Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
El partit feixista Democràcia Nazional va celebrar el seu acte "amb les pilotes de goma de la guàrdia civil rebotant per la plaça
13 set 2005
Cangas de Onís: El partit feixista Democràcia Nazional va celebrar el seu acte "amb les pilotes de goma de la guàrdia civil rebotant per la plaça"
x Klara García - La Haine - 13.09.05


El antifeixisme ha assolit una nova victòria. Malgrat la violència policial, malgrat els companys detinguts i malgrat la manipulació mediàtica, els antifeixistes podem alegrar-nos que la jornada de lluita del 10 de setembre en Cangas de Onís (Asturies) va ser una nova demostració que els feixistes no poden actuar amb total impunitat. El boicot va ser efectiu i fins i tot el propi partit ho reconeix.

La Guàrdia Civil va treballar dur per a defensar l'acte feixista que Democràcia Nazional pretenia celebrar tranquil·lament dissabte passat en Cangas de Onís. No obstant això, el que els feixistes preveien com un alegre i "petit acte regional", va acabar en alguna cosa molt distinta.

�lvaro Peñas, vicepresident de Democràcia Nacional (DN), ha fet públic un comunicat en el qual adóna de les dificultats que van tenir per a celebrar el seu acte.

"Molts simpatitzants varen anar arribant al lloc però no era DN qui ocupava la plaça; un grup de 200 individus de l'extrema esquerra ocupava el centre de la plaça", assenyala Peñas.

En primer lloc, es van quedar sense escenari i sense equip de so. "La Concentració il·legal havia estat convocada amb cartells autoadesius per tota Astúries i estaven bé preparats per a impedir el nostre acte. Grups de simpatitzants ens avisaven que patrullaven pels carrers en petits grups avisant-se amb els mòbils. Aquesta situació va fer impossible el muntatge de l'escenari i l'equip de so que duien un petit grup de militants en una gran furgoneta", reconeix el comunicat.

Segons la versió feixista, quan l'autobús de DN s'apropava a Cangas de Onís, la Guàrdia Civil va avisar de la qual es venia damunt. El vicepresident de l'organització subratlla que "va condir el desanimo en alguns, vam advertir als mes majors i als massa joves que acudissin pel seu compte, sense significar-se i es barregessin amb el públic. Alguns assistents volien desistir però es va donar l'ordre de continuar."

"La Guàrdia civil es va haver d'emprar a fons"

DN xifra la participació entorn del mig centenar ("no més de 70") i reconeixen que "la Guàrdia civil es va haver d'emprar a fons. Més d'una trentena d'antidisturbis de la Guàrdia Civil s'empraven amb duresa per a dispersar als ultres d'esquerra que es parapetaven i amagaven entre el publico al mateix temps que uns altres plantaven cara a les forces de seguretat llançant pedres i boles d'acer en els carrers adjacents".

Els feixistes pretenien que el seu missatge xenòfob s'escoltés nítidament, no obstant això no ho van tenir tan fàcil, ja que com admet Peñas, "algunes pedres queien prop dels oradors que es van situar en una posició elevada, en els graons de l'església". A més de les pedres, l'acte va ser acompanyat per "el soroll de fons dels tirs i amb les pilotes de goma de la guàrdia civil rebotant per la plaça", el que DN va qualificar de "escenari dantesc".

L'alocució del president del partit feixista va ser "breu, donada la situació" i inevitablement la va realitzar "megàfon en mà, davant la impossibilitat de fer-lo d'altra manera", com estava previst.

DN reconeix que l'acte es va portar a terme "en dolentes condicions", si bé s'esforça per deixar clar que "malgrat els atacs de Logronyo, Reus i ara Astúries vam advertir a l'extrema esquerra que no anem a desconvocar ni un sol acte". Per a això acudeixen al seu braç armat legal: "Exigim a les forces de l'ordre que actuïn contundentment contra els organitzadors i impulsors d'aquests actes de violència il·legal".

Els antifeixistes vam advertir que farem tot el possible perquè tots els vostres actes, si són protegits per la violència institucional, es facin en dolentes condicions; perquè el vostre missatge, si és emparat per les armes del poder, s'escolti amb moltíssim soroll de fons; perquè l'escenari d'armonia en el qual preteneu difondre els vostres missatges feixistes, xenòfobs i homófobos, es converteixi, una vegada i una altra, en un escenari dantesc.
Mira també:
http://www.lahaine.org/articulo.php?p=9612&more=1&c=0

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El partit feixista Democràcia Nazional va celebrar el seu acte "amb les pilotes de goma de la guàrdia civil rebotant per la plaça
13 set 2005
Els enfrontaments amb la policia capitalista reforçan el capitalisme, i alhora reforçan els moviments feixistes perque es facin les víctimes.
Re: El partit feixista Democràcia Nazional va celebrar el seu acte "amb les pilotes de goma de la guàrdia civil rebotant per la plaça
13 set 2005
Retroalimentacio, tu q et creus,nen q es aquest missatge de q si la violencia bla,bla,bla, nen aquesta penya de DN son superperillosos quan son mes i tu ets poca gen, q et penses q ells s'ho pensen abanç de fotr'et una pallissa a tu a mi aun gai, negre rojo anarko o separatista, tu ets un gallina, i si s'han de fer les vistimes q se l'es facin, VISCA LA PENYA ANTIFA D'ASTURIES, a pendre exemple tots els antifas d'arreu, kanya al fatxa i que siguin ells les victimes i no nosaltre, t'en recordes retroatontat: guillem agullo, davide,lucrecia, roger i tants d'altres,
Re: El partit feixista Democràcia Nazional va celebrar el seu acte "amb les pilotes de goma de la guàrdia civil rebotant per la plaça
13 set 2005
Pero quina tonteria més gran!! El no fer res es el que alimenta el feixisme, en tot el mon quan els nazis pretenen manifestar-se sels fa front inclus en EEUU, si els deixem fer si que es reforçaran, hem dona pena llegir el teu comentari en comptes d'ajudar et desmarques i convides a la desmobilització, anem a pensar d'altra manera, jo pense que els actes nazis ens enfortixen al moviment anticapitalis ja que fa que ens unim oblidant les nostres diferencies i lluitem units cosa molt dificil d'aconseguir en els temps que vivim.

Tu segurament vius a BCN o a Catalunya on el nazis tene dificil convocar actes gracies a un moviment antifeixista combatui, pero a València i a altres llocs de l'estat es molt diferent, son ells qui ataquen als moviments socials, fa poc varen boikotejar una simple concentració pacifista, en cap cas estic parlant de montar distubis pq si (aixo es el ke diuen els mass media), estic parlant de fer resitencia pacifica com a cangas, reunirse en el mateix lloc un hora avans de la manifestació nazi no es violencia, es intentar parar la manifentacio de manera pacifica, si som atacats per la policia com comprendras no anems a quedarmos quiets, ¿tu creus que quan la policia atacava les concentracions de gandhi o M.L King la gent es quedava parada o desistia i marxava? jo crec que no, plantava cara a la policia, ¿creus que quan la gent protestava contra vietnam parava quan era atacada per la policia? ¿Creus que el enfrontaments beneficiaven al KKK o al gobern?¿Creus que la lluita armada palestina beneficia a Sharon? ¿Creus que si el palestins es quedaren a casa tindrien més drets?¿Que pensarien Guillem i Roger?. Per desgracia et creus el que et diuen els nazis i els mass media, si ens quedem en casa es quan ells agafen força, tenen prou diners com per a empaperar tota la ciutat i fer moltes manifestacions, el capital esta del seu costat, nosaltres no tenim res, per aixó hem de fer front a les seues manifestacions de totes le maneres posibles.

En fi jo només espere que encara que penses d'eixa manera sigues solidari i acudisques a les concentracions antifeixistes i si no dona alternatives.

CONTRA EL FEIXIME NI UN PAS ENRERE!!
GILLEM NO T'OBLIDEM
Re: El partit feixista Democràcia Nazional va celebrar el seu acte "amb les pilotes de goma de la guàrdia civil rebotant per la plaça
13 set 2005
Un grupo de «neonazis» destroza cinco vehículos de inmigrantes en Canals


R. Gallego/R. Faura, Canals
Canals ha vuelto a ser escenario de un ataque de carácter racista y xenófobo contra inmigrantes. Esta vez, el objetivo de los violentos ha sido los medios de transporte de los trabajadores extranjeros. Cinco turismos que se encontraban estacionados en lugares distintos del municipio, aunque en un área muy próxima, han sufrido la ira de un grupo organizado de neonazis.

Los vehículos han aparecido este fin de semana con cuantiosos daños materiales. Las lunas destrozadas, las ruedas pinchadas e importantes abolladuras por toda la carrocería dan muestra de la violencia empleada por los autores del ataque. Dos se encontraban detrás del Centre Cultural Calixte III, otro en la Plaça de a Pau y dos más en la explanada del recinto ferial. Uno de estos últimos coches fue arrastrado hasta la orilla del río Sants, de donde fue retirado por su propietario, un padre de familia de origen búlgaro. «No entiendo nada. Llevo cinco años aquí, trabajando, ¿por qué nos han hecho esto?», se preguntaba ayer este trabajador inmigrante.

Las investigaciones policiales han confirmado que se trata de una acción planificada contra los inmigrantes. Todos los vehículos dañados tienen matrícula de países de Europa del Este -Bulgaria, Rumanía y Lituania- y comparten estacionamiento con turismos matriculados en España que no fueron atacados.

Las fuerzas de seguridad han relacionado estos hechos con las pintadas de tinte racista y xenófobo aparecidas en las última semanas en sitios de Canals muy concurridos y, especialmente, en edificios públicos como las paredes del pabellón de deportes o en centros educativos. Las manifestaciones racistas y xenófobas han resurgido en Canals tras varios años con una actividad menor. Incluso el grupo neonazi Acción Canalense ha vuelto a colgar una página en internet.

El equipo de gobierno de Canals ha mostrado su contrariedad por tener que afrontar unos hechos que, según el teniente de alcalde y portavoz del PSPV-PSOE, Antoni Mira, buscan «distorsionar la convivencia de la población». Según expuso Mira, se trata de unos hechos «totalmente censurables» y pidió que «no crean que todos somos iguales».
Re: El partit feixista Democràcia Nazional va celebrar el seu acte "amb les pilotes de goma de la guàrdia civil rebotant per la plaça
13 set 2005
Enhorabuena a la penya de Asturias que le paró los pies a esa txusma, que cunda el ejemplo!
Re: El partit feixista Democràcia Nazional va celebrar el seu acte "amb les pilotes de goma de la guàrdia civil rebotant per la plaça
13 set 2005
Asturies antifa darreu
Sindicat Terrassa