Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Pel Camp, la terra de tots
05 set 2005
PEL CAMP, LA TERRA DE TOTS!

Un any més, el Camp es troba a Reus per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Lâany passat el nostre crit era en favor dâuna Europa de les llibertats socials i nacionals i per això vam dir i diem NO a Aquesta Constitució Europea, que va ser aprovada majoritàriament als Països Catalans, després dâuna campanya mediàtica i institucional que apelâ¢lava a la por en favor del SÃ?. A Europa. Els últims referèndums han demostrat que aquest Tractat no va enlloc i que la UE ha de rectificar les seves ambicions per recollir la voluntat popular.

Enguany, el Camp aposta per un model de desenvolupament sostenible: un model que respecti lâequilibri i la integritat territorial, la nostra salut, la tradició de la nostra gent i que vetlli pels interessos de tots i totes.

El Camp és la vegueria del Principat que genera un excedent més gran dâenergia. En concret, el 60% de lâenergia que produïm va més enllà de les nostres comarques. Això són les petroquímiques, les centrals nuclears, la construcció dâuna nova central tèrmica, la instalâ¢lació de parcs eòlics en espais dâinterès natural i paisatgístic, etc. Aquests macroprojectes no han comptat amb cap tipus de planificació, ni sâha realitzat cap estudi científic sobre els efectes dâaquestes instalâ¢lacions als conreus, als aqüífers i a la salut dels ciutadans i ciutadanes.

Ara, els nostres polítics han trobat la solució del segle. Adosats, urbanitzacions, âressortsâ?, polígons industrials, etc. sense pensar el canvi que significarà per a la vida de la gent, el cost que tindrà mantenir totes aquestes instalâ¢lacions i la degradació que significarà per a la
pagesia. Des de lâúltima meitat de segle, la superfície destinada al conreu de la fruita seca sâha reduït 3/4 parts. Els pobles petits duplicaran i triplicaran superfície urbanitzada convertint aquests en pobles dormitoris perdent la seva identitat. Hi ha desenes de projectes de polígons industrials quan existeixen desenes de naus que estan buides. A més, aquests projectes són afavorits per interessos especulatius, enlloc de pensar en el benefici del municipi i provocant el rebuig de la població.

Per aquests motius, avui diem que ja nâhi ha prou! Que els polítics i la classe empresarial han de canviar dâactitud, ja que, si no entenem la necessitat de preservar la integritat i la sostenibilitat del territori podem arribar a una situació irreversible. Amb això no volem dir que estem en contra del desenvolupament econòmic de les nostres comarques, sinó que aquest sâha de fer respectant el medi ambient i ha dâapostar per la qualitat en lloc de la quantitat. Que els llocs de treball que generen siguin dignes i acabin amb la precarietat, que es tingui un control exhaustiu de la seguretat dâaquestes instalâ¢lacions, que es planifiqui el creixement urbanístic, que sâaposti per les energies renovables dâuna forma clara i respectant el nostre paisatge i que es reconverteixi lâús de les infraestructures en mal estat i abandonades.

Per això, avui 11 de setembre, Diada de la nostra terra, els moviments socials dâEl Camp diem:

Pel Camp, la terra de tots!
Fora especuladors i polítics corruptes!
Visca la terra! Mori el mal govern!
Visca els Països Catalans!

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat