Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
"Participació, estendard del fracàs de la reforma de l’estatut al Principat"
08 set 2005
Article d'opinió de l'Alexis Vizcaino, membre de la CUP del Masnou, analitzant manca de Participació Ciutadana amb que s'ha realitzat el procés de redacció de la reforma estatutària al Principat de Catalunya

El debat polític sobre la reforma de l’Estatut del Principat està esgotat. Aquesta afirmació, clara i directa, es sosté per multitud de raons: No respecta el dret a l’Autodeterminació del Poble Català, impedeix la unitat territorial dels Països Catalans, no cerca l’oficialitat única de la llengua catalana, ni tan sols busca una alternativa catalana i democràtica als mecanismes de control de l’Estat Espanyol (monarquia, exèrcit i policia, hisenda)... En aquestes línies només parlaré de l’estendard que el tripartit ha fet de la Participació Ciutadana.

El NOU ESTATUT existeix? Els polítics parlamentaris no han sabut veure quin era el real debat al carrer envers l’autogovern del Principat, és a dir no saben o no volen afrontar el procés de trencament amb l’Estat Espanyol. Aquesta conducta que és pròpia de la classe política catalana des de temps immemorials s’ha incrementat els darrers mesos. L’exemple més clar és la venda permanent, com qui ven un detergent, de l’estatut del Principat. S’ha repetit tantes vegades que l’estatut és Nou que s’ha convertit en la frase de campanya. Aquesta és per tant la primera gran mentida del procés de reforma. Calia doncs, donar actualitat a qualsevol preu a un debat que no existia.

La incapacitat dels grups parlamentaris no s’acaba aquí. Cercant allò tan propi dels grups anomenats progressistes, els polítics parlamentaris han volgut demostrar el seu tarannà participatiu. Sense voler entrar en comparacions amb anteriors ocasions; la pregunta és si aquesta vegada el nivell participatiu ha sigut suficient. Només cal gratar una mica per veure que només han obtingut fracàs. Recordem el bus de l’estatut per exemple al seu pas per Mataró on només s’hi va atansar la gent que hi estava en contra.

Altres recursos emprats pel Govern de la Generalitat del Principat en la seva cerca de la participació són el Fòrum i la bústia “el govern t’escolta�, recursos de la pàgina www.gencat.net. Mentre la primera demostrava una absoluta desestructuració i una gran senzillesa per arribar als insults entre els participants, la segona no permetia cap mena d’opció de rèplica donant la sensació de no ser tingut en compte.

Però el que caracteritza tots els recursos de Participació Ciutadana del Govern de la Generalitat del Principat és que tots ells estaven adreçats a persones que com a individus tenien l’opció de participar. El govern no ha demostrat cap voluntat de tenir contacte amb col•lectius. Per tant han menystingut totalment grups com les CUP (entre molts altres) que treballant positivament al país es posicionen contraris al procés de redacció de la reforma de l’estatut.

Per tant també des del punt de vista de Participació Ciutadana: No a l’estatut del Principat.
Prou d’Estatuts; Ara Independència.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "Participació, estendard del fracàs de la reforma de l’estatut al Principat"
08 set 2005
Nou Estatut = detergent

Molt bo!
Re: "Participació, estendard del fracàs de la reforma de l’estatut al Principat"
08 set 2005
Com voleu que us facin participar a les cup a l' elaboració de l' estatut? A qui representeu treient 6000 vots?
Els de les cup sou l' òstia ,aneu pel món com si fòssiu algú.
Re: "Participació, estendard del fracàs de la reforma de l’estatut al Principat"
08 set 2005
ells fan feina, tu k fas?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more