Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Presentació del llibre Els Altres Andalusos. La qüestió nacional
13 set 2005
Portada libro Andalusos.jpg
Els Altres Andalusos. La qüestió nacional
L’any 1964, Francesc Candel publicava l’emblemàtic llibre Els altres catalans sobre el fenomen de la immigració interior derivat del període de creixement industrial de la postguerra. Després de quaranta-un anys, un grup de catalans d’origen andalús que s’aglutina al voltant de l’associació Els altres andalusos s’ha tornat a qüestionar el paper que ells tenen i el que han de tenir en el futur de Catalunya.
Amb aquesta obra, els autors busquen iniciar un nou cicle de reflexió política i ens avisen que, per a ells, la terra natal o heretada, amb reminiscències nostàlgiques o que apunten a recuperar a Catalunya una Andalucía actualment inexistent, ha deixat de ser la qüestió a defensar. Observen que si Catalunya no assoleix els objectius que té –la contrucció d'una nació catalana lliure i social– seran ells els qui hi sortiran perdent perquè correran el risc que l’ideari polític es consagri com a neolerrouxista i Catalunya acabi esdevenint la novena província andalusa.
Els altres andalusos és una crítica de l’actitud que defensa la Espanya uniformada, la que no vol entendre a Catalunya. Però també és una crítica de la Catalunya que continua pensant que els qui hi van arribar ara fa més de quatre dècades encara responen a l’estereotip i al tòpic. És un llibre on el lector trobarà una gran quantitat d’arguments per a continuar qüestionant-se el fet nacional de Catalunya.
Mira també:
http://www.altresandalusos.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Presentació del llibre Els Altres Andalusos. La qüestió nacional
13 set 2005
Per alguns, el "fet nacional" de Catalunya consisteix a tenir un Govern que pugui lleparli el cul a Bush o a Ratzinger o a Putin amb la llengua clara i catalana, sota les tonalitats dels Segadors. Hi ha qui somiem amb una Catalunya llibertària i col.lectiva com la que es va desbaratar al maig del 37, que no li vulgui llepar el cul al poder imperialista mundial de torn, es diguin Bush o Stalin-putin o Ratzinger Z.
Re: Presentació del llibre Els Altres Andalusos. La qüestió nacional
13 set 2005
A la meva pobre avia, que va venir de Sevilla a la Barcelona de la II República per treballar de meretriu elegant als cabarets del Paral.lel, li va fotre les joies que li regalaven els senyorets de la burgesia i fins i tot pot ser que el propi Primo de Rivera que la va escriure una carteta molt maca, aquell feixiste amagat que era conseller d'Economia i Hissenda i que va tornar amb el hipócrita "ja sòc aquí". Ara, els hereus d'aquell lladre encara continuan jugant a la "Puta i la ramoneta". Però els hi hem de deixar jugar encara que savem quin peu calçen...
Re: Presentació del llibre Els Altres Andalusos. La qüestió nacional
03 oct 2005
p>ratzinger
Re: Presentació del llibre Els Altres Andalusos. La qüestió nacional
03 oct 2005
p>ratzinger

Sindicat Terrassa