Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : ecologia : sanitat : altres temes
S'apropa cada vegada més la grip del pollastre...
31 ago 2005
La FAO adverteix que la grip aviària podria arribar a Europa a través de rutes migratòries d'aus

ROMA


L'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) ha advertit que la grip aviària podria arribar a Europa a través de rutes migratòries d'aus, segons una nota de premsa difosa avui per l'organització.

En concret, l'organisme de les Nacions Unides ha alertat els països travessats per rutes migratòries d'aus del risc d'expansió de la malaltia, i els ha demanat que "es preparin per a situacions d'emergència".

L'organització explica que el virus mortal de la grip aviària, que ha afectat diversos països del sud-est asiàtic, pot ser transportat a través de llargues distàncies gràcies a les rutes migratòries de les aus aquàtiques silvestres, raó per la qual podria arribar al Pròxim Orient i Europa, així com al sud de l'Àsia i de l'Àfrica.

En concret, les aus procedents de Sibèria, on el virus H5N1 ha sigut detectat recentment, podrien transportar aviat el virus cap al Caspi i el mar Negre. Aquestes regions i els països dels Balcans poden convertir-se, al seu torn, en una porta d'entrada potencial de l'epidèmia cap a l'Europa central. Des d'allà és molt fàcil, qüestió de temps, que arribin a Europa occidental.
<^>

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat