Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Montagut la lluita continua !!! Volen desallotjar el mas !!
12 set 2005
MONTAGUT:LA LLUITA CONTINUA!
El dijous 8 de setembre no es va poder evitar l'enderroc d'un dels masos de dos colonos de Montagut que encara lluiten pel dret a la vivenda i a la terra que històricament han anat treballant durant generacions, en propietats del Cabildo Catedralici de Lleida, i que desprès van passar a mans de la macro empresa Agrolérida, la qual ha fet l'enderrocament, i propietat del terratinent agroindustrial Vall Companys.

Assemblea Pagesa dóna suport a aquests dos lluitadors perquè creu en la lluita social per la terra i perquè s'han descobert una sèrie d' irregularitats comeses entre el Cabildo de la Catedral (antic propietari de les terres i masos dels Colonos), i Agrolerida, empresa que diu tenir la propietat de les terres i masos esmentats.

Una permuta de terres entre el Cabildo i l'esmentada empresa feta el 1995, amb nocturnitat i alevossia sense ser escripturada ni inscrita al registre de la propietat, ha permès al cabildo vendre 2003 8ha de terra a l'Ajuntament d'Alcarràs, sense la càrrega d'aquests dos masos gràcies a la permuta esmentada, sense informar als dos colonos afectats. El més greu del cas és que la venda a l'Ajuntament legalment no es podia fer ja que la terra permutada no havia estat inscrita al registre de la propietat, causant a més, indefensió als habitants dels masos que no van poder fer ús del dret al retracte al no tenir coneixement d'aquesta permuta irregular.

Aquest fet, sumat al descobriment de que lo Cabildo pot tenir encara 500 ha de propietat -de les 5100 que tenia el 1968- que tampoc no estan registrades ni donades d'alta al Cadastre de rústica, poden comportar l'inici d'una nova lluita per la recuperació d'aquestes hectàrees que segons la legislació podrien èsser objecte d'expropiació i posterior distribució entre pagesos sense terra de l'entorn.

És una lluita per la Terra i per la Dignitat que creiem val la pena continuar per evitar la proliferació de latifundis a Catalunya.

ASSEMBLEA PAGESA DE CATALUNYA

DARRERA HORA:

ES PREVEU QUE EN LES PROPERES HORES (DIA 12) ES FACI EFECTIU L'ENDERROC DEL MAS QUE ENCARA QUEDA EN PEU. ES DEMANA COL.LABORACIÓ EN TOTS ELS SENTITS INFORMACIÓ: JOSEP TF......696585783
Mira també:
http://www.alestrinx.tk

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Montagut la lluita continua !!! Volen desallotjar el mas !!
12 set 2005
*CONVOCATORIA DE SUPORT i SOLIDARITAT CAP ELS COLONS DE MONTAGUT*

**

L'Assemblea Pagesa de Catalunya convoca a tots els col·lectius i
persones a mantenir durant aquesta setmana uns torns de solidaritat amb
els colons de Montagut. Aquesta matinada ja s'ha començat una
vigilància
al Mas d'en Dolcet per a evitar que les excavadores de Vall Companys
tirin a terra l'últim mas del colons de Montagut.

Per això us demanem si podrieu comprometreus a estar una tarda o un
dematí d'aquesta setmana a un dels torns de vigilància. Qui estigui
interessat, que truqui a: Josep Pàmies: 609774208 o a l'Assemblea
Pagesa: 973451160.
Sindicat Terrassa