Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
"Participació, estendard del fracàs de la reforma de l’estatut al Principat"
08 set 2005
Article d'opinió de l'Alexis Vizcaino, membre de la CUP del Masnou, analitzant manca de Participació Ciutadana amb que s'ha realitzat el procés de redacció de la reforma estatutària al Principat de Catalunya

El debat polític sobre la reforma de lâEstatut del Principat està esgotat. Aquesta afirmació, clara i directa, es sosté per multitud de raons: No respecta el dret a lâAutodeterminació del Poble Català, impedeix la unitat territorial dels Països Catalans, no cerca lâoficialitat única de la llengua catalana, ni tan sols busca una alternativa catalana i democràtica als mecanismes de control de lâEstat Espanyol (monarquia, exèrcit i policia, hisenda)... En aquestes línies només parlaré de lâestendard que el tripartit ha fet de la Participació Ciutadana.

El NOU ESTATUT existeix? Els polítics parlamentaris no han sabut veure quin era el real debat al carrer envers lâautogovern del Principat, és a dir no saben o no volen afrontar el procés de trencament amb lâEstat Espanyol. Aquesta conducta que és pròpia de la classe política catalana des de temps immemorials sâha incrementat els darrers mesos. Lâexemple més clar és la venda permanent, com qui ven un detergent, de lâestatut del Principat. Sâha repetit tantes vegades que lâestatut és Nou que sâha convertit en la frase de campanya. Aquesta és per tant la primera gran mentida del procés de reforma. Calia doncs, donar actualitat a qualsevol preu a un debat que no existia.

La incapacitat dels grups parlamentaris no sâacaba aquí. Cercant allò tan propi dels grups anomenats progressistes, els polítics parlamentaris han volgut demostrar el seu tarannà participatiu. Sense voler entrar en comparacions amb anteriors ocasions; la pregunta és si aquesta vegada el nivell participatiu ha sigut suficient. Només cal gratar una mica per veure que només han obtingut fracàs. Recordem el bus de lâestatut per exemple al seu pas per Mataró on només sâhi va atansar la gent que hi estava en contra.

Altres recursos emprats pel Govern de la Generalitat del Principat en la seva cerca de la participació són el Fòrum i la bústia âel govern tâescoltaâ?, recursos de la pàgina www.gencat.net. Mentre la primera demostrava una absoluta desestructuració i una gran senzillesa per arribar als insults entre els participants, la segona no permetia cap mena dâopció de rèplica donant la sensació de no ser tingut en compte.

Però el que caracteritza tots els recursos de Participació Ciutadana del Govern de la Generalitat del Principat és que tots ells estaven adreçats a persones que com a individus tenien lâopció de participar. El govern no ha demostrat cap voluntat de tenir contacte amb colâ¢lectius. Per tant han menystingut totalment grups com les CUP (entre molts altres) que treballant positivament al país es posicionen contraris al procés de redacció de la reforma de lâestatut.

Per tant també des del punt de vista de Participació Ciutadana: No a lâestatut del Principat.
Prou dâEstatuts; Ara Independència.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "Participació, estendard del fracàs de la reforma de l’estatut al Principat"
08 set 2005
Nou Estatut = detergent

Molt bo!
Re: "Participació, estendard del fracàs de la reforma de l’estatut al Principat"
08 set 2005
Com voleu que us facin participar a les cup a l' elaboració de l' estatut? A qui representeu treient 6000 vots?
Els de les cup sou l' òstia ,aneu pel món com si fòssiu algú.
Re: "Participació, estendard del fracàs de la reforma de l’estatut al Principat"
08 set 2005
ells fan feina, tu k fas?
Sindicat