Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió
Provocadors a festes de Gràcia
20 ago 2005
Dues nits d'aldarulls al pur estil Lloret, durant les festes d'enguany a la vila de Gràcia, han estat suficients per veure "la estrellita del verano Riki Martin con su tema: Dale madero, Dale madero... le meto al vecino le meto al bonguero" cambiar de canço i entonar el sempre famósrevival: "Amigos para siempre".
La idea d´acabar unes festes majors per mitjà "d´agents prodisturbis" estava abocada al fracàs, un fracàs més d'en Riki a la seva curta carrera politica.
Un altre fracàs estrepitós d'aquesta suposada estrella republicana, ha estat la prohibició de les festes alternatives.Aquestes, no van tenir el vist i plau de l'autoritat per evitar aldarulls, i aquest any els aldarulls han anat en augment. La pròpia Federació de festes, reconeix que no hi ha relació entre aldarulls i festes alternatives.
Aquesta vegada la consellera d'interior en lloc de parlar del turisme de borratxera, o de la presència de colectius anarquistes i independentistes a la vila, ha optat per la mà invisible que tot ho fa i desfa en aquest pais. Aquesta tesi de que els aldarulls estan organitzats per un grup que ningú coneix, ni que volen, també va ser reforçada de peus puntetes per el señor Ferran Mascarell, alcade en funcions.
Si fem una valoració dels aldarulls, aquests sempre es produeixen fora d'horari de festes i en el moment que entren en acció els cossos "prodisturbis" per fer fora a la gent dels carrers i plaçes.Tan sols calen quatre borratxets fent el valent en front de la gran massa que s'ho mira com un espectacle més de festes, per provocar càrregues policials i destrosses al mobiliari urbà. Però avui a l'edició impresa d'un mitjà de comunicació,si que s'ens alerta de la clara presència de provocadors a la Plaça del Sol en els moments finals de la festa de ahir a la nit:
"... Amén de los agentes de uniforme, en sus tres modalidades, proliferaron los de paisano, fácilmente reconocibles: la mayoría con mariconera al cinto (ellos), pantalones cortos y camiseta. Tampoco tuvieron mucho trabajo y poco antes de las seis unos 20 abandonaron la plaza del Sol cual grupo de amigos en viaje de final de carrera. Antes, uno de ellos rompió una botella de cristal con estruendo. Por el qué dirán..."

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Provocadors a festes de Gràcia
20 ago 2005
ep, jo vaig veure abans d'ahir un parell d'individus (home i dona) que feien una pinta rara. A la plaça del Rellotge. Anaven vestits emulant l'estètica okupa (si n'hi ha cap que poguem establir com uniforme), però amb roba excessivament nova, punxes per tot arreu, que no es corresponien a un vestuari habitual i que no paraven de mirar per tot arreu, molt observadors.
Vaja, que cantaven com una almeja.
No els vaig veure després a cap incident, entre altres coses perquè jo tampoc els he viscut. Però no m'estranyaria que fossin allí amb la mateixa funció que els agents de la Valdecasas en un altre temps, o sigui per la mani de la Cimera.

Algú pot donar testimoni d'agents provocadors d'aquestes caracterítiques. No estaria malament fer un estudi gràfic i un seguiment per lligar-hi caps. Sospito que aquest cas és com el dels provocacions de la Cimera, 12-O,e tc.

Estiguem alertes!
Re: Provocadors a festes de Gràcia
20 ago 2005
jo vaig veure nois i noies molts jovenetes, amb una estetica punk rar també...i molts drogats, res a veure amb la penya gracienc de totes les festes...a mi ningú m'ha clavat colzes per anar a un carrer a les festes de gracia, i ara va gent que el barri no es mereix.

visca les festes com sempre, cuidado amb aquesta gent
Re: Provocadors a festes de Gràcia
20 ago 2005
El sistema promou beure, drogar-se i destruïr(se).

Sí a Gràcia, No a les Festes (no al sistema).
Re:caza de bruxas NO
20 ago 2005
BRAVO CHAVALES!!!, ya se ve que los metodos policiales los teneis por la mano. ESO ... Y TODOS LOS MOROS SON TERRORISTAS. Cuidadito con las descripciones tipo; pantalon corto, mariconera, no me sonaban sus caras, eran tremendamente observadores y otras graves acusaciones por el estilo, que pueden acusar a muchos de ser polis por no ser conocido dentro de determinadas CAMADAS.
Re: Provocadors a festes de Gràcia
20 ago 2005
Hooooooooomeee, anem millorant Gracienc: fa dos dies deies NO ALS BARRIS, ara ja "només" dius No a les festes.

"algo es algo"
Re: Provocadors a festes de Gràcia
20 ago 2005
La descrició esta extreta literalment de El periodico d'avui.
Apart recordar que el fet no es la descripció dels secretes sino el fet de, segons prensa, ser uns dels que trenquen ampolles quan deixideixen anar-se d'un lloc.
Re: Provocadors a festes de Gràcia
20 ago 2005
Doncs jo vaig veure dos homes sentats en un portal molt proper a plaça del Diamant i un era agent de la guardia urbana de Molins de Rei fa uns anys. Ja és el 2n any que el veig fent de secreta a les festes de gracia....
Re: Provocadors a festes de Gràcia
21 ago 2005
Em fa molta gràcia la paranoia d'alguns que veuen complots a tot arreu. Em pregunto quin interès creieu que té la delegació del govern o l'ajuntament de Barcelona en que es munti una tangana per festes de gràcia. El seu interès és precisament el contrari. Volen turisme, volen que les festes atreguin gent, que s'hi deixin pasta. No es pot comparar amb cimeres, 12-o, etc... en què potser sí que hi podria haver un interès que poguessin rendibilitzar.

I ara a cagar-se amb la presència de secretes i de la poli en general a les festes, però llavors passa lo de la Patum i tothom queixant-se que els mossos no arriben aviat. Fantàstic.

Com mola eh ser antitot i que la poli et persegueixi eh? Després a explicar-ho als col·legues i a ser el puto amo...
Re: Provocadors a festes de Gràcia
23 ago 2005
Jo vaig veure una parella de vellets de més de 80 anys molt sospitosos. A ells se li notava un bulto que seria una pistola i ell mirava cap a tot arreu. No els he vist mai per cap casa ocupa, per tant han de ser agents policials, segur. Estem infiltrats d'agents policials!!!
Sindicato Sindicat