Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
"Qui dia passa, any empeny" Comunicat contra l'especulació de la CUP Manresa
31 ago 2005
Solar1.gif
La CUP de Manresa exigeix que es resolgui definitivament lâadequació per a ús públic dâun solar davant del baixador dels Ferrocarrils de la Generalitat en ple centre de la ciutat. Tot i les reiterades reclamacions des de diversos sectors de la ciutadania, el promotor que s'havia d'encarregar d'adequar aquest espai com a zona d'ús públic no realitza la part pertinent en un tracte que li va permetre construir llavors vivendes.

Davant del baixador dels Ferrocarrils de la Generalitat, just rera lâInstitut Lluís de Peguera, en ple centre de la ciutat, hi segueix havent un solar sense edificar convertit en un abocador més o menys clandestí. Tot i les reiterades reclamacions des de diversos sectors de la ciutadania per tal que lâAjuntament arregli la situació dâaquest espai, van passant els dies, els mesos i els anys i tot segueix alarmantment igual.
Es tracta dâuna finca que el constructor de lâedifici contigu havia dâacondicionar com a espai públic a canvi de poder-hi construir (tal com ja va fer), ja que la zona estava destinada a un altre ús i no a vivendes. Ãs a dir: com que lâadministració pública no podia o no volia tenir activitat en aquell espai, es pacta amb una promotora privada una modificació del pla general per tal de poder edificar, en un percentatge més o menys gran, a canvi de fer de la resta un espai públic. Ãs una política que des de la CUP sempre hem vist molt perjudicial perquè el resultat final és que es va perdent sòl destinat a espais públics i/o equipaments a mig i llarg termini, és a dir: la colâ¢lectivitat en surt sempre perjudicada. Però que lâactual equip de govern (PSC/PSOE-ERC-IC/EV) ha aplicat e múltiples sectors. El resultat sempre és un bloc de viviendes allí on hi havia projectat un espai públic i parc adjacent, de dimensions molt més reduïdes que lâoriginal i, sovint, sembla més el jardí dâaquells habitatges que no pas un espai obert a la ciutat.
En el cas que ens ocupa, però, la constructora ni sâha molestat a fer la seva part del tracte i lâAjuntament sembla que ja li està bé. A lâedifici hi viu gent des de fa temps, ja hi ha diverses activitats comercials a la planta baixa que operen amb normalitat i el solar segueix igual. Sâha instaurat el âqui dia passa any empenyâ? governat per la ineficàcia i la poca sensibilitat per la qualitat de vida al centre de Manresa.
A més a més, aquest és un altre clar exemple del mutisme que des de lâequip de govern mantenen davant de la majoria de les crítiques que seâls fan. Mitjans de comunicació de la ciutat, lâAssociació de Veïns, la CUP són algunes de les organitzacions que en un moment o altre sâhan queixat dels fets (o dels NO fets, potser) que ara ens ocupen i no només no sâha fet res per corregir aquesta penosa realitat, sinó que no es fa ni el gest de contestar les crítiques. Ni tant sols dâexplicar les raons del perquè de la deixadesa actual.
Tot i que sabem que aquesta enèssima reclamació no els farà ni fred ni calor, ens veiem amb lâobligació de tornar a exigir que es resolgui definitivament lâadequació per a ús públic dâaquest solar.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "Qui dia passa, any empeny" Comunicat contra l'especulació de la CUP Manresa
31 ago 2005
Així amb col·lectius de base i sense ingerències externes és com es construeix, lluny de dogmes i pressuposits, acostant la revolució o potser sols allunyant un poc el total despotisme al qual semblem abocats de forma quasi inalterable.

Visquen els Països Catalans i visca l'autogestió! Mort als Estats!
Re: "Qui dia passa, any empeny" Comunicat contra l'especulació de la CUP Manresa
01 set 2005
la propaganda electoral no s'ha de limitar al període de campanya?
Re: "Qui dia passa, any empeny" Comunicat contra l'especulació de la CUP Manresa
01 set 2005
Exacte. I tu t'has de limitar a cavar, ben fondo.
Sindicato Sindicat