Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Els sindicats de presons responen a la Universitat de Barcelona amb un informe científic
30 ago 2005
Han trigat un any, però ho han fet. Després de l'informe de l'Observatori dels Drets Humans de la UB, encapçalat per Iñaki Rivera, ja tenim l'informe del sindicat majoritari de presons a nivell estatal, CSIF.
La nostra associació farà una avalució crítica d'aquest contra-informe.

En tot cas, el que ens sembla important és que, per primer cop, els sindicats de presons, enlloc de recórrer a l'insult i la demagògia, intenten argumentar racionalment i apelant a la ciència.

Llàstima que l'informe de CSIF no sigui més que una nova mostra del discurs corporativista carcerari de sempre revestit de llenguatge tècnic.

Ara bé, és millor que els butlletins de UGT presons o, abans, de la impresentable CATAC presons, on s'amenaçava als funcionaris "chivatos" dient que "iremos a por ellos uno por uno".

D'aquests butlletins no parla l'informe de la CSIF.

Nega que un sector important del personal sigui d'extrema dreta, però silencia els butlletins de CCOO on s'acusa CATAC presons (i abans USO presons, el sindicat majoritari a Catalunya), de ser, precisament, d'extrema dreta i fer apologia de la pena de mort.

Cosa curiosa, CCOO i CSIF neguen davant la societat en general allò que ells mateixos han afirmat en les seves publicacione internes (que els ciutadans del carrer no coneixen).

Més exemples: CATAC va expulsar la seva secció de presons, majoritària a Catalunya, tot acusant-la de ser incompatible amb els drets humans dels reclusos, però després va negar validesa a l'informe de la UB, que deia exactament el mateix.

Quina cosa més estranya, no?
Mira també:
http://www.presons.net
http://www.prisiones.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els sindicats de presons responen a la Universitat de Barcelona amb un informe científic
01 set 2005
és normal que aquesta gent d'ADECAF publiqui a indymedia amb la asiduïtat amb la que ho fan?
no se'ls pot censurar?
no oblidem que són carcellers, si és que ells ho poden fer, llavors els sindicats de policia també tenen dret a publicar a indymedia, o no?
potser és allò de la pluralitat de la xarxa...
Sindicato Sindicat