Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Manifest 11 de setembre CGT Catalunya
05 set 2005
LLUITAR EL PRESENT, GUANYAR EL FUTUR
És 11 de setembre, diada de les catalanes, persones que sobrevivim i som explotades: treballadores, aturades, pensionistes, precaritzades, pageses, menystingudes per les estadístiques oficials, immigrades, detingudes, preses, discriminades, empobrides, perseguides per la nostra acció sindical, política, social, pel nostre color de pell, perquè no tenim papers, perquè okupem.

Som tot això i molt més, però no som víctimes, ni botxins. No tenim Estat ni tampoc no el volem. No tenim capital, ni armes químiques ni mitjans de comunicació de masses, però tenim una cultura o moltes cultures que es fan també als casals, centres socials okupats, ateneus, seccions sindicals i cases, entossudides en no desaparèixer en el no res de la globalització capitalista, sense llengua, sense nom, sense rumb.

Tenim moltes cares i procedències. Tenim un o molts projectes anticapitalistes. Tenim el passat de poble combatiu i llibertari, amb grans idees i projectes en que emmirallar-nos, de la mà de Salvador Seguí, Isabel Vilà, Joan Peiró i tantes d’altres. Tenim un present desdibuixat, de lògica estatista, mercantilista i individual. Però sobretot tenim un futur.

Perquè el futur és dels pobles. Un demà en que les llengües no siguin minoritzades, on les cultures siguin respectades, on les persones facin casa seva en el racó del planeta que vulguin, on la subsistència no passi per treball precari, abusiu i estressant amb que diferenciar-nos les unes de les altres, un demà sense imperialisme ni drets de conquesta, un nou món en que ens autoorganitzem lliurement, per pobles, barris i afinitats. El altre-món-és-possible serà conformat de països com el nostre o no serà.

Des de l’anarcosindicalisme català cerquem aquest futur, lluny de constitucions europees que ens imposen capitalisme i militarisme com l’essència d’un nou supraestat al servei dels poders econòmics; lluny del nou talant espanyol que ens ven una suposada forma de participació dins un federalisme mal entès en mans de les èlits polítiques i empresarials; lluny també del tripartit de les formes i pocs continguts, que segueix privatitzant, especulant, criminalitzant... com tot govern al servei de l’estatisme i el capital; i lluny del sectarisme present tant en els qui atorguen patents de catalanitat com en els que posen en entredit la vàlua revolucionària de les catalanes.

Perquè el poble català som llavor de la transformació social, junt a tants d’altres pobles, i no ens cal quatre barres monàrquiques ni contes de reis i espases. Ens cal unitat, superar prejudicis, fugir de l’auto-odi però també del fonamentalisme, obrir els ulls a la diversitat ètnica i cultural que és ja la nostra pròpia, no perdre ni un segon en personatges signa-manifestos que només cerquen protagonisme, parlar amb les persones, espais i col·lectius que ens envolten, treballar-hi colze a colze per la emancipació personal, social i nacional; cada organització des del seu àmbit -la CGT als llocs de treball, als convenis col·lectius, a les assemblees de treballadores, a les reunions d’immigrades, a les denúncies, a les vagues i aturades- la resta de col·lectius en els seus espais de lluita, confluint en una riuada de gent decidida a deixar de ser passat, per ser futur.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest 11 de setembre CGT Catalunya
05 set 2005
L'altre dia em vaig acostar a Sabadell a les barraques, i vaig anar a veure si sopava quelcom.
Em vaig dirigir a la parada que tenia la CGT més que res per curiositat i a un home d'allà li vaig demanar que si teníen un entrepà vegetarià, primer em va dir "no te entiendo, hablame en otro idioma" i educadament tot i que molt molestat li vaig repetir en castellà, la seva resposta al entrendre el meu missatge va ser "vegetariano? como no te comas el pan sólo... nosotros no tenemos esas cosas".
S'em va caure l'ànima al terra, amb aquest fet lamentable, no vull criticar la CGT, sinó a aquell home que em va tractar tant malament, sé que és molt dur estar darrera una barra quan els demés etsan de festa, però no eren ni les 10 de la nit i allò estava molt buit.
Al igual que em va passar això, a totes les altres parades que feien entrepans, només vaig trobarne a l'Euterpe (pero encara no els hi havien arribat) i a la barraca d'un Ateneu de Barberà crec.
Critico constructivament, la actitut poc receptiva d'alguna gent a maneres de pensar diferents, i el fet que es discrimini tant a una persona vegetariana, o al col·lectiu en sí.
Només volia exposar això.
Gxis
Manifest 11 de setembre CGT Catalunya
05 set 2005
Por favor!!
Re: Manifest 11 de setembre CGT Catalunya
05 set 2005
Molt bona l'exposició d'això que va passar a Sabadell, però jo que sóc de CGT crec que això va ser una molt desafortunada actitud personal, que cal eradicar però que és completament incividual. La CGT, que te aquest manifest i que per tant se suposa que l'assumeix, és molt més que una persona mal educada i una mica cutre de cap. Endavant la CGT!!!
Re: Manifest 11 de setembre CGT Catalunya
06 set 2005
i llavors pq la CGT no entra en plataformes àmplies d´unitat d´acció com l´mps a Sabadell?
Sindicat Terrassa