Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: indymedia
indymedia: Govern dels Estats Units allibera documents sobre segrest de servidor
16 ago 2005
português (original) | català | english | español

Responent a la demanda del Centre de Mitjans Independents (CMI) i la Fundació Frontera Electrònica (EFF), el govern dels Estats Units va alliberar parcialment documents relatius al segrest d'un servidor de l'esmentat CMI el 2004.

El 7 d'octubre de 2004 es segrestava un servidor del CMI a Anglaterra, degut a una sentència judicial americana, tancant gairebé vint sites del CMI. L'ordre incloía una clàusula de silenci que prohibía a l'empresa que hostatjava el servidor de parlar sobre el succeït i sobre el contingut de l'ordre de segrest. Així que el CMI tenía el seu servidor segrestat sense saber qui va demanar-ho ni per quins motius. Desprès d'una campanya internacional d'entitats que defensen la llibertat de prensa i els drets civils el servidor va ser restituït sense que, tampoc llavors, s'oferís informació sobre els motius del segrest i de la restitució.

Desprès d'una batalla judicial que va allargar-se gairebé un any el CMI i el EFF, una organització que defèn els drets civils a l'internet, van assolir l'alliberament parcial dels documents relatius al cas. El motiu del segrest, ara difòs, és una investigació del govern italià sobre una carta bomba adreçada al president de la comissió europea Romano Prodi al decembre de 2003. Sembla que s'investiguen diversos sites de la xarxa CMI per haver-s'hi publicat el manifest d'una suposada Federació Anàrquica Informal que va assumir els atemptats. Els documents revelen també que s'investiguen pels mateixos motius eñs sites www.squat.net e www.alasbarricadas.org.

L'atemptat al president de la comissió europea Romano Prodi i la reinvidicació de l'autoría feta per la Federació Anàrquica Informal van ser percebuts amb molta sospita pels col.lectius anarquistes italians que desconeixen totalment els grups que composen aquesta suposada federació.

Diverses organitzacions anarquistes italianes van publicar declaracions rebutjant l'acte tot qualificant-lo de "vanguardista" i desconfiant de l'autoria assumida els semblava només un pretexte per empaitar activistes i grups dissidents.

Documents alliberats: Memoràndum del Procurador americà explicant la demanda del govern italià de mesures per recollir proves) | Llista completa dels documents alliberats al site de la Eletronic Frontier Foundation

Més enllaços: FBI segresta servidors del CMI a la Gran Bretanya | Indymedia demana: "Qui va tancar els nostres servidors?" | CMI: FBI i d'altres notícias | Es torna equipament del CMI, tanmateix encara és mantenen algunes qüestions obertes

.

Mira també:
http://www.indymedia.org/es/2005/08/118550.shtml

This work is in the public domain

Comentaris

Re: indymedia: Govern dels Estats Units allibera documents sobre segrest de servidor
08 nov 2005
en italia es tipico responsabilizar a los anarquistas de los atentados que comete la extrema derecha, bien protegida actualmente por el gobierno mafioso-empresarial de berlusconi...
recordemos sino el atentado de la estacion de bolonia o la campaña de terrorismo de estado compromido en 3 dias que se prodijo en la cumbre del g8 en genova, 2 meses antes del famoso 11 S.
hay que tenenr memoria cuando pasan estas cosas tan raras....lo que se pretende es lo de siempre, criminalizar a los movimientos sociales para luego reprimirlos... y realmente se logra que gente poco y mal informada se lo crea...
un saludo a la peña
Sindicato Sindicat