Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
El debat sobre la convivència provoca una sessió extraordinària de l'Ajuntament
06 set 2005
>En un primer moment, l'equip de govern no ho va considerar necessari

Aquest dimarts a les 12 hores l'Ajuntament de Barcelona viu un dels plenaris més calents amb una sessió extraordinària en què se sotmeten a debat i votació nou punts, entre els quals destaca el debat sobre la convivència a la ciutat de Barcelona. La convocatòria s'efectua vista la petició adreçada a l'Alcaldia el 25 d'agost de 2005 per setze regidors i regidores dels grups municipals de Convergència i Unió i del Partit Popular.

Des de l'Ajuntament, el seu portaveu, Ferran Mascarell considerava el 24 d'agost que "no hi ha cap necessitat de celebrar un ple extraordinari del consistori" com demanava l'oposició. Mascarell va afirmar en un comunicat que el govern municipal "va posar a l'agenda l'assumpte del civisme fa temps" però que a partir dels disturbis a Gràcia incrementarà una actuació política que combini "pedagogia cívica i exercici d'autoritat". El portaveu municipal va denunciar llavors que els grups de l'oposició "com sempre, expressen el seu habitual seguidisme dels fets".

Llegeix la notícia sencera a www.transversalweb.com

This work is in the public domain

Comentaris

Aportacions historico-linguistiques al debat
06 set 2005
Civitas: Ciutat
in: no
vandals: poble germanic originari del Baltic que, per la pressio dels gots, va anar entrant dins les fronteres de l'Imperi Romà, progressivament com a confederats, establint-se a la zona sud de la peninsula iberica (->Vandalusia?)i Nord d'Africa. Es considera que la pressio que exerciren es a l'origen de les revoltes de "servis" i esclaus conegudes com Bagaudes.

L'estructura de l'Imperi Roma era basicament per Civitas, centre de captacio i gestio dels tributs que mantenien l'Imperi i les seves classes dominants, a base de l'explotacio de ma d'obra esclava o servil, principalment. Un fet destacable es que a la Peninsula Iberica es desconeix  l'abast real de la influencia romana en el territori i els seus pobladors fora de la Civitas

invasions barbares concepte pel qual coneixem el que a Alemanya o als paisos nordics es coneix com a moviment dels pobles

http://ca.wikipedia.org/wiki/V%C3%A0ndal
Sindicat Terrassa