Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Un informe revela que l'alcalde de Lloret percebia dos sous
17 ago 2005
Xavier Crespo (CiU) cobrava de la sanitat pública i com a responsable municipal.

Un informe de la Conselleria d'Economia i Finances revela que l'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo (CiU), ha cobrat com a metge mentre tenia dedicació exclusiva a l'ajuntament. La investigació, portada a terme per la Intervenció General, detalla els imports que hauria percebut entre maig del 2004 i març d'aquest any, que pugen a 47.714,4 euros.
f038mh01.jpg
La informació ja ha estat enviada a la Sindicatura de Comptes.
Crespo va accedir a l'alcaldia el maig del 2003. En aquell moment, era gerent de l'empresa Centres Mèdics Selva Maresme (CMSM), un càrrec del qual va sol.licitar la baixa a l'incorporar-se al consistori. No obstant, segons evidencia ara l'informe de la Generalitat, Crespo hauria seguit cobrant com a metge d'aquesta corporació pública. No obstant, l'alcalde tenia un sou de dedicació exclusiva, figura que és incompatible amb una altra ocupació.

"ACORDS VERBALS"
El tipus de relació contractual entre l'alcalde i el CMSM "van ser acords o pactes de caràcter verbal" ja que, segons Intervenció, "no hi ha cap contracte escrit" en què s'especifiquessin les quantitats que l'entitat havia de pagar a Crespo. Aquesta circumstància reflecteix que s'incompleix la llei, ja que l'empresa pública CMSM estaria obligada a incoar un expedient de contractació administrativa perquè fos públic. A més, es tracta d'una quantia elevada, segons destaca la investigació.
Tota aquesta informació s'ha fet arribar a la Sindicatura de Comptes, com es fa normalment després de controlar les finances d'una administració o un càrrec públic. També se n'ha tramès una còpia al secretari de l'Ajuntament de Lloret, on CiU governa amb el PP.

http://www.elperiodico.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat