Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Manifest 11 de Setembre de la Intersindical-CSC
08 set 2005
Enguany l’Onze de Setembre ve marcat, de manera ineludible, pel debat sobre la reforma estatutària. Una reforma que, més enllà de la seva oportunitat o de la seva necessitat, de prosperar pot condicionar el dia a dia dels treballadors i treballadores del país.
Des d’aquesta perspectiva, a la Intersindical-CSC vam fer una sèrie de propostes en el sentit que s'hi anés desplegant el que ha estat un dels elements bàsics i reiteratius del nostre discurs sindical: El Marc Català de Relacions Sociolaborals, concepte que vam ser els primers en formular. Entenem, però, que aquesta proposta només tindrà força si es converteix en una demanda social i per això cal molta pedagogia. No n’hi ha prou amb repetir una consigna, cal que la majoria de treballadors i treballadores del país ens la fem nostra perquè és útil i necessària. Només així es pot sentir i reivindicar com a pròpia. Aquest context, el de la reforma de l'Estatut, ha estat una oportunitat a no deixar passar.
En el text de proposta d’Estatut aprovat en comissió al Parlament, en el seu article 44, es parla ja de promoure la creació d’un espai català de relacions laborals. En l’article 135 s'hi torna a fer esment i se’n desenvolupen alguns aspectes: Polítiques actives i passives d’ocupació, qualificacions professionals, intermediació laboral, determinació del calendari laboral, desplegament normatiu de la negociació col·lectiva, inspecció de treball, potestat sancionadora, ordenació i seguiment de la gestió de les mútues...
En definitiva, és el primer cop que es parla en aquests termes en un document que té voluntat legislativa i això cal destacar-ho malgrat la migradesa dels continguts. Caldrà estar atents, però, què en queda quan acabi la tramitació al Parlament -on necessita una majoria de dos terços que ara no té- i després a Madrid (la memòria històrica d’aquest país encara té present la vergonyant retallada de l’Estatut de Núria de l'any 1932).
No voldríem tampoc deixar de referir-nos al que per nosaltres és la clau de volta de l'acció de govern, el finançament. Sense recursos ni capacitat de recaptar i distribuir qualsevol plantejament d’espai sociolaboral propi quedarà coix i qualsevol text estatutari o constitucional (per què no?) no és gaire més que paper mullat. Aquesta és la clau de volta i qualsevol proposta no equivalent a la del concert econòmic no és ni plantejable.
Des de la Intersindical-CSC emplacem en aquesta Diada Nacional a tota la ciutadania dels Països Catalans a una defensa clara del marc propi de relacions sòciolaborals com a eina bàsica de construcció nacional.

Visca la Terra!
Visca la Classe Treballadora!

Països Catalans, 11 de setembre de 2005

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest 11 de Setembre de la Intersindical-CSC
08 set 2005
O un Estatut ambiciós o Autodeterminació! Cap a la construcció nacional dels Països Catalans i l'emancipació de classe! Visca la terra!!!
Re: Manifest 11 de Setembre de la Intersindical-CSC
08 set 2005
CSC= Sindicat de Carceleros y torturadores¡¡
Re: Manifest 11 de Setembre de la Intersindical-CSC
08 set 2005
enfortim els sindicats de classe treballadora! aupa csc
Re: Manifest 11 de Setembre de la Intersindical-CSC
08 set 2005
Franc, parla del q saps, ninyato! A veiam quan ens veiem a 1a línia!? Papanates!!!
Re: Manifest 11 de Setembre de la Intersindical-CSC
08 set 2005
jajaja
Re: Manifest 11 de Setembre de la Intersindical-CSC
08 set 2005
Mierda para España y mierda para Catalunya, ¡¡¡Y VIVA TODA LA GENTE BUENA DEL MUNDO!!!
Re: Manifest 11 de Setembre de la Intersindical-CSC
08 set 2005
ets ordinari i antic, chinlú!!
Re: Manifest 11 de Setembre de la Intersindical-CSC
10 set 2005
Primer netejeu la CSC de carcellers i torturadors i desprès podrem parlar d'una feina neta i real....
FORA AQUESTA MERDA DE LES NOSTRES LLUITES!

LLIBERTAT PRESOS POLÃ?TICS CATALANS
Re: Manifest 11 de Setembre de la Intersindical-CSC
11 set 2005
es cert, com a funcionari de presons haig de reconèixer que la Intersindical CSC té una secció de funcionaris de presons, SAC presons, molt minoritària. Aquesta informació es cdoneix a tota la xarxa gràcies a ADECAF. Fins ara, ningú no creia que hagués sindicats de presons independentistes.

Però de fet, el SAC de presons no és el pitjor sindicat independentista de presons. Tot i que mai no han fet res pels drets humans dels presos, tampoc no han instigat la mà dura.

En fi, el pitjor sindicat independentista de presons ha estat CATAC, que durant 3 anys va encobrir i promocionar la secció majoritària que se li va incorporar provinent de USO -ultradreta- i sols la van fotre fora després de moltes accions de denúncia per part d'ADECAF.

AQuesta és la realitat. No us fiqueu amb el SAC, fiqueu-vos amb l'altra Intersindical, la Intersindical Alternativa de Catalunya, confederació que inclou CATAC. Aquests sí que tenen el cinisme de presentar-se com a indepes i després fotra merda de mà dura.

Deixeu en pau el SAC, hòstia, que no han fet mai mal ningú.
Re: Manifest 11 de Setembre de la Intersindical-CSC
11 set 2005
Més informació sobre presons i sindicats indepes a


www.presons.net

El compendi de la hipocresia indepe.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more