Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
La sequera i el preu del gasoil
04 set 2005
Mig miler de tractors i 800 pagesos exigeixen ajuts per a tots els afectats per la sequera

UP ressalta que les subvencions pel gasoil són del tot insuficients

La sequera i el preu del gasoil que s'enfila van esperonar ahir centenars de pagesos amb tractors a sortir a les carreteres, convocats per Unió de Pagesos. Els productors demanen a la conselleria d'Agricultura que incrementi el límit dels préstecs subvencionats i que canviï l'ordre d'ajut als ramaders d'oví i cabrum, perquè tots els afectats puguin accedir-hi. UP pot radicalitzar les accions si d'aquí a dues setmanes no s'atenen les demandes.

El Punt - 3/09/2005
EVA POMARES. Barcelona
Els pagesos ahir van tornar a mobilitzar-se per reclamar l'atenció del govern a la necessitat imperiosa d'establir més mesures d'ajut al sector productor, afectat per la pitjor sequera en 60 anys i en una conjuntura de preus ruïnosos i augment del preu del carburant.
Unió de Pagesos ha reiterat que les mesures decretades pel DARP són «insuficients». En el cas de l'oví-cabrum, un dels més perjudicats per la falta de pastures, denuncien que l'obligació de firmar una assegurança i justificar un nombre determinat d'hectàrees deixarà fora part dels afectats. A més, també demanen un increment del límit dels préstecs a 40.000 euros per explotació, així com augmentar el mòdul dels préstecs de cereal de 200 a 300 euros per hectàrea. Unió de Pagesos vol evitar així que molts productors hagin d'abandonar les explotacions.

Els talls de carretera van tenir lloc al matí i van ser intermitents. En alguns punts, els pagesos van repartir fruita i fulls voltants als conductors, sense que hi hagués incidents, però sí algunes cues. Els talls van ser a Fonolleres, Ponts, la Portella, Tremp, Calonge de Segarra-Garraf, Manresa i Gironella.

Abans de radicalitzar les protestes, els manifestants van decidir esperar-se quinze dies. UP vol traslladar les reivindicacions als partits polítics, i caldrà esperar el retorn de la comissió d'Agricultura, que és al Japó amb el conseller.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat