Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
SOS Lloret reivindica la preservació del patrimoni natural a la volta ciclista a Espanya
04 set 2005
L’entitat ciutadana SOS Lloret ha tornat avui diumenge a portar les seves reivindicacions al carrer. Aprofitant l’etapa de la Volta ciclista a Espanya que transcurreix a Lloret , la nostra entitat ha aprofitat el ressò mediàtic d’aquest acte per informar als ciutadans de Lloret, mitjançant pancartes informatives, de les greus conseqüències mediambientals que comporta l’actual projecte de perllongació de la C-32.
100B1300.JPG
Bàsicament pel que respecte al seu traçat. Traçat que afectaria enormement els símbols patrimonials més importants de la nostra vila, com són Sant Pere del Bosc, l’Àngel o Les Alegríes.
En aquests moments, SOS Lloret considera que l’actual traçat projectat és l’inconvenient principal per portar a terme una futura política de conservació i potenciació dels nostres actius patrimonials, ja que per la nostra entitat, l’actual traçat defensat per l’Ajuntament de Lloret i per la Generalitat significa:

-Impacte enorme sobre el medi.
-Gran deforestació del paisatge.
-Secciona bona part del terme municipal de Lloret en dues meitats.
-Dificulta la inclusió de part dels boscos de la zona al PEIN de l’Ardenya.
-Destrueix gran part de l’entorn natural de zones com Sant Pere del Bosc, l’Angel i les Alegríes. Indrets importants ja no tan sols pel seu valor ecològic sinó també pel simbòlic.

La intenció de la nostra entitat és treballar per a què aquest traçat sigui modificat i resituat força més al sud, evitant així la destrucció d’aquests indrets, que considerem bàsics si, com diuen les autoritats locals, es vol dirigir la nostra vila cap a un turisme de qualitat i situar Lloret en el mapa de les poblacions que potencien la seva història i el seu patrimoni.

Per altre banda, SOS Lloret és troba a l’espera que es faci públic el nou Pla General, que segons l’Ajuntament ha de veure la llum a principis de la próxima tardor. En aquest sentit, la nostra entitat demana valentia al nostre consistori i molt especialment demanem que el nou pla sigui coherent amb el discurs de l’Ajuntament de Lloret els últims dos anys, on se’ns ha dit reiteradament que una de les màximes preocupacions del nostre consistori es preservar el patrimoni natural del poble.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: SOS Lloret reivindica la preservació del patrimoni natural a la volta ciclista a Espanya
05 set 2005
Anims companys, per un de CNT MAtaró.
Sindicat Terrassa