Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Chávez ajuda al govern equatorià al temps que els vaguistes del petroli a Orellana i Sucumbíos (Equador ) són reprimits.
04 set 2005
Indicis de tortura dels militars als detinguts en la mobilització al Lago Agrio (Equador)
Dissabte 20 d'agost del 2005 .

La Comissió de Drets Humans de Lago Agrio ens informa el següent: Els companys de la Comissió de Drets Humans de Lago Agrio van fer ahir una visita als detinguts en la Comandància de Policia de Lago Agrio. És preocupant la situació dels detinguts doncs estan sofrint tortura per part dels militars assignats a la zona. Hi han recloses 14 persones en cel·les de 3 metres per 2 metres. Són copejats i cada mitja hora els llancen una bomba lacrimògena a l'interior de la cel·la. Per les nits els obliguen a caminar mentre reben cops. Dintre del llistat de detinguts figuren els noms de 8 menors d'edat. Santiago Castillo 14 anys, Cristian Díaz 14 anys, Luis Sabier 12 anys, Fredy Romero 16 anys, Luis Yepez 15 anys, Wilson Villalta 17 anys, Marco Villalta 15 anys, José Segundo Yepez 17 anys. Preocupa l'estat de salut d'alguns detinguts pel que fem una crida pública pèr tal que siguin examinats i atesos per professionals mèdics per a salvaguardar la seva integritat física. Les ferides que presenten han estat provocades pels militars que van realitzar la detenció. Fernando López: ferit, presenta cops en el cap i en la columna, té dificultat de mobilitat, urgeix una radiografia. Fernando Cabezas: ferit, té cops en l'esquena el coll i l’abdomen, està eliminant sang. Presenta tall de matxet en les dues cames, en la part baixa. Fredy Lapo: ferit: presenta moratons al coll, cap i esquena. Fredy Roberto Ríos: Té un trencament en el cap i cops en la canilla i el colze. Angel Serafí Nieves: va ser detingut en la seva casa, van ingressar a la seva habitació i van tirar gas lacrimògen. Presenta cops en l'esquena i en el cap. Ramón Vera: ferit presenta cops en l'esquena i el cap. Aquest és el llistat dels altres detinguts des del dimecres 17 d'agost al divendres 19 d'agost del 2005 en la Comandància de Policia de Lago Agrio. Govany Illescas Vives, Dany Mendienta, Goevany Rivera, Edy Zambrano, Marcelino Cedillo, Pedro Cortez, Diego Méndez Topon, Luis Topon Loachamin, Luis Antonio Cordons Topon, Fredy Romero, José Ronaldo Guanoluisa Cedeño, Ricardo Reyes, Patricio Tituaña, Hernan Padilla, Juan Castillo, Cessar Cabascango, Fernando Cabezas, Cristian Díasz Robles, Fernando López, Jairo Noteno, Luis Garcés, Carlos Chiliquinga, Ramón Vera, Gregorio Tomebamba Guñan, Fredy Lapo, Fredy Roberto Rios, Angel Serafí Nieves, Rene Castillo, Carlos Santi, José Antonio Gupanguai, qui va ser detingut amb la seva camioneta luv 2300 color verd.

Hi ha un altre grup de detinguts en el Destacament Militar 56 Tunguragua a 13 quilòmetres de Lago Agrio. El matí d'avui 20 agost van ser detingudes 4 persones, i encara no es coneix el seu estat. La població de Lago Agrio va sortir als carrers a cavar solcs per a impedir el pas dels carros antimotins de la policia. El gas és molt asfixiant, afirmen, així com l'aigua que és llançada des d'aquests carros. En un recorregut en ambulància de la Creu Roja van poder comprovar que algunes persones que són detingudes, són copejades i llançades en el camí abans d'arribar a la comandància. A Orellana ahir es van fer 20 detencions fins que els arrestats van ser alliberats per la gestió de la Comissió de DDHH de la zona. Fem un crida a difondre aquesta informació i exigim al govern d'Alfredo Palacios, al Ministre de Defensa Oswaldo Jarrín que es garanteixi la integritat personal dels detinguts, així com dels manifestants. L'Equador no pot ser escenari de tortura.

Comunicació CEDHU

Hugo Chávez es solidaritza amb el govern de l’Equador contra els vaguistes.

Veneçuela ajudarà a Equador amb préstecs petroliers, destinats a pal·liar la difícil situació econòmica ocasionada per la paralització de la producció de cru en les províncies amazónicas de Sucumbiu-vos i Orellana. Així ho va reiterar aquest diumenge el president de la República Bolivariana de Veneçuela, Hugo Chávez Fredes, durant el seu programa Aló, President N° 231, transmès des de Pinar del Rio, Cuba. Chávez va indicar que va sostenir aquest dissabte una conversa telefònica amb el mandatari d'Equador, Alfredo Palacio, per a oferir-li tot el seu suport davant la difícil situació econòmica que travessa el seu país. Aquest suport consistirà que Veneçuela assumirà els compromisos que el Govern equatorià no ha pogut complir a causa de la paralització de la seva empresa petroliera. «Ens han demanat que li prestem petroli i li prestarem petroli», va dir Chávez
Mira també:
http://www.ixent.org/chaves.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Chávez ajuda al govern equatorià al temps que els vaguistes del petroli a Orellana i Sucumbíos (Equador ) són reprimits.
04 set 2005
Ara será responsable Chavez d'el que fasi el President d'Equador( també va ser ell el bou qui va matar a Manolete...)
Ale,ale a intoxicar a un altre lloc !
Re: Chávez ajuda al govern equatorià al temps que els vaguistes del petroli a Orellana i Sucumbíos (Equador ) són reprimits.
05 set 2005
A veure si ara no es podrà criticar el Chavez! No es pot titllar d'intoxicació tot allò que soni a crítica al "cabdill".
Re: Chávez ajuda al govern equatorià al temps que els vaguistes del petroli a Orellana i Sucumbíos (Equador ) són reprimits.
05 set 2005
I "cabdill" será ton pare,per que Chavez ha sigut elegit mes vegades,amb més vots i amb més transparència que la majoria de Presidents.
¿no resulta sospitosa eixa obsessió contra Chávez i Fidel?¿será per que planten cara més que altres al Gran Patró?
Sindicat Terrassa