Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Venda d'armes d'empreses espanyoles a Israel
06 set 2005
Aquest article de Cristina del Valle apareix a l'edició del 20 Minutos del 05/09/2005 i a la seva web.
Ellas dan la nota
Cristina del Valle
¿A qué jugamos?
05.09.2005
He recibido un informe que pedí a la plataforma española-palestina ahora compuesta por mas de 30 ONG.Israel es el décimo principal importador de armas del mundo y en 2002 importó armas por valor de 229,7 millones de los EE UU. Entre 1993 y 2002 gastó mas de cinco mil millones de dólares en este concepto.

Desde 1991 la venta de armas de empresas españolas a Israel no ha parado y suma más de 170 millones. El 85% del comercio se hace con el visto bueno de los Gobiernos. En España, la autorización de exportaciones corresponde a la Junta Interministerial de Material de Defensa y Doble Uso, formada por 10 miembros de ministerios: 5 de Comercio,2 Exteriores,2 Defensa y 2 Industria. Allí no hay nadie de cooperación o derechos humanos, los criterios de exportación son básicamente económicos.

La venta de armas a Israel sitúa al Gobierno español en una posición partidista en el conflicto de Oriente Próximo que no responde al sentimiento de la ciudadanía y nos coloca, no como parte del problema. ¿A qué jugamos?
Mira també:
http://www.20minutos.es/columna/44466/0/informe/Israel/plataforma/

This work is in the public domain

Comentaris

La venda de productes catalans a Israel
06 set 2005
La tecnologia armamentistica d'Espanya no es la suporta Israel precisament, i si us algu creu aixo de debo us dire que productes d'alimentacio catalans tambe son importants per assentaments israelians o sigui que indirectament els estan donant suport, sempre podeu tallar el suministre de peres i tomaquets a veure si us creieu que no hi ha pocs paisos/empreses dessitjant entrar ells al mercat.
Re: Venda d'armes d'empreses espanyoles a Israel
06 set 2005
Estàs comparant un tomaquet amb un fusell potser?
Re: Venda d'armes d'empreses espanyoles a Israel
06 set 2005
Està bé saber-ho, encara que estaria millor tenir-ne dades concretes. (És un fet merament quantitatiu, per preparar la resposta a mida de l'ofensa).
Ho sento, Olaff, cada vegada ets més patètic.
Re: Venda d'armes d'empreses espanyoles a Israel
06 set 2005
El PIB d'Israel no arriba ni para pegar las seves despeses militars. Israel depen economicament dels USA. Nomes es un estat satelit dels ianquis.
Re: Venda d'armes d'empreses espanyoles a Israel
06 set 2005
Ara mateix preparo una partida de 50 tiraxines amb banda elàstica de cautxú. També disposo d'una dotzena de garrots de vara de freixe. Ofertes al meu mail, please.
Re: Venda d'armes d'empreses espanyoles a Israel
07 set 2005
El PIB d'Israel no arriba a suportar-se , jajajjajajajajajjajajaja , depen d'USA, jajajjajajajaja.

O no teniu ni idea d'economia o simplement repetiu consignes buides.

Israel té un PIB per càpita seimilar al espanyol, amb la diferencia que gasta molt més en despesa armamentística. Les altres dades socials són més bones que Espanya i molts paísos europeus. Gasta 2 punts més en santitat que espanya per exemple.

http://www.who.int/countries/isr/es/

No sé si sabeu que el PIB és Producte interior brut , és a dir sense transferencies del exterior. Aquí no s'hi compta el "mític" i "mitificat" i a cada vegada que s'explica el conte més inflat "suport dels USA".

BURRROS , QUE NO SOU MMÉS QUE UNA COLLA DE BURROS
Re: Venda d'armes d'empreses espanyoles a Israel
07 set 2005
Israel està en bancarrota. Burro, més que burro. Que no llegeixes els diaris, buroo. Que no en tens ni idea de l'atur d'Israel, burro, més que burroooo. Que no saps la quantitat de barriades que tenen ciutats com Haifa o Tel-Aviv, burro, mé que burro. Que no comptes els israelians que han marxat del país aquests últims cinc anys de recessió econòmica, burro més que burro.
Re: Venda d'armes d'empreses espanyoles a Israel
08 set 2005
Muy en bancarrota , igual la embargan.. mira que sois gilipollas chavales.
Re: Venda d'armes d'empreses espanyoles a Israel
08 set 2005
La prova que Israel es a la bancarrota es la inmensa ajuda economica que reben dels USA, que es superior a la suma de tots els diners que els americans donen en ajudes a la resta dels paisos del mon.
Sindicato Sindicat