en ell es reuneixen el biotecnòcrates del continent.
Aquest Congrés es tanca avui (12-IX-05) amb un curset dâalt nivell sobre tecnologies de transgènia.
Amfitrions de luxe del congres ha estat el Parc Científic de Barcelona de la UB, amb la colaboració del CEBATEC de la UAB i el Centre de Regulació Genòmica CRG del Parc Biomèdic de Barcelona i dâaltres centres de la resta de lâestat (INIA, CSIC). Amb aquesta tasca âcongresualâ? es reforça el projecte de la Bioregió Catalana, endegat ja fa un temps sota lâimpuls de la Generalitat i les bio-empreses ubicades a Catalunya, especialment el sector biofarmacèutic, seguint de molt a prop el model de bioregió francesa, especialment la constituïda als voltants de Grenoble.
El temari del congrés sâha centrat sobretot en la genòmica del ratolí (especialment del ratolí geneticament modificat) i en tecnologies per âfabricarâ? ratolins transgènics i knockout, encara que també altres vertebrats. També sâha impartit un curs de tècniques bàsiques de transgènia.
Els ratolins (i dâaltres animals) modificats genèticament són, a més dâun bon negoci, una peça clau per a la investigació sobre biofarmacia i per desenvolupar dâaltres animals transgènics, disposar de les tècniques necessàries per produir-los és un objectiu bàsic per a la indústria farmacèutica cara a desenvolupar noves molècules patentables. Els animals modificats geneticament han reactualitzat lâús de models animals per a lâexperimentació, així no és estrany que les sinistres empreses HARLAN i CHARLES RIVER punteres en el tràfic dâanimals per lâexperimentació siguin importants sponsors del Congrés.
Ens trobem a prop de la culminació del procés de domesticació animal (inclòs lâhumà) i dâartificialització de la vida, el pas definitiu vers el biopharming i les âteràpiesâ? gèniques està a sols un pas. Es la fi de la vida lliure sobre el planeta?
Per tot això, encara que no sigui molt, hem omplert de pintades la façana i les rodalies de lâAuditori de Sant Joan de Deu, expressant la nostra oposició a la dominació i a la domesticació.
LA TRANSGENIA EMPUDEGA EL MON, FA PUDOR DE DOMESTICACIÃ, FA PUDOR DE DOMINACIÃ, FA PUDOR A CIVILITZACIÃ.

.............................................

LA TRANSGENIA APESTA
Pintada en el congreso.

El domingo día 11 de septiembre comenzó en el Auditorio del Hospital de San Juan de Dios de Barcelona el sexto Congreso de Tecnología Transgénica (TTN2005). Este es el congreso más importante, al menos en Europa, sobre transgenia animal y en el se reunen los biotecnócratas del continente.
Este congreso se cierra hoy (12-9-05) con un cursillo de alto nivel sobre tecnologías de transgenia animal.
Anfitrión de lujo ha sido el Parque Científico de Barcelona de la UB, con la colaboración del CEBATEC de la UAB i del centro de Regulación Genómica del Parque Biomédico de Barcelona y otros centros del resto delestado (INIA, CSIC). Con este trabajo âcongresualâ? se refuerza el proyecto de Bioregión Catalana, iniciado hace ya algun tiempo bajo el impulso de la Generalitat y las bioempresas ubicadas en Cataluña, especialmente las del sector biofarmacéutico, siguiendo muy de cerca el modelo francés de bioregión especialmente el constituido alrededor de Grenoble.
El temario del congreso se ha centrado sobretodo en la genómica del ratón (especialmente del ratón genéticamente modificado) y enlas tecnologías necesarias para âfabricarâ? ratones transgénicos y knockout, aunque tambien otros vertebrados.
Los ratones (y otros animales) modificados geneticamente són además de un buen negocio, una pieza clave para la investigación biofarmacéutica y para desarrollar otros animales transgénicos, disponer de las técnicas necesarias para producirlos es un objetivo básico para la industria farmacéutica cara al desarrollo de nuevas moléculas patentables. Los animales modificados geneticamente han reactualizado el uso de modelos animales para la experimentación, así no es de extrañar que las siniestras empresas HARLAN y CHARLES RIVER punteras en el tráfico de animales de laboratorio sean importantes sponsors del Congreso.
Nos encontramos ya cerca de la culminación del proceso de domesticación animla (incluido el humano) y de la artificialización de la vida, el paso definitivo al biopharming y las âterapiasâ? genéticas está a sólo un paso. ¿Es el fin de la vida libre sobre el planeta?.
Por esto, aunque no sea mucho, hemos llenado de pintadas la fachada y los alrededores del Auditorio de San Juan de Dios, expresando nuestra oposición a la dominación y a la domesticación.
LA TRANSGENIA APESTA EDMUNDO, APESTA A DOMESTICACIÃN, APESTA A DOMINACIÃN, APESTA A CIVILIZACIÃN.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Transgènia fa pudor
13 set 2005
Els comentaris així de simples em sonen a panfletaris. Jo faria un anàlisi més profon del tema basant-me en la necessitat de l'espècie humana de modificar el seu entorn per assegurar la seva supervivència (encara que només sigui la d'uns pocs).
La domesticació podem dir que és "dolenta" però de fet les espècies vegetals que ens alimenten són espècies domesticades en certa manera. Per exemple, de per sí, moltes d'elles no estarien en tan alta proporció a la natura si no fos perquè nosaltres les plantem i consumim. Què em dieu del blat de moro? és que no menges pa, ni cereals, ni un llarg etc?
Un altre tema és la manipulació genètica. També s'ha fet desde fa milions d'anys mesclant diferents tipus de plantes, si volies roses roses només havies de fertilitzar una planta amb roses vermelles amb una que tingués roses blanques. Avui en dia amb els transgènics aquesta aproximació es realitza d'una forma més directe, més fina. Es a dir, agafaríem el gen del color rosa d'una rosa per dir un exemple, i el "posaríem" a una planta de margarida obtenint margarides roses quan aquesta floreixi.
El fet de que aquests "avenços científics" hagin donat pas a tot un mercat amb els transgènics comestibles com pot ser la soja transgènica i amb els animals d'experimentació com els ratolins transgènics que esmentaves dóna lloc a un nou conflicte. Per mi el conflicte no és que manipulem la naturalesa (cosa que ja em fet i fem des de que vam existir com a espècie) sino a la utilització i manipulació dels recursos sigui benefici d'unes persones molt concretes com són les multinacionals. A més, el fet de que hi hagi aquests interessos capitalistes darrera fa que hi hagi poca seguretat en el tema perquè no interessa, ja que redueix els beneficis, per això entra soja transgènica al nostre país sense que ens donem compte, no només als camps de lleida sino a les marques com la nestle.
Bé, el fet és que per a mi la transgènesis és una més de les moltes averracions que podem fer a la natura però el cert és que és el negoci del segle 21 i això fa que sigui cada cop més extés. Però la font de lluita per destruir això parteix de destruir els monopolis de recursos siguin aquests quins siguin que ens imposa el model capitalista d'avui en dia
sobre xsmples i simpleses
13 set 2005
de fet l'encapçalament del teu misatge podriem dir que es una mica .... com podríem dir ..... potser una mica fora de to???.
Esperem que facis aviat aquesta aportació aprofondida més enllà d'un exemple bastant desgraciat, com el de la rosa, que suposant que un gen roig i un blanc donguin un heterozigot rosa, sembla que ha ser una mica més complicat en la seva transmissió .... fins i tot si es "simplement" mendeliana. Comparar la selecció pagesa (d'alt o baix nivell) amb la tecnociencia transgènica no és massa profond ...
La comparació de la rosa i la margarida tampoc sembla massa afortunada, que tal la del moresc i el gen d'una toxina d'un bacteri??, o la del salmó i l'hormona del creixement humana? o la de la soja i una vacuna contra la diarrea porcina?....
Una de dos o no saps el que et dius o ens poses uns exemples bastant simples i panfletaris, que potser ens desprecies??.
En fi, de la resta podem discutir
aclariment
14 set 2005
Es clar que era un pamflet, un escrit curt de propaganda d'una posició social, política, ideológica .....

Per cert menjem el que podem, no coneixem ningú fora del sistema, tots acabem treballant molt o poc, pagant lloguers alguna vegada, el transport sovint, adquirint menjar als supers .... portem un DNI a la butxaca, ens treiem el carnet de conduir i viatgem amb passaport .... ¿tu no ciencia o capitalisme??
Re: La Transgènia fa pudor
14 set 2005
¿somos lo que comemos?Come Mierda

Este es un producto natural,
colorante autorizado, azucar refinado.
Ésto está envasado al vacio,
y tiene la fecha de caducidad.
Ya lo ves. Ya lo ves.
Controlamos tu seguridad
Si la espichas y te enterramos
enterrador con guantes higienizados.
Yo con el asunto del papeo,
ahora me doy cuenta
porque somos tan feos.
Que tenga buena cara
es lo que importa
Anuncio con maciza y asunto terminao.
Ya lo ves. Ya lo ves.
Controlamos tu seguridad.
Si la espichas te enterarás de las ventajas
del control de sanidad.
Come mierda vitaminada.
Come mierda concentrada.
Come mierda deliciosa.
Come mierda y pagala.
Ya lo ves. Ya lo ves.
Controlamos tu seguridad.
Come mierda con proteinas,
es el papeo del futuro.
Come mierda.
¡Ooohhh!
insistència
06 oct 2005
Algú fora del sistema, seria un anarquista (espero que no fasi por la paraula), és a dir, que fas tot el que està dins de les teves possibilitats per sortir-ne. Estar sortit del sistema és un procés, és insitència.
Per cert, el supermercat no és la única alternativa, només cal buscar una mica en el teu entorn i posar-hi ganes...existeixen les cooperatives d'aliments. Els lloguers podrien ser més justos amb nous models que ja s'estàn treballant. I la feina, amb insistència, com deia abans, pots conseguir que sigui decent i no ocupi tot el teu temps.

és possible.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more