Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: indymedia
Centralisme Barceloní a Indymedia
04 set 2005
Centralisme Barceloní a Indymedia

Barcelona representa a tot Catalunya?. Penso que no. Encara que la meitat de la població de Catalunya visqui a les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès i Maresme. Per això pregunto: per què a Indymedia, Catalunya, està representada com a Barcelona? És que pot ser també ha arribat el centralisme barceloní a Indymedia?. Ja sé que per a molts això no tindrà la més mínima importància, però per què des de l’independentisme no reivindiquem dins d’aquest medi de lliure expressió Catalunya? o potser millor Països Catalans? De la mateixa manera que hi és Euskal Herria.
Opinions... el debat és obert.

Salut a tots.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
04 set 2005
Jo sóc de Benicàssim, a mi tant em va laplana.indymedia, alacant.indymedia, barcelona.indymedia o andorra,indymedia... però he de dir que Barcelona-IMC va ser el primer dels països catalans, i què vols que et diga?... un poc si que representa Catalunya, t'agrade o no, va ser el primer.

De totes maneres... per què ho dius?... ets de Lleida i no tens indymèdia? crea'l tu mateix! No penses que la gent que forma l'assemblea de IMC-Barna són centralistes! :-) perquè no ho son...

salut, indymedia i país!
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
04 set 2005
Bé... respecte a la teva pregunta, Xavi:
Els nodes Indymedia s´organitzen cadascú com li sembla més adequat: representen nacions, ciutats, zones... Jo no crec que Barcelona representi Catalunya, això és simplement Indymedia Barcelona. Donat que Indymedia es gestiona a partir d´una assemblea (i, òbviament, això vol dir que la gent s´ha de reunir), si el col.lectiu editorial és gent de Barcelona i voltants em sembla lòic que es digui així.
Imagina´t que en un futur es volgués fer un Indy a Girona, al Berguedà, a les terres de l´Ebre... (aquesta em sembla la idea, "pensa globalment, actua localment"), no seria aleshores centralista pretendre que Indymedia Països Catalans es porti desde Barcelona?
Crec que farien falta més nodes Indymedia arreu, i no canviar el nom al de Barcelona, perquè, com bé dius, barcelona no és tota Catalunya.
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
04 set 2005
barcelona indymedia és un més dels molts nodes locals que hi ha arreu del món de la xarxa indymedia de informació independent. Barcelona fou el primer node local que sorgí en els països catalans, però actualment ja n'hi ha molts més i alguns en procés.
No crec que des de barcelona indymedia ningú s'hagi apropiat d'altres representacions més supra que la local, però al no haver-hi, per exemple, indymedia girona doncs moltes notícies d'aquesta zona es publiquen aquí.
És cert que Barcelona, en general, té un comportament molt centralista respecte altres ciutats, comarques, pobles i àrees geogràfiques, però segur que aquesta no és la intenció de barcelona indymedia, ans al contrari, es potencia i ajuda qualsevol nou node local que es vulgui crear.
Per altra banda, si creus necessari un indymedia països catalans, i és cert que des de l'EI pot ser interessant, es pot muntar, però caldrà veure representant de què i qui vol ser, quina relació estableix amb els imc existents, quina política editorial vol adoptar i etc...per preveure quin serà el suport que rebrà i en definitiva si serà un "èxit" en tots els sentits.
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
04 set 2005
imc-països catalans
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
04 set 2005
Indymedia barcelona seria centralista si i només si es digués indymedia catalunya o indymedia països catalans i es fes des de barcelona i tractés majoritariament temes més o menys locals. Que sigui l'únic indymedia a catalunya no és una qüestió de la qual sigui responsable indymedia barcelona. No ho creus?
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
04 set 2005
perquè aquest debat sempre sorgeix als voltants de l´11 de setembre?? l´any passat igual.
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
04 set 2005
Si tu pretens constituir des de aquests node un indymedia Catalunya o un indymedia PPCC si que et converteixes en un centralista. Segons el meu parer existirà un indymedia PPCC el dia en que es puguin coordinar indymedies ja existents i que tinguin voluntat de fer-ho, així es farien les coses autonomament i a partir de grups de base es podien fer coordinacions més grans. Fer el contrari és al meu parer autoenganyar-se i voler que existeixi un indymedia PPCC només nominalment, que ho porti gent de Barcelona encara que de nom adoptin un altre. No veus que si ara indymedia BCN es convertís en indymedia PPCC seria absolutament fals perque no hi hauria gent representada dels diferents territoris d'allò que anomenes PPCC? No creus que si l'assemblea d'aquest indymedia és de gent de BCN i voltants és normal que es diguin com es diuen? Si es creen indymedies a zones com Girona, Illes Balears i d'altres i es sumen a laplana, alacant, andorra i els que vulguin llavors tindria racionalitat, començar la casa per la teulada seria una pantomima al meu parer.

Quan hi hagi moltes indymedies a diferents territoris d'això que anomenem o volem anomenar PPCC llavors crec que tindria lògica. Perque seria la plasmació d'un procés de creixement des de la base a dalt, amb una realitat de cada node i una coordinació que voldria erigir-se en el que sigui. Començant imposant un nom o adaptant una realitat virtual sense una assemblea fisica i una feina contrainformativa a cada lloc crec que és contraproduent i l'únic que pot fer es frenar grups que puguin sortir en aquests espais i fer seva la realitat del que significa indymedia.

Personalment penso que el més centralista és imposar un nom sense representació real. Dir-se PPCC i dirigir-ho des de Barcelona. Actualment hi ha més indymedies i poc a poc aniran sorgint suposo més, el procès d'una plataforma entre tots els nodes serà un procès que suposo decidiran ells en el moment en que realment hi hagi diferents indymedies a diferents llocs i vulguin coordinar-se sota aquesta denominació. El contrari és una imposició i el més perillòs és que ni tansols seria representativa del que vol dir-se.

En la meva opinió indymedia BCN representa realment un espai concret amb gent d'aquell lloc, si es volguessin dir indymedia swahili estarien mentint i si es diguessin indymedia PPCC també. Només la gent farà que això es faci o no realitat. però el camí per mi és de baix a dalt i no al contrari.
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
04 set 2005
Em sembla de puta mare que els que us agradaria un Indymedia dels Països Catalans ho feu, però menys paraules y més feina. No creieu que es una cosa fàcil, valtros mateixos. Convoqueu una reunió i comenceu per feina, però no comenceu a criticar a un IMC que es d'us lliure, encara que sigui de la gent que visquem a Barna (Jo a L'Hospitalet del Llobregat), valtros podeu utilitzar-ho i publicar-hi notícies, encara que no siguis de Barna. Crec que no us haurieu de queixar i construir el IMC-PPCC. Poseu-vos en contacte amb la gent de IMC-Barcelona, i que us expliqui como podeu fer-ho. Fem Indymedia, y no solament consumim!!!
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
04 set 2005
Podem fer un ppcc.indymedia.org on tinguem:

1. Columna esquerra standard de indymedia.
2. Columna central una notícia central de indy-barna, indy-alacant. indy-laplana, indy-andorra i indy-valencia. Conforme aquestes canvien, s'actualitzaran automaticament al ppcc.indymedia.org
3. Un newswire que arreplegue el resum RSS de indy-barna, indy-laplana, indy-alacant, indy-andorra i indy-valencia. La columna dreta estaria partida en les diferents nodes del país nostre.
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
05 set 2005
Jo crec que en el futur si surt la gent.. seria molt positiu per la coordinació de lluites arreu del País, actualment però IMC-BCN compleix ens agradi o no, més o menys aquesta funció.
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
05 set 2005
Adelante Indymedia!!

indy-barna, indy-laplana, indy-alacant, indy-andorra i indy-valencia...

Endavant la contrainformació anticapitalista!!

www.kaosenlared.net
Centralisme Barceloní?
05 set 2005
jo soc empordanes i et puc assegurar que cap barceloni o barcelonina, i per suposat, menys a Indymedia, que tothom es molt i molt alternatiu i alternativa, es centralista

pero de quin carai de comarca ets tu? aquest de comarques! centralisme a Catalunya! on s'ha vist, el que s'ha de llegir!
el pais des del zurich
05 set 2005
cat_commut.jpg
.
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/60877/
catalunya dins l'espanya postmoderna
05 set 2005
cat.jpg
.
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
05 set 2005
i pq no fem Indymedia-CUP per ajudar a les seguents eleccions autonomiques?
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
05 set 2005
no és CUP, la CUP no exixteix, existeixen les CUPSSSSS !!!!!!!!!

i espero que mai caiguin en l'error de presentar-se a les autonòmiques...
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
05 set 2005
Agraeixo totes les opinions, propostes, critiques i de més que ha rebut la meva proposta. Em sembla que, en general, tothom té un criteri prou format de com es poden "presentar" els Països Catalans a Indymedia. Malgrat tot insisteixo en la idea de crear un espai propi del nostre país, com ho fan Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Xipre, Euskal Herria, Galiza, Alemanya, Hongria, Irlanda, Itàlia, Holanda, Noruega, Escòcia, Portugal, Suècia, etc.
Ja sé que alguns dels estats que he anomenat són estats que també tenen "qüestions" internes sobre minories nacionals o lingüístiques per a resoldre. Però si intentem reivindicar els Països Catalans com a forma d’entendre una confederació entre els diferents territoris de parla catalana i cultures comunes dins un espai que es diu Europa, penso que cal unir esforços per a difondre el nostre país, poble o com vulgueu dir-li... per a tot el món.
Salut.
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
05 set 2005
'sense mals rotllos' ha escrit:
'perquè aquest debat sempre sorgeix als voltants de l´11 de setembre?? l´any passat igual.'

perque consciencia nacional i consciencia territorial solen anar juntes en aquest pais

(i ara amb anim de provocar, ei...) qui no te consciencia nacional sol no tenir consciencia del territori, hi viu d'esquenes -dona mes importancia a d'altres "marcs" o "referents" geografics, digues-li Madrid, l'Estat o el mon mundial-:

qui te consciencia nacional sol tenir consciencia del territori -com a demostracio, el moviment ecologista ha estat historicament un dels mes permeables dels moviments "socials" a partir del marc territorial del Principat o dels Paisos Catalans-;

tambe on sol haver-hi mes consciencia nacional es fora de Barcelona, "les comarques"=el territori...

per aixo l'11 convida a pensar mes enlla del Besos i el Llobregat (...tambe hi ha vida inteligent :-)

tot plegat, mes que una proposicio logica es mes una constatacio, despres d'un parell de decades de militancia mes o menys activa a diferents xiringos i diferents indrets...
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
06 oct 2005
la gent q collaborem a imc-bcn hem intentat no ser centralistes. per aixo lo d barcelona. com puc opinar jo d lo q pase a girona si no mes vaig un parell d voltes al any?

anem per la base, lloc a lloc i drepes ja vorem si es pot fer un imc-ppcc, no?

ara ja som a bcn, laplana, alacant, valencia... i hi ha contactes a les illes... s'ha parlat amb algu d girona pero no acabe d surtir...

per la base, sense jerarqia, realment contant lo q vivim...

endavant amb tota comarca o poble q vullga fer un imc. a bcn no donem per cubrir aqesta ciutat... :)

espere q ho haigue expresat b! :)
jo soc la primera persona en contra d centralismes :)
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
06 oct 2005
ups, m'he oblidat d'andorra. perdo :)
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
01 nov 2005
Hola a tothom: Jo som de les Illes i moltes vegades m'he `plantejat aquest tema. Al meu parer, Indymedia-BCN fa la funció d'Indymedia PPCC. Està clar que la meva visió està molt condicionada degut a la inexistència de cap mitjà contrainformatiu a les Illes. Per tant, jo moltes vegades dic als comapnys que m'encanta Indymedia-BCN perquè tenc el mapa dels PPCC al meu cap. Això no em passa amb cap altre pàgina.

La cosa,però, és que no crec que sigui necessari crear un Indymedia PPCC, ja que d'aquesta manera ens dedicaríem a duplicar moltes informacions de manera totalment innecessària.

Malgrat això vull repetir que aquesta és la meva visió degut a l'aillamet de la meva terra. Estari bé que algú de València o La Plana ens donéssin la seva opinió.

Finalment, només vull agrair a la gent que fa Indymedia, ja que és el millor projecte contrainformatiu que conec.

Salut i Revolta companys!!
Re: Centralisme Barceloní a Indymedia
09 nov 2005
L'expansió d'Indymedia s'extén pels PPCC, i això, de primeres, ens hauria de fer feliços a tots els catalans anticapitalistes.
Els 4 trolls que emprenyaven, a més, ja els ha retratat prou bé el Libero, i crec que la gent ja començarà a ser prou grandeta per a passar d'ells, si no se'ls bloqueja l'accés d'una punyetera vegada. Però el què voldria realment ressaltar és que, fent servir aquesta frase quixotesca últimament tan recorrent al nostre País: "ladran, pues cabalgamos". Estem fent les coses bé i, collons collons! estem dient tots coses força coherents i constructives: estem força d'acord en un marc d'un gran Indymedia dels Països Catalans de forma federada entre els diferents Indymedia existents i els que s'aniran obrint. Doncs anem donant un cop de mà als que surtin nous, i poc a poc anem coordinant esforços. És cert que caldria fer-ho bé perquè, com ha dit un company, no es doblessin o tripliquessin les mateixes notícies (ni que escrites diferent) des dels petits Indymedies cap al gran.
En fi, que és un plaer veure que un projecte tan engrescador com Indymedia s'escampa per la nostra geografia, que té potencialitats i va a més! Ànims i a fer-ho bé entre totes!!!
Sindicato Sindicat