Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Un 'skin' cus a trets un magribí durant una discussió de trànsit
31 ago 2005
Extret de l'Avui,
Un 'skin' cus a trets un magribí durant una discussió de trànsit

La víctima creuava un pas de vianants a Tortosa

Una discussió sobre la prioritat en un pas de vianants de Tortosa (Baix Ebre) va acabar ahir a la tarda en tragèdia. El conductor del vehicle, un jove d'estètica skin, va disparar almenys cinc trets contra el transeünt, un paleta d'origen magribí que acabava de plegar d'una obra a la cèntrica plaça de Montserrat, on treballava com a peó.

Segons testimonis presencials, la víctima, S.E., de 36 anys, va intentar creuar el carrer Montcada cap a un quart de set de la tarda, quan es va aturar en un pas de vianants en veure arribar un cotxe. Va ser llavors quan es va iniciar una discussió amb el conductor sobre qui tenia prioritat. Al volant d'un monovolum Renault Espace hi anava un jove que havia estat vist per l'antic barri de Tortosa en diverses ocasions. Davant la negativa del conductor a cedir-li el pas, es va iniciar una baralla verbal en què la víctima va arribar a dir que deixaria d'ocupar el pas de vianants quan li vingués de gust. Aleshores l'agressor va treure una arma de foc i va disparar de cinc a sis trets al transeünt.

També hi ha testimonis que asseguren que el jove va posar fi a la discussió arrencant el vehicle però que, davant la sorpresa de tothom, va tirar cua i va passar de nou davant del vianant, va baixar de la furgoneta i el va cosir a trets. L'home va morir a l'acte.

Després del crim, el cotxe va fugir ràpidament. No obstant, els investigadors disposen de la identificació de diversos testimonis presencials que van anotar la matrícula del vehicle, raó per la qual confien en una detenció ràpida del conductor. Segons sembla, el presumpte homicida seria un veí de Tortosa de 37 anys. La localització del sospitós podria aclarir les circumstàncies del tràgic incident, que no estan clares.

Gran commoció al barri

El cos de la víctima, molt coneguda al barri on es va produir la tragèdia, va quedar estès a terra enmig d'un bassal de sang. La mort de l'obrer va causar una gran commoció entre els veïns, que asseguraven que és la primera vegada que es comet un homicidi a boca de canó i a plena llum del dia. Alguns curiosos eren també magribins, com la víctima, i comentaven perplexos el possible mòbil racista. Al barri antic de Tortosa es concentra una població important d'immigrants. L'alcalde, Joan Sabaté, va difondre "un missatge de tranquil·litat" entre els veïns.

Agressió neonazi a Badalona

D'altra banda, un noi de 19 anys va ser apallissat dissabte passat a la matinada per un grup d'estètica skin al carrer d'en Prim, a tocar de la cèntrica Rambla de Badalona, informa Jordi Gonzalvo. Un dels bars de la zona, que és un dels principals eixos de l'oci nocturn badaloní, va avisar els Mossos d'Esquadra de l'agressió, però quan la patrulla va arribar el grup agressor va fugir. El ferit va ser traslladat a l'Hospital Municipal, on va ser atès de lesions lleus. La policia va localitzar i identificar més tard cinc persones en una benzinera del carrer Indústria, tot i que no va practicar cap detenció.

Els veïns ja van alertar al juliol de l'augment de les baralles en aquesta zona i critiquen el servei de vigilància del barri.
Mira també:
http://www.avui.com/avui/diari/05/ago/31/54213.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un 'skin' cus a trets un magribí durant una discussió de trànsit
31 ago 2005
Esta es la policia que algunos ilusoriamente creen que está para defendernos....Cuando son jóvenes artistas (graffiteros) que están pintando un vagón de metro les tiran los perros y les disparan a matar, pero cuando son nazis que golpean brutalmente y matan (como en el caso del obrero magrebí), los "identifican" y luego los dejan en libertad. ESTA ES SU DEMOCRACIA Y SU PARTICULAR MODO DE HACER JUSTICIA.¿Y QUE PASA CON LOS 9 ASESINOS DE LA GUARDIA CIVIL QUE APALEARON Y TORTURARON HASTA LA MUERTE EN ROQUETAS A UN CIUDADANO QUE INGENUAMENTE FUE A PEDIR SOCORRO A LOS MISMOS CRIMINALES DE SIEMPRE???¡¡¡¡¡¡¡RESISTENCIA ACTIVA CONTRA LOS QUE CON ESA DOBLE MORAL QUE LOS CARACTERIZA HABLAN DE "CIVISMO", PALABRA VAC�A Y SIN NINGÚN CONTENIDO EN LA BOCA DE QUIENES EXPLOTAN, HAMBREAN, TORTURAN Y ASESINAN.¿Alguien me podría explicar que diferencia encuentran entre PSOE-ERC y PP? Ah sí, me olvidaba!!!!!Estos son progres porque legalizan el casamiento de homosexuales.
Re: Un 'skin' cus a trets un magribí durant una discussió de trànsit
31 ago 2005
Igual es un dels polis aquests del forum ke vinc denunciant fa ja quasi un més.

Cal escombrar el nostre de polis. es www.punksunidos.com y ens entren del forum www.patrulleros.com, si no entreu per aquí buskeu via google o un altre buscador.
Entre altres temes akests, tenen la defensa de los picolos de roketes, donde dirigir sus disparos y disparar a la cabeza, kina sang freda i prepotencia per favor...
Salut i revolta!
Re: Un 'skin' cus a trets un magribí durant una discussió de trànsit
31 ago 2005
S.E., un hombre de 36 años y nacionalidad marroquí que salía de su trabajo en una obra del centro de Tortosa, ha sido asesinado el martes 30 de agosto al recibir seis disparos del conductor de un vehículo con el que había tenido una discusión en un paso de cebra. El agresor, un joven español de estética skin, se dió a la fuga.

Los hechos ocurrieron sobre las 18.15 horas, cuando un trabajador de la construcción que cruzaba un paso de peatones cercano a su trabajo en el cruce de la plaza Montserrat con la calle Montcada, en el casco antiguo de Tortosa, inició una discusión con el conductor de un vehículo sobre quién tenía la prioridad de paso.

Algunos testigos afirman que el conductor del vehículo dió la vuelta con el coche y, sin mediar palabra, le disparó seis tiros, que ocasionaron en el acto la muerte del peatón, cuyo cuerpo ha quedado tendido en medio del paso de cebra.

El presunto homicida, al parecer un joven de origen español y de estética "skin" al que los vecinos habían visto anteriormente por el barrio, se ha dado a la fuga y aún no ha podido ser localizado, aunque podría ser identificado, ya que los testigos han apuntado la matrícula del coche cuando escapaba de la zona.

El suceso ha ocasionado una gran conmoción en el barrio, ya que es la primera vez que se comete una muerte de estas características en las calles del centro de la ciudad, a cien metros apenas de la principal zona comercial de la localidad, y a plena luz del día.

En la plaza Montserrat de Tortosa se han concentrado decenas de vecinos y curiosos, en su mayoría magrebíes, que comentaban perplejos las circunstancias de este crimen. El juez, que ha acudido al lugar de los hechos sobre las 19.30 horas, ha ordenado el levantamiento del cadáver una hora más tarde.

De la noticia no se hicieron eco, en sus telediarios nocturnos del 30 de agosto, ni las dos cadenas de TVE ni Antena 3, a pesar de emitirse sus informativos más de dos horas después de los hechos.
Re: Un 'skin' cus a trets un magribí durant una discussió de trànsit
31 ago 2005
No se que pensar d´aixo que diu que era un skin.Jo soc de Tortosa,i en un poble de 35.000 habitants ens coneixem tots i la veritat de skins purament nazis n´hi ha tre i cap dells supera els 25 anys.De killos farloperos que poden portar igual un xandall com la camiseta de la seleccio espanyola com del madrid n´hi ha molts,pero de skins,repeteixo d´aquesta edat res.La noticia l´he vista als teletextos de la primera i la tercera ,lo que no se si ho han tret en directe als telenoticies,pero repeteixo,el que ho ha fet no era nazi,perque precissament els 3 que hi han a Tortosa(en totes les Terres de l´Ebre n´hi deuen haver una dotzena en pobles com Tortosa,Amposta,Bot Gandesa,Roquetes...)ho son autenticament,militants de organitzacions i antidrogues,mentres que el 90% dels que van d´aquest palo i consti que no coneixo l´agressor(de vista no se)son unicament fiesteros que tenen problemes amb els moros i amb els que no ho son,mes que res per les bulles que es foten tots cada finde,per droga,per macarrisme, i si uns son uns fillsdeputa els altres no es queden atras.Res mes
Re: Un 'skin' cus a trets un magribí durant una discussió de trànsit
31 ago 2005
Cuida el teu llenguatge,noi...i respecte a que no hi ha nazis a Tortosa,molts tesics han vist al skin que va matar al treballador magrebí.
Espera i veurás com a lo millor el coneixes i tot !
Re: Un 'skin' cus a trets un magribí durant una discussió de trànsit
01 set 2005
Per mi no hi ha cap dubte de que es tracta d'una agressió nazi, cosa que últimament s'està donant molt. El noi que també va ser agredit a Benidorm, i la pallissa que tb. es comenta a la part inferior d'aquesta noticia que heu penjat. En tots els casos les autoritats i els mitjans de comunicació sempre miren de tapar-ho, de minimitzar-ho, i mai parlen clarament del que es tracta. Ni veuen els nazis com un problema. La qüestió es mes grossa si recordem l'africà que fa poc tb. va morir en mans de la policia espanyola de Melilla. Ja veuríem, si es tractés d'actes comesos per " radicals violents", com si que en farien llargs reprtatges.
No ens enganyem, tenim les de perdre els que estem en contra del sistema, o bé, els que estem a la part de baix de la piràmide social(els immigrants)
NO MÉS AGRESSIONS FEIXISTES! ELS ULLS BEN OBERTS!
Re: Un 'skin' cus a trets un magribí durant una discussió de trànsit
01 set 2005
Avui el diari diu que el tal "skin" pertany a la étnia gitana.
Re: Un 'skin' cus a trets un magribí durant una discussió de trànsit
01 set 2005
S´acaba de saber que no era un skin sinó un important narco de tortosa.
Re: Un 'skin' cus a trets un magribí durant una discussió de trànsit
01 set 2005
AIXO VA DIRIGIT A TOTS ELS QUE A LA MINIMA COM EL QUE VA PASSAR A BERGA QUE HO VAN FER 4 ESTRANGERS I FARLOPEROS JA HO FOTEU AL SAC DE LES AGRESSIONS NAZIS.EL QUE HA PASSAT A TORTOSAS NO HO0 HA FET CAP NAZI HA SIGUT UNA DISPUTA ENTRE 2 NARCOS.NO PER MATAR EL MORO UN HA DE SER RACISTA NI NAZI,JA QUE LA COMUNITAT MUSULMANA A TORTOSA ESTA DETRAS DE LA GRAN MAJORIA DE ROBATORIS APART DE TOT EL TRAFIC.LA GENT D´AQUI JA NO POT MES I EL QUE ES UNA INVASIO DE TREBALLADORS DE FORA ,S´HA CONVERTIT EN UNA INVASIO DE DELINQUENTS QUE INCLUS INTIMIDEN I AGREDEIXEN LA GENT D´AQUI DE FORMA TOTALMENT RACISTA PER PART SEVA.L´ASSASSI NO ES CAP SKIN,TE 38 ANYS I ES DE RAÇA GITANA I EL SEU VERDADER NOM ES ALBERTO GABARRE.AQUI QUEDA DIT ,PROUS ESPECULACIONS PARTIDISTES,PROUS MENTIDES INFUNDADES,PROU MANIPULACIO DE LA REALITAT, AQUI NO HI HA RACISME DE CAP TIPUS,HA SIGUT UNA BARALLA ENTRE UN MORO I UN GITANO(TAL COM VA PASSAR A PERPINYA) O SI HO PREFERIU ENTRE 2 NARCOS.PEL QUE FA AL GITANO QUES PUDREIXI A LA PRESO I `PEL QUE FA A LALTRE QUE ES PUDREIXI A L´INFERN.
Re: Un 'skin' cus a trets un magribí durant una discussió de trànsit
02 set 2005
molt ben dit!!! me kago en los payos , ,me kago en los moros-skin estos ke ara estan tan de moda! me kago en los latin kings i me kago en los nazis , me kago en tot akell ke no respecta al poble i mes cuan ells no son daki!!

tots al klot!! amb les seves fakes i la seva merda de vidaa
Yo también
02 set 2005
Yo también me cisco en todos esos que decías, pero por lo que he leído en la prensa -y no creo que en este caso manipulen, porque son testimonios de la gente del pueblo- el tío asesinado no era ningún mafioso, o por lo menos el otro no lo mató por ninguna rencilla "de negocios". Tuvieron una discusión de tráfico y el asesino sacó la pistola mientras decía "vete a tu país", y después le vació el cargador. Evidentemente tampoco es un ataque nazi.

Esto lo escribo por el comentario de element toxic, que me parece un poco injusto. Encima de recibir seis tiros, que te acusen de traficante es un poco jevi...
Re: grupo de imbéciles sin fronteras!
03 set 2005
Cuando se trata de gitanos, "moros" (no sabía que los magrebíes fuesen "moros", debe ser mi ignorancia nata), "sudacas", etc... siempre tienen que ser delincuentes, narcotraficantes, indeseables,... Cuanta mierda xenófoba y racista se acerca a decir imbecilidades a esta página. Está visto que algunos pertenecen a la asociación de estupidez sin fronteras y ejercen con todas sus consecuencias. Los que parecemos personas, somos algo más que una pigmentación de piel, o una religión, o una ideología..., pero está claro que en este caso, como en tantos otros, este tipo se cargó al otro por una discusión y unos prejuicios. Precisamente, son estos, los prejuicios, los que acaban dando forma a las ideas y alguien que le levanta la tapa de los sesos a otro o le pega seis o tres tiros por una discusión y diciéndole, vete a tu país, es un racista y xenófobo sea de origen gitano o de Cangas de Onís. Y eso puede interpretarse de muchas maneras, y una de las que más me convence, es el fascismo que está filtrándose por toda la sociedad, incluidas aquellas comunidades que han sido exterminadas por esas reaccionarias y totalitarias ideas. Para ser un nazi o un fascista, tampoco es preciso militar en ninguna secta o tener un carné o una estética concreta. Recordad en anciano que sacó la pistola en Roquetas de Mar, su estética no era skin, pero él es un nazi-fascista de los de siempre.
Re: Un 'skin' cus a trets un magribí durant una discussió de trànsit
05 set 2005
Reconec el meu error quan vaig dir que era un nazi. però em basava no només en el "vete a tu pais" si no en que a més, en el mateix "el pais" deia que testimonis havien assegurat que l'agressor tenia estètica skin. Així que no estava infundat. És clar que tb. es produeixen assassinats per qûestions de droga, i que se poden donar enfrontaments entre gitanos i magrebins que comparteixen un mateix negoci. Però això no es motiu per per culpar-ne a tota la comunitat gitana o magrebí (la gran majoria de magrebins que viuen aquí no viuen del tràfic). Tanmateix aquí hi ha molta hipocresia, i qui no ha fumat mai un porro? Si la droga fos legal no passarien aquestes coses (algú ignora que les presons estan plenes de droga? digueu-me que els policies no estan corromputs.
I respecte a racistes en aquesta pàgina n'he vist 2 (element toxic i me kago), que pareix que ignoren que els immigrants no són més ke victimes del sistema, i la culpa de ke surtin perdent tant ells (ke no els keda més remei ke emigrar) com la gent d'aki, son els empresaris avariciosos, ke ho fan per abaratar costos. Deixar la propia terra no es facil, es fa quan no queda més remei.
I em sap greu veure racistes a indymedia, pensava que per a això ja tenien el mundo, la razon... etc
Salut!
Sindicato Sindicat