Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
La innocència de Companys: mite i realitat
04 set 2005
Segons la llegenda, els més de 8000 morts provocats per les txeques (edificis, normalment convents,on es torturava i assassinava)no tenen res a veure amb Companys. Varen ser obra de gent que actuava pel seu compte. Aquesta mentida ha estat refutada ja fa molt de temps.
El 23 de juliol de 1936 la Generalitat de Companys va emetre un decret pel qual es legalitzava l'actuació de les txeques, que ja començava a escampar el terror per tot Catalunya. En aquest decret s'autoritza a la creació dels comités locals de defensa. El mateix dia es va fundar el comité central de milícies antifeixistes, que tenia com a conseller Luis Prunés, COMISARI DE DEFENSA DE LA GENERALITAT.

Per tant, l'òrgan que duria a terme el genocidi estava format per gent de la Generalitat, la qual va planificar la carniceria amb total coneixement de causa.

Ara bé, si el comissari de defensa de la Generalitat era el conseller del comité de milícies antifeixistes, com es pot dir que Companys ho ignorava tot, inclós el forn crematori del carrer Sant Elies de Barcelona (el primer del món occidental, que inspirà als nazis la seva pròpia tècnica de genocidi???).

"En toda Catalunya se formarán los comités locales de defensa, que deberán actuar de acuerdo con el comité central" (punt cinquè del decret).

Els comités locals funcionaven seguint ordres del comité central on, com hem vist, hi havia un càrrec de la Generalitat.

No podem afirmar que Companys donés l'ordre directa de torturar persones concretes, però negar que va conèixer el genocidi, el va promoure i el va justificar, és un delicte de negació de l'holocaust.

Retre homenatge a Companys és com això de l'homenatge a Carrillo, és com homenatjar Pinochet.

Els progres que ho fan no tenen vergonya, però aviat caurà la màscara i començarà la llibertat a Catalunya.

Una llibertat que sols pot començar AMB LA CATARSI DE LA VERITAT.
Mira també:
http://www.presons.net
http://www.prisiones.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La innocència de Companys: mite i realitat
04 set 2005
Genocida ? Els únics genocides van ser els militars colpistes. Només faltaria que la generalitat no pogués defensar-se davant d'un atac contra un Govern elegit pel poble.
La Comparació amb Pinochet es Demencial, fes-t'ho mirar...
Re: La innocència de Companys: mite i realitat
05 set 2005
quina por!
us hi trobeu segurs a catalunya??
i si marxeu?
El pp estaria content i espanya us reberia al sò de les trompetes!!
sí, sí, fugiu de "Cataluña"...
tornarà a esser rica i plena al darrera aquesta gent q tot ho omple de merda....
fugiu! q no en quedi cap com vosaltres!
encara sou aqui????
Re: La innocència de Companys: mite i realitat
05 set 2005
jjj, eres un poco nazi, lo sabias, no?
Re: La innocència de Companys: mite i realitat
05 set 2005
Si, home si, i la guerra civil va ser un aixecament republicà contra els legitims governants feixistes que havien estat escollits legitimament per deu mateix. O potser la versió més aberrant del Pio Polla que es un revival d'aquella cruzada santa tants cops matxacada i imposada a les vostres escoles de mossens i falangistes, que ara vol modernitzar el paiaso aquest que no toca bé del cap i que diu que espanya a partir del 34 queia en les urpes del comunisme i els bons espanyols només van poder aixecar-se contra el maligne en persona per salvar la pàtria i les seves essències santes.

Deixa de fer el ridicul, no tens ni punyetera idea d'història, amb aquestes històries per no dormir només enganyareu a quatre ignorants i nostàlgics que només s'han llegit el llibre de Pio Polla i actualment es fan el col·lecionable del Mundo sobre les "dues versions" amb Cesar vidal, Millan Astray i d'altres feixistes varis. Tot el discurs que heu imposat durant 40 anys, ara reeditats i enquadernats per continuar mentint i que no s'acabi el show de la ignorància històrica.

Per sort la història té a molts historiadors seriosos explicant des de fa dècades el que durant mig segle heu intentat tapar. Ara vens tu a indignar-te d'unes morts que ves a saber tu d'on treus i amb quines dades, perque ens ho hem de creure perque tu ho diguis, ja sabem que així apreneu els feixistes "porque lo digo yo y punto", però la història és una ciència que es demostra amb fets i documents i milers d'historiadors ja els estan donant i analitzant com perque ara vinguis tu a dir-nos que t'has llegit un llibre molt interesant. Porto anys estudiant la guerra civil i a paiasos com vosaltres ja els coneixem de sobra, per sort sou dos i esteu absolutament anats del cap. Així dieu el que dieu. Mira que a Companys, el seu personatge i les seves accions, se'l pot criticar per moltes coses, però intentar fer entendre que era pitjor que Franco i tot o dir que els nazis van aprendre de les txeques és realment propi d'orangutans, que és el que sou.
Re: La innocència de Companys: mite i realitat
05 set 2005
Els primers a aixecar-se contra la república foren els anarquistes, després el PSOE quan fou derrotat a unes eleccions on va guanyar la dreta i, finalment, el mateix Companys. Es a dir, quan Franco s'aixecà, l'esquerra portava anys matxacant la legalitat republicana a fi d'establir el paradís anarquista, la dictadura del proletariat o la república catalana, a més d'assassinar cures i cremar esglésies per un tub amb el total consentiment dels governs d'esquerres.

Era absolutament lògic que al final, la dreta, respongués als aixecaments dels totalitaris d'esquerres amb un aixecament militar.

Vosaltres us ho vàreu buscar, i vau perdre i vàreu pagar amb la repressió els crims que havieu comès.
Re: Defensar-se??????
05 set 2005
Segons tu, el genocidi va ser `per defensar-se. la pregunta es: ¿per què no es defensaven al front? ¿Defensar-se es muntar cambres de torturai ficar-hi allí la gent? ¿Defensar-se es muntar un forn crematori? ¿defensar-se és matar gent sols pel delicte de ser catòlics? La veritat és que sou uns assassins, és obvi que ho tornaríeu a fer.

Per cert, quan els anarquistes assassinaven gent nacionalista de la Lliga, era per defensar-se?

I quan assassinaven trotskystes, era per a defensar-se?

I quan assassinaven un flequer, amb tota la seva família, a fi de col·lectivitzar la fleca, era per a defensar-se?

No saps ni el quie dius, amb les teves paraules insultes moltes víctimes innocents de gent lladre, criminal i totalitària, com els agents estalinistes del SIM o els matons de la FAI.

Espero que pateixis el mateix a la teva vida, a veure si te´n rius com has fet aquí.
Re: La innocència de Companys: mite i realitat
05 set 2005
Al que niega los muertos: la lista está publicada, con nombres y apellidos de todas las víctimas, en el libro "Checas de Barcelona". Negar los hechoses una cosa, justificar-los es otra. Aquí hay quien los niega, però más arriba estan los que no sólo no los niegan, sinó que dicen que estuvo muy bien.
Re: La innocència de Companys: mite i realitat
05 set 2005
Que no enganyeu a ningú. Sou els mateixos feixistes de sempre justificant el franquisme, aquesta història ja la coneixem i ja sabem com us inventeu sense cap rubor la història. I no se perque parlo en plural quan ets una persona que es va canviant els noms. Estudieu història no hazañas belicas i després parlem.
Re: La innocència de Companys: mite i realitat
05 set 2005
Los nombres han sido publicados. No justificamos el franquismo, sólo decimos: vosotros no teneis derecho a cuestionar el franquismo, porque fuisteis iguales o peores que los facistas.
Sindicato Sindicat