Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
Una foto a la Vanguardia d’un home pixant al costat de les Festes Alternatives de Sants, quan en realitat la foto és de la Plaça del Centre, ben allunyada. Un veí que es queixa en una carta al diari El País del soroll fora d’hores de la Festa Alternativa, quan en realitat s’està referint a la festa reggae co-organitzada per l’Ajuntament davant del Vapor Vell. Un article a La Razón on parla de la degradació dels entorns de Mercat Nou “per culpa de la festa alternativa� quan no sap, o no vol saber, que està així de fa anys.

Tot això barrejat amb autocaravanes descontrolades, amb turisme de comiats de solters i de botellón promogut per l’Ajuntament, amb la fallida del servei de neteja municipal i amb l’abandó dels barris, més la deserció social envers el sense-papers i l’especulació galopant que genera grans bosses de marginació ha acabat portant-nos a un model de ciutat que no agrada ni als mateixos que l’han forjat.

Ara, els governants, assetjats per l’oposició política de CiU i PP (que troba forat amb tot això) aprofitaran la campanya mediàtica per projectar tots els mals contra els moviments socials crítics contra el poder. Mataran dos ocells d’un tret: acallaran la crítica i ens intentaran anihilar en un moment en què estem finalment aconseguir fer densa la trama social als barris.

Davant del “progrom� que se’ns ve a sobre ens caldrà buscar estratègies per resistir i seguir creixent.

Salut des de Sants

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
Totalment d'acord amb aquesta opinió, tot i hi afegiria alguna coseta.

Els sociates van instrumentalitzar i manipular tot el sentiment i la lluita derivada del mal govern del PP a l'Estat espanyol i de CIU a Catalunya. La crítica social i les manifestacions ciutadans van ser molt ben utilitzades pels medis polanquistes per tal de poder fer fora el govern al PP. Durant aquests anys Barcelona sí que molava, era alternativa: concerts de Manu chao, manis, lluita contra la guerra d'Irak, etc..... en el moment en que ja han ocupat el poder, se n'adonen que tot aquell magma que s'ha creat ja no el controlen o no el poden utilitzar i que si no l'anorreen també els passarà factura a ells, en un moment o altre. Doncs llavors, l'única manera és començar a desmuntar tot aquest moviment, desacreditant-lo i muntant campanyes de desprestigi. La culpa de tot la tenen els ocupes, els indepes, els alternatius, els radicals, etc... Això si, ells no tenen culpa de res, i el fòrum com si no haguès existit. Política social a Barcelona??? Ja!!!!

Però això si, també hem de fer autocritica. ALguns de nosaltres han caigut a la vella trampa de fer-lis el joc, sigui amb provocacions o no, i han ajudat a tirar per terra la feina feta per totes les organitzacions, col·lectius i associacions que treballen pel canvi social i polític en aquest país.
Com alguns diuen cínicament, "contra el PP es lluitava millor". El pitjor enemic de la classe obrera són els sociates i els seus corregionalaris, que apart de fer la mateixa política econòmica que les dretes, acosnegueixen desmovilitzar l'esquerra, ja que per por que tornin els altres, la massa ja no surt al carrer.

Hem de fr molta pedagogia, i fer arribar el nostre missatge a la gent, i sobretot no caure en les seves trampes, que en són moltes.
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
sense organització no hi ha revolució... ni res!!

www.kaosenlared.net
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
100% d'akord amb el company "Com està el pati!!!!"

I m'agradaria fer "hincapié" en el fet de com els hi fem el joc:

El seu únic eslògan és ke els moviments "alternatius", "okupes", o kom koi els vulguin etiquetar són VIOLENTS. Una cosa ke krek ke esta klara és ke CAL LLUITAR, xo cal lluitar d'una manera organitzada, constructiva, i sobretot NO-VIOLENTA. A molts ens sobren els motius per estar en contra de les administracions locals, catalanes i estatals, per tant, USEM-LOS de forma constructiva. No ens fikem en debats de "tu ets un fatxa", "ta mare se la follava un poli", "jo soc mes catalanista/alternatiu/anarka ke tu", sino ke intentem kedarnos ben units ens akesta trama de barris i moviments socials ke ens ha fet forts i ke ens pot permetre, amb paciencia i moooooooooooolt de tacte en el debat poder aconseguir millores de debò.

salut!

ElMoli
Progrom?
31 ago 2005
Puc estar d'acord amb el que diu el/la "Roser Benavent" en el sentit d'una més aguda repressió acompanyada per una campanya mediatica contra els anomenats "moviments socials" critics amb l'actual sistema. No obstant no crec pas que la paraula progrom sigui encertada. Ni es tracta d'un fenomen massiu ni te un arrel racista o xenofoba com era el cas dels progroms anti-jueus a l'Europa i Russia dels segles XVII i XIX
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
Totalment d´acord amb el ke diu Com está el pati!!!.Els sociates son veritables mags de fer i desfer,tota mena de lluita anticapitalista.Especialment al moviment obrer i de nous movimentes socials.Pero no d´ara,sinó de fá moltisims anys.kuasi bé 100 anys.Kuan están a l´oposició recolzen,dins dels parametres del status capitalista,el descontent popular,per després aixafar-lo.Per akest motiu son una veritable EINA del capital.Kuan la seva fracció més "dretana" ja no funciona,posen a la fració "centrista".Mentretant ke segueixi ben viu el capital i la seva administració per part de l´estat.Salut.
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
ja que parleu de les alternatives m'agradaria saber la data de les festes de bellvitge. I si algu sap on puc trobar o quan surtira el programa.
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
Per K

Ok. totalment d'acord, però he extret el concepte de "progrom" del text que continua. No deixa de ser una figura retòrica per descriure la situació actual:
Al contrario que el Derecho, la moral debe ser sumarísima: si uno ve a diez personas golpeando brutalmente a una sola, no se pregunta si la víctima es carterista o si ha dado un tirón a un viandante; interviene (o al menos se escandaliza) con la misma rapidez, y por los mismos motivos, por los que retiraría la mano del fuego. Nadie que tenga una raíz moral en el mundo permanece indiferente ante un linchamiento. Cuando en vez de diez son mil personas dotadas de una fuerza que no admite defensa y linchan no sólo al presunto carterista sino también a su mujer, a sus hijos, a sus tíos y a todo aquel que mantiene algún tipo de relación con él -de parentesco o de vecindad- el linchamiento se llama progromo. Si el progromo lo organiza un Estado y utiliza misiles balísticos, bombas de racimo, uranio empobrecido y amenaza con usar armas nucleares, el progromo se llama genocidio. No importa cuál sea nuestra ideología o nuestras creencias: el genocidio lo prohiben por igual Dios, la ética y la ONU.
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
Si, muy de acuerdo con lo que se comenta.

También decir que yo ultimamente he leido bastantes artículos como dice Rosa, a sido bestial como han mezclado todo los "problemas" y los follones que han habido en Barna con la gente que esta contra el sistema.


LA vanguardia el periodico de J.Clos no a parado de mezclar y de relacionar,mintiendo, a okupas con vagavundos, costras, borrachines liantes, meones, turistas de de furgoneta y incluso un dia hicieron un reportage de lo violentos que eran los okupas y de que a partir de ahora se daría leña a todos los CSO's.Por supuesto en el reportage no salio NADA de lo que es un CSO.

todo lo que se sale de la linea oficial es criminalizao, no vaya ser que los delincuentes de corbata, pierdan su poder...y su negocio


LA VANGUARDIA apunta y Clos dispara
Gracies per l'apunt!
31 ago 2005
No esta gens malament l'analogia del text que has posat. Tens la font? En tot cas gracies!
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
Per K
Es tracta d'un text de:

Santiago Alba Rico
Novas de Galizia

en un article titulat: "5.012 razones a favor de una guerra"

a: www.rebelion.org/imperio/040303alba.htm

Salut
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
sobre la no-violència...
els anàlisis de les primeres intervencions són genials.
pero elmoli ens diu que per no caure a la trampa hem d´actuar no violentament...
això no és caure a la trampa?
és com dir no fer pintades, estan mal vistes, no encartellar a les partets, embrutes, no fer manis amb màscares, et temen....fer allò politicament correcte, només perquè la opinió pública bomberdejada pels mas-media diu què es pot fer i què no, és realment caure a la trampa.
la violència, com tots els altres mitjans, els hem d´utilitzar quan siguin necessaris!
fins la victoria sempre.
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
Si et provoquen i t'ataquen, et deixes estomacar? O et defenses?
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
No te flipes, el debate de la no-violencia no creo que venga a cuento, se está hablando de fines no de medios. No se trata de responder si te dan una ostia, esto no es una bronka entre pandilleros. Se está hablando de un ataque creciente por parte de la derecha (que ahora es oposición) contra la izquierda parlamentaria, aunque a vosotros/as os guste meterlos a todos en el mismo saco, utilizando a los movimientos sociales alternativos como objeto punzante.
Parece que la cosa se está recrudeciendo, aunque quizás sólo sea por la falta de noticias en agosto que se han llenado páginas y páginas sobre este tema. Porque sinceramente....que ahora vengan hablando de civismo, buenas maneras, y demás berborrea propia de un colegio de curas, me parece un poco transnochado. Pero siempre habrá gente (sobretodo del PSC) que esté dispuesto a poner "orden" por arañar unos pocos votos.
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
D'acord en coses i en desacord amb d'altres...

La "Revolució", el canvi, la volta, la volem per nosaltres (grup bastant reduït de "benpensants" i "benfents (fan el bé)")o per tothom, per tota la societat?

Si volem una revolució per "nosaltres", será difícil, esgotat i crec que l'esperma no arribarà a l'òvul!

Si estenem el canvi a tothom...doncs fertilitzarem l'òvul i crearem uns fruits, engendrant una nova vida, un vida més digna, nés humana.

Ara, si unes accions violentes, sobrepasen, de la manera que sigui, les nostres actuacions, els nostres efectes positius sobre la societat, i el "co-revolucionari", o revolucionari en potència (la massa oprimida) llavors, si estem en aquest cas, cosa de la cual s'ocuparan les institucions, el mass mierda d'ells, i tot el seu poder de destrucció, si estem en aquest punt...esterilitat.

Salut Revolució i per una volta al present!
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
per a ola...

kuan he parlat de violencia... hem referia EXCLUSIVAMENT a això, violència. pintar parets no és violent, manifestarse tampok, dur un passamuntanyes tampok... mentres nom clavis una hostia pq no pensi kom tu, jo no ho konsidero violencia! Has parlat de lo politikament korrecte... io estik en kontra dels fotuts arketips ke relacionen penya vestida d'un pal amb certes actituds... krek ke no s'ha d'anar amb tratge i corbata, ni dir SI a tot senzillament per a no entrar en el joc dels polis kuan duen una klenxa de més.

La meva opinio (rekordo ke no deixa de ser res més humil ke això, una opinio) és ke kuan els polis reparteixen llenya, enllok d'agafar dos totxanes i fotrels-hi pel kap (kosa ke pot ser la mar de gratificant al komensament), un s'aparta, agafa una kamera i ho grava!!! En akest portal, PER POSAR NOMES UN EXEMPLE, som força penya, amb vincles en diferents mitjans d'informacio (alternatius o no). Per tant, krek ke seria mes fructifer si invertíssim akest temps de llenya en fer DENUNCIA de debò.

M'agradaria ke per això no se'm relaciones (kom s'ha fet) amb el missatge "cansino" de l'ajuntament sobre civisme i tal... la meva intencio no és "fomentar civisme" sino intentar trobar un cami per a la lluita constructiu.

Salut!

ElMoli

P.S.: A part, el meu discurs no es volia limitar a la actuacio d'alguns en les menis, sino en una actitud més general... trobo igual de pok fèrtil el descalificar a algu duna manera taaaant kreativa kom la tipika de "ets un fatxa", "polis kaka" o "indepes molen"
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
per a ola...

kuan he parlat de violencia... hem referia EXCLUSIVAMENT a això, violència. pintar parets no és violent, manifestarse tampok, dur un passamuntanyes tampok... mentres nom clavis una hostia pq no pensi kom tu, jo no ho konsidero violencia! Has parlat de lo politikament korrecte... io estik en kontra dels fotuts arketips ke relacionen penya vestida d'un pal amb certes actituds... krek ke no s'ha d'anar amb tratge i corbata, ni dir SI a tot senzillament per a no entrar en el joc dels polis kuan duen una klenxa de més.

La meva opinio (rekordo ke no deixa de ser res més humil ke això, una opinio) és ke kuan els polis reparteixen llenya, enllok d'agafar dos totxanes i fotrels-hi pel kap (kosa ke pot ser la mar de gratificant al komensament), un s'aparta, agafa una kamera i ho grava!!! En akest portal, PER POSAR NOMES UN EXEMPLE, som força penya, amb vincles en diferents mitjans d'informacio (alternatius o no). Per tant, krek ke seria mes fructifer si invertíssim akest temps de llenya en fer DENUNCIA de debò.

M'agradaria ke per això no se'm relaciones (kom s'ha fet) amb el missatge "cansino" de l'ajuntament sobre civisme i tal... la meva intencio no és "fomentar civisme" sino intentar trobar un cami per a la lluita constructiu.

Salut!

ElMoli

P.S.: A part, el meu discurs no es volia limitar a la actuacio d'alguns en les menis, sino en una actitud més general... trobo igual de pok fèrtil el descalificar a algu duna manera taaaant kreativa kom la tipika de "ets un fatxa", "polis kaka" o "indepes molen"
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
El que cal denunciar és la creació del problema per part de l'Ajuntament de l'incivisme.
El seu model de ciutat s'està descontrolant. La seva Barcelona guay i cosmopolita està tenint efectes no volguts. La seva solució és acavar per la via represva el que se'ls hi ha anat de les mans.
Davant d'això estan creant situacions estrategicament d'incivisme per posar el tema a l'agenda política. Dic això perque no em crec que l'Ajuntament, l'Hereu i companyia no sapiguen que la manera més fàcil de crear una situació d'incivisme és carregar amb la policia a un barri ple de borratxos. No justifico, però, que aquets altres hagin de liar-la. S'arriba a un punt on la violencia anticapitalista es vanalitzada pel mitjans i l'acava assumint qualsevol desfaçat.

Un altre punt important és evitar que l'Ajuntament s'apropii del concepte de civisme. Perque a partir d'aquest moment, qui no estigui amb l'Ajuntament, serà tractat d'incívic. Pel que estic veient per Indymedia ja hi ha gent que ha assumit la seva condició d'"incivic". Si passa això s'entrarà dins el joc de l'Ajuntament i seran ells qui definitivament portaran la paella pel mànec. Ens faran actuar com ells voldran.
La seva idea de civisme és una. Aquesta està pensada per recolsar el seu model de ciutat. Cal redefinir el concepte de civisme per poder contaatacar. Cal desenmascara el seu concepte que correspon simplement al seu model de societat. Ha quedat més que demostrat que utilitzen el civisme per controlar els horaris que han volgut, i les festes que no els interessaven.
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
31 ago 2005
També estic d'acord.

Cal ser cívics, pero ...
...després de reivindicar que "un altre civisme és possible".

Diferent del que propugna l'Ajuntament i el poder en general, revolucionari, solidari, integrat en els barris i amb la gent dels barris.
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
01 set 2005
igualment d'akord...

es kom lo dels moviments "anti-gloalitzacio" o "alterglobalitzacio"...

no per no estar d'akord amb el plantejament de la idea de "globalitzacio" o "civisme" s'ha d'estar en contra d'un altre model d'akests konceptes diferent al ke se'ns imposa.

Salut!

ElMoli
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
01 set 2005
Hola a tots! Saluts a el Moli i al Makoki. Ens veiem a Bellvitge Visca les festes de bellvitge!!Salut i drogadiccio per a tothom,lliure i gratuita!
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
01 set 2005
seguiré amb la meva...
no podem agafar per banderes la no-violència i el civisme...no ens pertoquen, no ens calen...només ens poden fer quedar conjunturalment més simpàtics...
però qui li diu al bassurer que fa vaga d´escobraries que no cremi contenidors?
qui diu que al 30 d´abril no es poden atacar etts i d´altres...
qui diu que al 12-O no es pot usar la violència contra els nazis i els maderus que els defensen...
qui diu que no s´han de cremar les màquines dels camps de golf...
qui diu q en la mani del roger ens vam passar...
la violencia i la no-violencia i el civisme són mides que ens forcen a que les acatem com a premisses, com a sistema valoratiu...quan en la lluita revolucionària són només prolongacions dels nostres actes, mobilitzacions, boicots...i que es caure a la trampa jutjar-ho segons la seva perspeciva condemnatòria i criminalitzadora...
em de superar els discursos, no adaptansi....
la revolució també és dialèctica.
fins la vic sempre
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
02 set 2005
ei...

ke si la gent REALMENT vol continuar per akesta via, endavant... l'únic ke krek ke és una de les més infructíferes de totes. Algunes premises revolucionaries poden sonar la mar de bé... xo no vol dir ke TOTES hagin triomfat en el passat o ke hagin de triomfar. Pero amos, això és una opinió!

Salut,

ElMoli
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
03 set 2005
No si al final nos van a prohibir....hasta hacernos pajas...joder!ni que fueramos nazis
Re: El "progrom" contra "els alternatius"
03 set 2005
lo de prohibir va per a mi?

diria ke en kap moment he prohibit res a ningu!

salut!

ElMoli
Sindicat Terrassa