Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Entrevista a Josep Garcia i Dídac Martínez sobre el mercat del Raval (BCN)
04 set 2005
L'ENTREVISTA

Josep Garcia i Dídac Martínez. : «Amb el mercat netejarem la imatge de Barri Xino que tenia el Raval»
- Per què han impulsat un nou mercat a la rambla del Raval si l'anterior va fracassar?
- (Josep Garcia): «L'anterior estava dirigit per la iniciativa privada. Nosaltres érem expositors i dissenyadors del barri i quan l'Ajuntament va cancel·lar la llicència ens vam quedar sense feina.»

- Per què la va cancel·lar?
- (J.G.): «La direcció només estava interessada a fer calés, i tothom se li va posar en contra.» -(Dídac Martínez): «A més, l'empresa no va assolir els compromisos que tenia amb l'Ajuntament.»

- Quins?
- (D.M.): «Dinamitzar el barri. Fer activitats que connectessin amb la gent i les associacions. En canvi, es va començar a saltar les normes que havia posat el districte.»

- Com han recuperat la confiança de la gent i del districte?
- (J.G.): «Quan ens vam adonar que no renovaven la llicència, els creadors vam constituir una associació per presentar un nou projecte i tornar a demanar el permís.» -(D.M.): «Al barri hi ha molta gent que fa coses interessants i no té un espai per donar-les a conèixer.» -(J.G.): «A la rambla del Raval hi havia molt bon ambient. Estàvem molt contents perquè teníem un espai de feina fixa.»

- Quines condicions ha posat ara el districte?
- (D.M.): «Treballar coordinats amb la resta d'associacions del barri.» -(J.G.): «I tenir presents les necessitats específiques del barri, per això muntarem activitats.»

- El mercat s'assemblarà al que hi havia abans?
- (J.G.): «No, perquè abans hi havia rotació de gent que només venia un cap de setmana. Ara no serà així sinó que hi haurà unes places fixes. Hem creat una comissió de selecció per garantir la qualitat del producte.»

- Quants expositors escollirà aquesta comissió?
- (J.G.): «Vint-i-dos. No volem que sigui tan agressiu amb l'espai com l'anterior. La gent del barri també vol aprofitar la rambla del Raval. Serà un mercat de dissabtes i diumenges que donarà una mica de color al barri, que serà un nexe d'unió que atraurà gent d'altres districtes. Les places són limitades perquè posarem unes veles centrals que ocuparan la meitat del passeig.»

- Un mercat soluciona la manca de dinamisme en aquest sector del Raval?
- (J.G.): «Un mercat sempre ha estat un punt de trobada.» -(D.M.): «Marco Polo ja se n'anava des de Venècia fins a les �ndies a buscar espècies. El mercat sempre ha estat nexe de cultures.»

- Què tindrà aquest mercat que el diferenciarà del gran ventall d'oferta que té al voltant?
- (J.G.): «Hem trigat nou mesos a muntar el projecte perquè hem buscat les necessitats. Una de les característiques és que serà obert. Tindrà un espai específic per a les entitats que el vulguin utilitzar. S'hi faran activitats adequades a la gent que viu al barri. Volem que s'aprofiti al màxim.» -(D.M.): «Tenim moltes ganes de col·laborar i de cedir un espai per potenciar l'aspecte de punt de trobada. Amb el mercat netejarem la imatge de Barri Xino que va tenir el Raval. Pretenem que no sigui un mercat més.»

- Ja se sap quins artesans s'hi establiran i quins productes vendran?
- (J.G.): «No se sap perquè tots hem de passar pel procés de selecció que es farà per garantir la qualitat del producte. Tot i això, una de les condicions per entrar-hi és que sigui producte propi. A més, s'han establert unes proporcions per garantir la varietat. Hi haurà textil, joieria i una part de coses diverses.»

- Han decidit la data d'obertura?
- (J.G.): «No s'ha fixat encara però serà a partir de la segona quinzena de setembre.»

- El fracàs de l'anterior projecte no té res a veure, doncs, amb un problema de manca de vendes?
- (J.G.): «El mercat ens funcionava, teníem clients d'arreu de Barcelona.» -(D.M.): «Un barri amb comerç és un barri viu, i un barri sense comerç és un barri dormitori. Nosaltres que hi treballem, fabriquem el barri i estimulem la seva economia.»



Josep Garcia i Dídac Martínez.
IMPULSORS DEL NOU MERCAT DE LA RAMBLA DEL RAVAL
--------------------------------------------------
Els venedors del desaparegut mercat del Raval, que havia gestionat una empresa privada, han presentat un nou projecte perquè l'Ajuntament el torni a autoritzar, en aquesta ocasió dirigit per una associació de dissenyadors del barri

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Entrevista a Josep Garcia i Dídac Martínez sobre el mercat del Raval (BCN)
05 set 2005
el que necessitem no és un mercat, al costat del mega hotel que hi fotran, sino zones verdes i equipaments culturals fixos. La comissaria dels mossos sobra, la seu de ugt sobra, l'hotel de cinc estrelles, sobra. falta piscina, biblioteca, parcs infantils, i tot de serveis socials com assistència a les prostitutes. El mercadillo pot netejar la imatge, però no canviarà la trista realitat. I no necessitem canviar la imatge, sino la misèria que hi ha.
Re: Entrevista a Josep Garcia i Dídac Martínez sobre el mercat del Raval (BCN)
05 set 2005
Aquest Joser Garcia, sempre n'he sentit des de els 70's, que es el paio mes oportunista i frustrat que es pugui trobar pels voltants del Xino. Va ser President de l'Assoc de veins anys 78- 80 i pico i semblava un paio oportunista, un xic combatiu. Poc temps despres es va veure el llauto... L'Ajuntament el va tantejar i s'el va comprar a base de peles i peles. Va canviar de barri, va anar a l'Eixample; te un talleret de tapissats de sillons i demes. I es clar, ja no era combatiu pels Xinencs. Despres, el pàìo, tornar a sortir a la llum, en els PEDERASTES del RAVAL. Recordeu aquell estiu que la pasma va desmantellar la xarxa mes acollonant d'Europa... I nomes eren dos paios, bastant malalts....
Re: Entrevista a Josep Garcia i Dídac Martínez sobre el mercat del Raval (BCN)
26 set 2005
He quedat parada al llegir la intevenció d'aquest bon home 'sic' parlant del Josep Garcia com si el coneguès de tota la vida. No dubto que hi hagués un personatge amb el mateix nom que fos un xic indesitjable, però em sembla increïble que una persona parli d'un 'paio' sense asegurar-se de que és la mateixa persona.
Conec al Josep Garcia i el seu projecte és honest. I és un senyor d'uns 30 pocs anys, que als 78 era un nen, així que dubto que fos el president de cap associació de veins en els 78-80.
Les iniciatives s'han d'acollir amb bona fe i esperar i col.laborar a que funcionin, no enfonsar-les abans de començar i menys amb arguments maliciosos i falsos.
Espero que sigui una iniciativa que funcioni, doni feina a gent del barri i faci més agradable a tots els caps de setmana.
Mercat Obert de la Rambla del Raval
16 oct 2005
Una artesana integrant de l'associació Mercat Obert del Raval, denuncia que les seves creacions a partir de fotografies de grafits fets a les parets de la ciutat de Barcelona, han sigut censurades. Només se li permet exposar les seves joies al Mercat Obert del Raval. El Consell Municipal de Districte de Ciutat Vella considera que els grafits son il·legals i conviden a l'incivisme.

Els artesans consideran els fets com un greu atemptat contra la seva llibertat d'expressió. Consideran que el districte no te cap poder per a censurar els continguts de la seves obres. Doncs no considera que els objectes siguin il·legals (imants per neveres), sino que es censura els missatges que transmeten: Raval Power, Que treballi el Rei, Vull dormir, Combat el sexisme, Mujeres con huevos...
Sindicat Terrassa