Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : ecologia : laboral
Acció Solidària
05 set 2005
Els treballadors/es de Parcs i Jardins fem una crida a la ciutadania per reexpedir el següent manifest a tots/as els nostres contactes i a enviar per email als grups polítics del govern municipal (PSC, ERC i IC-VERDS-EUA) el nostre rebuig a la privatització del verd públic
Els treballadors/es Parcs i Jardins sol·licita la vostra participació (implicació) davant de la intenció de l'Ajuntament de Barcelona d'imposar un canvi jurídic en la forma de gestió de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins, transformant l'actual Organisme Autònom en una Entitat Pública Empresarial (EPE). Un canvi que amaga la decisió política d'establir la progressiva privatització del servei, i l'especulació mercantil, tant dels recursos de l'Institut com de l'ús del patrimoni verd de la ciutat.
El Govern Municipal (PSC, IC-Verds-EUA i ERC) de l'Ajuntament de Barcelona utilitza la Llei 57/2003 (recorreguda al Tribunal Constitucional pel Parlament de Catalunya amb el vot favorable d'aquests mateixos grups polítics que formen El Govern Municipal) per a imposar el canvi de model de gestió del verd públic, encara que això representa l'incomplir els acords vigents sobre la responsabilitat de la gestió i execució directa del verd urbà.

Una decisió política que, d'emportar-se a terme, suposaria tindre les mans lliures per a:

· Donar i derivar el màxim de recursos econòmics de caràcter públic al benefici de les empreses privades: subcontractant els serveis i treballs que en l'actualitat té assignats l'Institut.

· Tornar a la forma de gestió dels anys 60 i 70: quan les empreses privades gestionaven la gran majoria dels espais verds públics i els seus serveis auxiliars. I que va comportar la degradació del servei i les pràctiques de frau i corrupció que van obligar a l'Ajuntament, l'any 80, a la supressió de les mateixes i fer-se càrrec de forma directa de la gestió i execució del Servei.

· L'encariment del servei: com està succeint amb la conservació dels jocs infantils i el mobiliari urbà, part de la poda d'arbratge i tractaments fitosanitaris, neteja de zones verdes, etc., i la contractació d'una empresa privada per a dur a terme el Pla d'Actuació Municipal 2004 – 2007.

· La mercantilització i l'especulació dels recursos públics: introduint de forma generalitzada el pagament d'entrada en determinats parcs o jardins de la ciutat, com succeïx en el Parc del Laberint d'Horta, i comercialitzar amb l'ús de l'espai públic com està passant en l'Hivernacle de la Ciutadella, els Jardins de Miramar... I destinant recursos públics, materials i humans, a efectuar treballs a entitats privades i a particulars.

Els treballadors/as fem una crida a tots els ciutadans perquè envieu (correu electrònic) als grups politics del govern municipal (PSC, ERC i ICV-EUiA) reclamant-los que abandonin qualsevol idea de privatització de la gestió del verd i de la mercantilització de l'ús dels espais públics

EN DEFENSA DEL VERD PÚBLIC I CONTRA LA PRIVATITZACIÓ

email grups municipals

gruppsc ARROBA mail.bcn.es
gruperc ARROBA mail.bcn.es
grupicv ARROBA mail.bcn.es

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa