Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Manifest 11 de setembre CGT Catalunya
05 set 2005
LLUITAR EL PRESENT, GUANYAR EL FUTUR

És 11 de setembre, diada de les catalanes, persones que sobrevivim i som explotades: treballadores, aturades, pensionistes, precaritzades, pageses, menystingudes per les estadístiques oficials, immigrades, detingudes, preses, discriminades, empobrides, perseguides per la nostra acció sindical, política, social, pel nostre color de pell, perquè no tenim papers, perquè okupem.

Som tot això i molt més, però no som víctimes, ni botxins. No tenim Estat ni tampoc no el volem. No tenim capital, ni armes químiques ni mitjans de comunicació de masses, però tenim una cultura o moltes cultures que es fan també als casals, centres socials okupats, ateneus, seccions sindicals i cases, entossudides en no desaparèixer en el no res de la globalització capitalista, sense llengua, sense nom, sense rumb.

Tenim moltes cares i procedències. Tenim un o molts projectes anticapitalistes. Tenim el passat de poble combatiu i llibertari, amb grans idees i projectes en que emmirallar-nos, de la mà de Salvador Seguí, Isabel Vilà, Joan Peiró i tantes d’altres. Tenim un present desdibuixat, de lògica estatista, mercantilista i individual. Però sobretot tenim un futur.

Perquè el futur és dels pobles. Un demà en que les llengües no siguin minoritzades, on les cultures siguin respectades, on les persones facin casa seva en el racó del planeta que vulguin, on la subsistència no passi per treball precari, abusiu i estressant amb que diferenciar-nos les unes de les altres, un demà sense imperialisme ni drets de conquesta, un nou món en que ens autoorganitzem lliurement, per pobles, barris i afinitats. El altre-món-és-possible serà conformat de països com el nostre o no serà.

Des de l’anarcosindicalisme català cerquem aquest futur, lluny de constitucions europees que ens imposen capitalisme i militarisme com l’essència d’un nou supraestat al servei dels poders econòmics; lluny del nou talant espanyol que ens ven una suposada forma de participació dins un federalisme mal entès en mans de les èlits polítiques i empresarials; lluny també del tripartit de les formes i pocs continguts, que segueix privatitzant, especulant, criminalitzant... com tot govern al servei de l’estatisme i el capital; i lluny del sectarisme present tant en els qui atorguen patents de catalanitat com en els que posen en entredit la vàlua revolucionària de les catalanes.

Perquè el poble català som llavor de la transformació social, junt a tants d’altres pobles, i no ens cal quatre barres monàrquiques ni contes de reis i espases. Ens cal unitat, superar prejudicis, fugir de l’auto-odi però també del fonamentalisme, obrir els ulls a la diversitat ètnica i cultural que és ja la nostra pròpia, no perdre ni un segon en personatges signa-manifestos que només cerquen protagonisme, parlar amb les persones, espais i col·lectius que ens envolten, treballar-hi colze a colze per la emancipació personal, social i nacional; cada organització des del seu àmbit -la CGT als llocs de treball, als convenis col·lectius, a les assemblees de treballadores, a les reunions d’immigrades, a les denúncies, a les vagues i aturades- la resta de col·lectius en els seus espais de lluita, confluint en una riuada de gent decidida a deixar de ser passat, per ser futur.

CGT CATALUNYA

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest 11 de setembre CGT Catalunya
05 set 2005
Molt rebé!
Re: Manifest 11 de setembre CGT Catalunya
05 set 2005
Al final encara m'afiliaré a la CGT. Jo que sóc anarquista i català, encara no he trobat a on fer cap i això crec que està escrit amb el cap, la qual cosa no sempre es troba en els nostres ambients.
Re: Manifest 11 de setembre CGT Catalunya
06 set 2005
Molt be, m'encanta aquest manifest, molt bo en serio.
M'encanta aixo de la unitat per lluitar contra l'estat i aquest sistema que fa dels nostres somnis morts i mes morts.
Pero ara dic...la CGT es ¿¿anarcosindicalista??...des de quan..no fotem.Jo no vull unirme a gent q te llibertas sindicals q cobren per tenir un ideal,a gent que cobra por viure de la revolucio,que te o tenia a policies i mossos afiliats,ni a gent q no volen estat i participen en eleccions...quan la CGT sigui de veritat anarcosindicalista portant una lluita alternativa i autenticament llibertaria...m'unire a ella sens dubte...mentrestant lluitare amb autentics grups llibertaris com grups d'acció,centres socials okupats llibertaris,ateneus, distribuidores llibertaries,etc...
NO VOLEM VIVIDORS QUE COBREN PER SER SINDICALISTES, MENTRE NOSALTRES ESTEM CURRANT COM CAPULLOS PER MANTENIR AQUEST FOTUT SISTEMA, NI TAMPOC DELEGATS QUE ELEGEIXIN EL NOSTRE FUTUR FIRMANT CONVENIS FASTUOSOS. JO SOC LLIBERTARI I NASCUT A CATALUNYA,AMB CONCIENCIA DE LO QUE ES AQUESTA TERRA I TAMBE CREC EN AQUESTA CULTURA I LA IDENTITAT D'AQUEST POBLE MERAVELLOS...PERO TAMBE SE DIFERENCIAR ALS TIMADORS.
LA BANDERA ROJINEGRA, LA DEL ANARCOSINDICALISME S'HA DE PORTAR AMB MES DIGNITAT.

Salut i autentic (-A-)narcosindicalisme.
Re: Manifest 11 de setembre CGT Catalunya
07 set 2005
Doncs comença per fer uns dels cursos de català que fan a la CGT. Tal vegada, quelcom més, no hauries de combinar tan boniques lletres -que no paraules- amb tant feridores errades d'ortografia.
Autogestió, anarcosindicalisme i seny ortogràfic.
Re: Manifest 11 de setembre CGT Catalunya
08 set 2005
M'agrada la CGT x la ideologia que té, llibertària i alhora tocant de peus a terra, alhora revolucionària i sindicalista, hereva de la vella CNT. Dieu coses noves, es nota que teniu força, que representeu un sector, el dels treballadors revolucionaris, que s'organitza, s'actualitza i cal tenir en compte. El vostre òrgan d'expressió, que el llegeixo sempre que puc al kasal, reafirma el que crec de vosaltres. Reivindiqueu la vostra catalanitat sense complexos, però també sense pàtines artificialitzants, folklorismes, dogmes, basquitis o samfainismes!
I teniu imaginació, idees pròpies, força i empenta... quelcom massa vegades escàs entre molts que es reclamen tan "independentistes" i d'"esquerres"...
Si fessiu una CGT pròpia, de la Federació Llibertària dels Països Catalans... fóra el súmmum!!!

PD: companys de CGT, heu provat de contactar amb el col·lectiu anarcoindependentista Negres Tempestes? Es reuneixen al CSO Can Vies (Sants, Bcn), crec, però no segur, que els diumenges. Crec que el diàleg fóra molt enriquidor (com ho fóra contactar amb els anarkoabertzales de Likiniano Elkartea, i tants d'altres...), i d'aquesta experiència en podríem aprendre molts + dels q ens pensem...

SALUT, REVOLTA, I VISCA LA TERRA LLIURE DE TOT ESTAT!!!
Re: Manifest 11 de setembre CGT Catalunya
10 set 2005
Un més amunt diu que a la CGT hi ha policies i carcellers. Jo li diria que s'informés. De policies n'hi ha hagut mai, ni mossos ni nacionals, tot i que la CNT històric si que admetia l'afiliació de policies locals, per exemple.La Cgt, entres altres coses, prohibeic l'afiliació de persones que "trteballin" amb armes o estiguin supeditades a la policia en actes de violència com els guàrdies de seguretat. Però no se per que perdo el temps per corregit una ignorància que cada sis o set mesos s'expressa aqui o a qualsevol altre fòrum obert sobre coses que no se saben ni es volen saber.
Re: Manifest 11 de setembre CGT Catalunya
11 set 2005
ELS ORÃ?GENS HISTÃRICS DEL SAP (abril 1992-abril 1997)

Durant el mes d'abril de 1992, vista la ineficàcia amb què, a l'entendre dels membres constituents, desenvolupen la seva tasca els sindicats presents al cos de mossos d'esquadra, es constitueix, des de Tarragona, la secció sindical de la CGT als MMEE.

En aquella època, estaven permesos els sindicats de classe al cos. Tanmateix, l'Administració, no dóna resposta de conformitat i reconeixement cap a aquesta secció sindical. Basant-nos en el principi del silenci positiu, comencem la nostra acció sindical. Es promouen eleccions sindicals al cos, es sol·licita assistir a les reunions entre sindicats i empresa, es fan assemblees, es plantegen propostes i reivindicacions, s'engeguen mesures de protesta, etc. La resposta pràctica de l'Administració és prohibir-nos les assemblees, no convocar-nos a reunions, no donar-nos els mateixos drets que a la resta de sindicats i reprimir al màxim la nostra acció sindical. Es presenten les respectives denúncies davant els òrgans competents.

Amb tot això, va passant el temps. Es treballa des del local de la CGT de Vilanova i la Geltrú, amb temps lliure dels integrants del sindicat.

Davant la inoperància dels mecanismes administratius per solucionar el greuge, al mes de novembre de 1992, es pacta amb l'Administració el reconeixement del sindicat a canvi d'un canvi de nom, qüestió reclamada també per un sector de la CGT, la qual veu una contradicció estatutària amb l'existència d'afiliats membres d'un cos de seguretat.

http://www.sap.es/historia.php

En lo que respecta a que la CNT historica si admitia policias locales es la primera noticia al respecto. ¿Seria usted tan amable de indicar donde poder ratificalo?

Gracias
Re: Manifest 11 de setembre CGT Catalunya
12 set 2005
La CNT d'abans de la dictadura, no sols tenia policies afiliats, també tenia carcellers i militars.

La CNT d'abans de la dictadura i el sector ortodox després a l'exili, funcionava de forma executivista. Tenia executives amb poders executius.

La CNT d'abans de la dictadura tenia alliberats. Càrrecs alliberats i empleats per a feines administratives i de serveis.

No teniu ni idea del que era la CNT i mai arribàreu a ser ni la desena part de revolucionaris del que els cenetistes d'aquella època d'alliberats, d'afiliats carcellers, policies i militars, i de secretariats "executius" ho era.
Re: Manifest 11 de setembre CGT Catalunya
16 set 2005
El manifest és de la CGT, per tant no fa falta anomenar (i molt menys criticar)a la CNT ja que són dues organitzacions diferents.
Sindicato Sindicat