Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : especulació i okupació
[caufec] 20set: desallotjament d'en pep
12 set 2005
Desallotjament d'en Pep de Can Oliveres. Comença la guerra contra el pla Caufec (batalla química).
ni desnonaments ni pla caufec, fora sacresa
pep a can oliveres.jpg
Dia i hora: dimarts 20 setembre, 11.30h
Lloc: Davant de la masia de Can Oliveres, c/ Laureà Miró (al costat del camp de futbol de Pubilla Cases)-esplugues

Després de la sentència del contenciós contra la primera versió del projecte urbanístic el mes de juliol, ara es succeeixen les pases per executar-lo. El 19 de maig passat ja van intentar desallotjar en Pep, però la concentració popular i l'encadenament a la porta ho van evitar. Ara vindran més preparats, igual que nosaltres.

En Pep té 65 anys i va néixer a la masia on la seva família ha fet de masovera durant 150 anys. Ara la 'justícia' diu que no té cap contracte perquè Sacresa i l'ajuntament necessiten fer-lo fora per a 'rehabilitar' la masia com a equipament de possible gestió privada. Després de 19 anys de litigi judicial amb diverses sentències favorables, el jutjat d'Esplugues accepta un desallotjament provisional mentre el procés encara està recorregut a la Audiència Provincial.

Tothom sap que en Pep no és el propietari de Can Oliveres ni ho vol ser. Només vol un lloc on viure fins la seva mort amb els seus gossos. Però Sacresa, que pretén obtenir uns guanys de 100.000 milions de ptes amb el pla Caufec, no ha estat capaç d'oferir cap alternativa: A LA PUTA CALLE!

L'alternativa serà dormir a la plaça de l'ajuntament, si no ho evitem entre tothom. Ja ho saps, ens veiem al carrer!!


NI DESNONAMENTS NI PLA CAUFEC
VOLEM UNA CASA PER A EN PEP

NPC: Adjuntem un arxiu de text que explica el procés de desnonament


** www.noalplacaufec.net * tlf 685 269 787 * paremoselcaufec ARROBA rusc.net **

__ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

La promotora del pla Caufec vol fer fora de casa a en Pep

Gran mostra de generositat de sacresa-ajuntament

Dimarts 20 de setembre, té lloc la segona ordre de desnonament de Josep Mª Duch Campreciós, en Pep, de la masia Can Oliveres a instàncies de la superimmobiliària controlada per la família Sanahuja.

En Pep, té 65 anys, la família Campreciós hi viu des de fa 150 anys a la masia catalogada com a patrimoni que va tenir la desgràcia d'estar inclosa dins el pla Caufec. Tothom sap que en Pep no és el propietari de Can Oliveres ni ho vol ser. Només vol un lloc on viure fins la seva mort amb els seus gossos.

Com no té cap contracte que avali la legitimitat de la seva permanència a Can Oliveres el Jutjat num.1 d'Esplugues va ordenar l'ordre de desnonament i la seva execució provisional malgrat un recurs d'apel•lació pendent de resolució.

L'ajuntament, que ha signat convenis amb Sacresa, diu que no pot fer res, eludint falsament responsabilitats i sense mediar en el conflicte. L'empresa, embogida en la seva cursa desesperada, carrega contra el més dèbil sense oferir cap mostra d'humanitat.


> contacte: paremoselcaufec ARROBA rusc.net * telf. 685 269 787

**** ***** **** *** *** *** *** ******

Josep Mª Duch, habitant de Can Oliveres

La mare d'en Pep tenia un contracte amb la família March (banca March) per treballar les terres i viure a la casa. El 1965, els treuen les terres del voltant de la masia i li donen un paper al pare per viure a Can Oliveres i vigilar les terres sense pagar res. Quan mor el pare el 1970, Fecsa juga amb la desinformació i sense fer cap contracte li diuen que les mateixes condicions de vigilant són per a ell.

El 1984, la finca canvia de propietat sent el cap visible el senyor Torras. A en Pep i sa mare, que mor dos anys després, els volen fer fora sense donar res a canvi perquè li diuen que els papers anteriors no valen res. En aquell moment, volien fer unes pistes de tennis i restaurar la masia per fer una fonda.

Com no podien fer res, aprofiten els terrenys del costat per fer aparcaments. Es constitueix l'empresa Can Oliveras S.A. per gestionar-los. Poc després es crea la societat Caufec que inicia el projecte urbanístic i compra la finca per 6.000 milions ptes. El 2001 apareix Sacresa com a propietària del pla Caufec amb la finca inclosa.

Els judicis contra en Pep

En Pep afirma que si li haguessin ofert alguna cosa (vivenda, diners...), hagués marxat de Can Oliveres. La propietat en cap moment ofereix res, porta el cas als tribunals per desfer-se'n d'un conflicte que es va fent una bola més gran cada cop.

El desembre'01, l'Audiència Provincial de Barcelona ratifica la sentència del Jutjat de Primera Instància num.2 d'Esplugues (octubre'00) que desestima el desnonament per precari del senyor Josep Mª Duch a instàncies de l'empresa Can Oliveras S.A.

La complexitat del cas aconsellava dictar una sentència contra el desnonament per la incertesa respecte a la subsistència d'arrendament de la mare del senyor Duch.

Apareix Sacresa, cap escrúpol

El 2001, Sacresa compra els terrenys del pla Caufec i el procés per fer fora a en Pep de Can Oliveres s'accelera i es fa més agressiu.

El 7 gener'04, en Pep va a l'ajuntament d'Esplugues a preguntar per la seva situació a Can Oliveres. Ell s'adona pels diaris dels projectes per la masia i va a veure la possibilitat de treballar com a vigilant. L'ajuntament ha acordat amb Sacresa que quan aquesta estigui rehabilitada passarà a ser equipament públic (però gestionat de forma privada!).

Dues hores després de passar per l'ajuntament, tres vigilants d'obres dels voltants intenten trencar el cadenat de la casa i li diuen a en Pep que marxi de casa. Després del forcejament, els tres homes se'n van. L'alcalde Palacin nega públicament que hagués trucat a Sacresa després de la visita d'en Pep a l'ajuntament.

El febrer'04, un mes després dels incidents, Sacresa demana al jutjat d'Esplugues que dicti sentència per declarar Can Oliveras S.A. com a única i legitima propietària de la finca i es condemni al senyor Duch a desallotjar la finca amb l'amenaça de llençament si no es compleixen els terminis de la sentència.

En primer lloc, el senyor Duch va haver de pagar una fiança de 3.000 euros per poder tenir dret a la defensa i oposar-se a la demanda. El judici té lloc el 14 juny'04 i la sentència desfavorable es dicta el 30 de juny'04 i obliga a desallotjar la finca.

El judici es guia per l'article 41 de la Llei Hipotecària que es basa únicament en la propietat de la finca: no en la possessió de fet (que recau en la família Campreciós des de fa 150 anys), sinó en la condició de titular registral. Així es defensa el sagrat dret del propietari que pot actuar contra tot aquell que, sense títol inscrit, s'oposi al dret del propietari. La prova bàsica és la certificació del registre.

Com òbviament el senyor Duch no és propietari de Can Oliveres, el 10 març 05 s'acorda l'execució provisional de la sentència. La defensa s'oposa a l'execució provisional ja que es produiria una situació de molt difícil o impossible reparació en cas de revocació de la sentència, cosa que nega el jutjat i desestima la suspensió de l'execució que ha de tenir lloc el dijous 19 de maig de 2005 a les 13 hores.

Així, amb una apel•lació pendent de resoldre, Sacresa vol fer efectiva l'ordre de desnonament d'en Pep. Aquell dia però, el desnonament es va aturar.


Buscant un lloc on viure

Quan es coneix la sentència de desnonament, en Pep busca ajuda. Des de llavors diferent gent del poble el recolza i es demana a l'ajuntament que busqui una sortida digna per aquest home: amb 65 anys i greus problemes de mobilitat, només demana un lloc on viure que no tingui escales i pugui estar amb els seus quatre gossos.

No demana cap propietat, només poder viure fins que mori. Està disposat a pagar un lloguer, però amb 400 euros de pensió no pot fer gaire a l'Esplugues com mai. Ara viu a Can Oliveres sense aigua ni llum, amb algun sostre caigut. Ell s'estima molt als seus gossos, però la protectora de la Generalitat diu que mati als grans i capi al petit per a que se'l puguin quedar.

L'ajuntament ha declinat tota responsabilitat des del principi dient que és un conflicte amb una empresa privada. El cert és que l'equip de govern té massa interessos al pla Caufec i ha d'anar complint tots els desitjos de la promotora. Ha anat aprovant totes les fases del pla Caufec a canvi de 1.000 milions de ptes, va permetre el desnonament de les families gitanes del càmping Barcino, va legalitzar l'enderrocament de Can Cases a instàncies del director general de Sacresa... fins a on pot arribar per les ànsies de diners de la família Sanahuja??

En Pep creu que l'ajuntament l'hauria d'haver defensat per ser veí d'Esplugues. Després de signar dos convenis econòmics i un urbanístic, l'ajuntament diu que no pot fer res. Els serveis socials municipals dirigits per la regidora Imma Cano no poden fer res ni s'interessen pel tema. Finalment, gràcies a la pressió popular han ofert una plaça de residència però que en Pep no vol doncs no podrà estar amb els seus gossos.

A diversos plens municipals, la majoria d'intervencions del públic van reclamar que l'ajuntament busqués una solució digna per a en Pep. Els partits polítics es van omplir la boca dient que també el volien ajudar (fins i tot la portaveu de govern-PSOE Pilar Diaz). En Pep ja assumeix que haurà de viure al carrer.


** Can Oliveras S.A. és una empresa constituïda l'any 1985. El seu capital social és de 60.000 euros. Des de 2001, Sacresa és la propietària de la finca i el seu patriarca, Roman Sanahuja Pons l'administrador.
Mira també:
http://www.noalplacaufec.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [caufec] 20set: desallotjament d'en pep
13 set 2005
Son uns essers repugnants, de debò.
Re: [caufec] 20set: desallotjament d'en pep
21 set 2005
Jajajjajajajaja
Us vaig veure a la tele, als Matins a TV3.
Vaia flipats! Guerra Química! ajjajaja
Putu Pep. Es van kdar parats els d la tele, pregunten pq es la mascareta per la pols o pq no et reconeguin? No, és per la policia, com son ells els que fan pudor, hi haura guerra química. Què va passar al final tarats?
Sindicato Sindicat