Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Fora les pancartes de l'estatut
12 set 2005
La generalitat ha omplert les nostres ciutats de pancartes amb el lema "volem el nou estatut" com si ara de cop aquests politics botiflers poguesin parlar en nom nostre i a sobre des dels nostres carrers i amb pancartes, com si fos fruit de l'expresió popular.
Imagen(11).jpg
La matinada de la diada un grupet ens vam estar una estona treient-ne unes quantes dels carrers de barcelona, no costa gaire, només tallant una de les cordes que agafen la pancarta per la part de sota i penjant-hi la pancarta acaba cedint.
Si en tens algunes a prop de casa no costa tant quedar amb un amic/ga i anar a treure-les, a veure si entre tots i totes els demostrem que plantem cara a aquesta renuncia, engany i submisió que suposa l'estatut.
Imagen(14).jpg

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fora les pancartes de l'estatut
12 set 2005
Doncs molt ben fet.
Re: Fora les pancartes de l'estatut
12 set 2005
que és això de l´Estatut? I això de la Generalitat? Algú m´ho pot explicar?
Re: Fora les pancartes de l'estatut
12 set 2005
La perversió de la pancarta

12/09/2005

El centre de Barcelona està infestat de pancartes que reclamen el nou estatut. Sense signatura. Però ben evidents. Tant evidents com que han estat posades entre els arbres no per militants de cap partit sinó per una empresa amb furgoneta i escala. I no han estat retirades per l'ajuntament. No entenc si les pancartes pretenen fer veure que hi ha un enorme entusiasme ciutadà pel nou estatut. Però si és així em sembla impossible que enganyen a ningú. D'espontànies no tenen res. I vist com va anar la diada ahir diria que l'entusiasme popular per l'estatut és ben escàs i limitat.
No crec que siga bo fer demagògia i per tant no pense sumar-se als tramposos que aprofiten aquest escàs entusiasme estatutari per a afirmar que això del país ja no interessa a ningú. Crec, tanmateix, que els mesos van passant, la classe política s'embolica i arriba un punt on ja sembla que l'únic interés de l'estatut no és el text sinó la simple polèmica partidista: veure qui en treu més profit. I em sembla que hi ha un sector de gent nacionalista que simplement ja va tipa de tot plegat. Ahir, per primer vegada, vaig veure pancartes (radicals, sí) contra l'estatut. De grupets radicals, d'acord. Però traspassant la ratlla: ja diuen obertament que no. I el desconcert entre els grans partits creix. Els d'Esquerra no se'n saben avenir que els xiulen (grupets, sí) i que els acusen de tot. És un dels preus d'estar en el govern -en qualsevol. I els de CiU, alguns de CiU, ara s'apunten a protestar-ho tot. I a xiular i esbroncar.
Però vol dir tot això que el desori no té sol·lució i que el país s'enfonsa? Més aviat sembla que vulga dir que la classe política no sap cap on tirar i que, en conseqüència, l'expressió ciutadana de la política se'n resenteix. Però jo diria (i no vaig ser l'únic a comentar-ho) que ahir, per exemple, a la fira ciutadana del Passeig Companys hi havia més gent que altres anys. Exercint un nacionalisme desacomplexat. Tant com per provocar que una senyora molt ben vestida, procedent de l'acte oficial del Parlament, s'espantara en entrar al recinte i girara cua dient en un perfecte espanyol "anem-nos-en que això és ple de catalanistes". La gràcia de l'anècdota, que vaig viure en primera persona, és que la tal senyora duia una bandereta quadribarrada i un adhesiu reclamant el nou estatut. Per a què? Segurament perquè "els seus" són ara els principals defensors i la senyora es limita a fer d'hooligan. Ra! Ra! Ra!

http://www.vilaweb.com/www/mailobert/
Re: Fora les pancartes de l'estatut
12 set 2005
Ostres, ostres, nois, no sou gens catalanistes, estos son los cerdos que vosotros votasteis para que nos gobernaran, ahora os jodeis y apechugais con lo que digan, no sois de izquierdas e independentistas, pues toma dos tazas.
Re: Fora les pancartes de l'estatut
12 set 2005
... pues va ser que no...

Jo no els vaig votar, però igualment el vot no és un xec en blanc - per molt que alguns ho pensin-. No recordeu la guerra de l'Irak? 90% població en contra, 55% dels diputados a favor?
Sindicat Terrassa