Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Prohibicions al Turkmenistan
05 set 2005
Llegim que Saparmurat Niyazov, president de l'exrepública soviètica del Turkmenistan, ha prohibit la reproducció de música enregistrada
I això afecta als canals de televisió, actes culturals organitzats per l'Estat, llocs de reunió pública, matrimonis i celebracions de tot tipus. Tot plegat per evitar "influències negatives". Això arriba després de prohibir dur el cabell larg o barba als joves, utilitzar ràdios als cotxes, i després d'haver rebatejat els mesos del calendari i els dies de la setmana.

Niyazov és l'exlíder del Partit Comunista del Turkmenistan (90% de la població és musulmana) i primer secretari de l'actual Partit Democràtic (democràtic però és l'únic partit legal al país, integrat principalment per excomunistes). El president és un càrrec vitalici. Com a Cuba.

Però els col·lectius progres i antiglobalitzadors, els de l'acampada a Francesc Macià, les samarretes del Che i les manifestacions davant del consolat d'Estats Units, no s'escandalizen per coses com aquestes. I això del Turkmenistan tampoc ho veurem a TV3.

Font://puntbarra.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Prohibicions al Turkmenistan
05 set 2005
Es un article molt curiós doncs sembla fet més aviat per criticar als "col·lectius progres i antiglobalitzadors, els de l'acampada a Francesc Macià, les samarretes del Che i les manifestacions davant del consolat d'Estats Units" que no pas denunciar o criticar l'autoritarisme del règim de Saparmurat Niyazov.
De fet,sospito que l'autor de l'article (extret de la web de la BBC, veieu http://news.bbc.co.uk/hi/spanish/misc/newsid_4179000/4179562.stm)
no te ni idea d'on es troba Turkmenistan ni en sap res de la seva història recent. En tot cas dir que els origens comunistes de Niyazov es comú a tots els actuals dirigents de les joves repúbliques de l'Àsia Central (Turkmenistan, Kazakhstan, Uzbekistan, Tadjikistan i Kirquizistan) i, de fet, també es comú en les èlits governants (començant per l'ex KGB Vladimir Putin) de la resta d'estats que abans formaven part de l'extinta URSS.
Totes aquestes èlits dirigents es manifesten actualment tant anti-comunistes com demòcrates, liberals, socialdemòcrates, nacionalistes o profundament religioses.
A la pràctica, aquestes èlits porten a terme polítiques anti-democràtiques, això si, amb el vistiplau dels països occidentals, més interessats donar suport a governants que, per una banda, garanteixin l'estabilitat necessària per permetre l'accès a les formidables reserves energètiques que amaga l'Àsia Central i, d'altra banda, portin a terme una política repressiva dels moviments islamistes radicals (recordem que aquestes repúbliques fan frontera amb l'Afganistan, l'Iran i el Pakistan).
Explicat tot això ja em direu que te a veure la situació de Turkmenistan amb "els col·lectius progres i antiglobalitzadors...". Es pot estar d'acord o no i es podran criticar amb més o menys arguments, però fer demagogia barata, i bastant pueril, amb els governants reciclats que pateixen els pobres ciutadans de les antigues repúbliques soviètiques resulta força patètic.
Sindicat Terrassa