Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Avui Gaza, dema Jerusalem...
16 ago 2005
westbank.jpg
mountain.bmp
Banksy, reconegut artista del aerosol per aquestes terres i originari de Bristol (GB), porta ja a les seves espatlles un llarg historial d’art guerriller urbà. L’ultima que ha fet aquest mestre del aerosol mes reivindicatiu –i potser la mes arriscada– ha estat decorar el mur de 680 kms de llargada que Israel encara continua aixecant per protegirse (segons ells justifiquen) dels atacs suïcides palestins al seu pas per la franja Oest (i per la banda Palestina òbviament) amb 9 “motius� de satírica indole amb el que vindria a ser la vida normal a l’altra banda del mur... Feu-li una ullada als links, sincerament, val la pena.


jAmes Logan – Cardiff/Wales
Mira també:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/arts/4748063.stm
http://www.banksy.co.uk

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Avui Gaza, dema Jerusalem...
16 ago 2005
Pero independientemente de causas y efectos, la retirada de Gaza, su debate en el seno de la sociedad y del Parlamento de Israel demuestran, de forma nada paradójica, la grandeza de los ideales de este Estado en el momento de renunciar a lo que para muchos de sus ciudadanos era uno de sus principales valores. Todos los intentos de socavar el Estado y la democracia invocando "derechos históricos o bíblicos" han fracasado ante la firmeza de los defensores del sistema parlamentario. Y todo ello en el marco de una creciente efervescencia en todo el mundo islámico en el que el fanatismo antijudío y antioccidental intenta movilizar a las sociedades fracasadas contra las democráticas, libres y prósperas. Las sociedades europeas comienzan a ser conscientes de que tienen, como Israel, un enemigo mortal en su entorno y en su seno que no tiene otra reivindicación que negarles el derecho a la existencia en libertad y seguridad. Quizás ahora les sea más fácil valorar temores y esperanzas de un Estado que vive así desde su fundación. Y aplauda la gesta democrática que es, no ya la retirada en sí, sino el alarde de firmeza del Estado de derecho que la ha precedido.
Re: Avui Gaza, dema Jerusalem...
16 ago 2005
yo tenia una hermana de mi abuelo que viva en nahariya, en el norte de israel.

ahora ha muerto, pero una vez me ha dicho que si tenia menos anos emigraba desde israel, porque la politica israeli no la hacian mas los israelis pero colonos fanaticos nascidos en los estados unidos
Avui Gaza, dema la pau
16 ago 2005
A Israel hi ha una democracia parlamentaria com la de qualsevol altre pais europeu, a mes es proporcionalment representativa, els israelians decideixen els seus governants quan van a votar a l'igual que han fet els palestins.

S'ha de felicitar a Sharon i la majoria del poble d'Israel per prendre aquest pas valent endavant cap a la pau forcant l'expulsio dels israelians que vivien a Gaza a canvi de res nomes per a donar una oportunitat a la pau, perque els palestins no han ofert res a canvi.

Ni tan sols els governs passats d'esquerres haurien gosat expulsar els israelians de Gaza, si els que dius "colons fanatics" governessin el pais aixo no estaria passant.
Re: Avui Gaza, dema Jerusalem...
16 ago 2005
Admirable la obra de l'artista brit`nic. Compareu-ho amb els fills de puta que van a Londres a fotre-hi bombes.
Re: Avui Gaza, dema Jerusalem...
16 ago 2005
Que humanitaris els israelians. Que demòcrates i que filàntrops. Sens dubte, aquesta societat il·luminada per deu mateix ens dona almoines de pau en temps de guerra. Gràcies sionistes per ser tan comprensius.

No intenteu vendre que sou una societat democràtica perque esteu fent per primera vegada des de la vostra fundació un acte del tot exigible des de fa dècades com és la retirada de part dels territoris ocupats. Una part de territori per la que heu deportat, assassinat i empresonat a milers de palestins. Els territoris ocupats no són només Gaza i les colònies que ara abandoneu, els territoris ocupats són a més de Cisjordània i Jerusalem tot l'espai que ocupa l'estat d'Israel robat il·legitimament als palestins d'ençà el 1948 i molt abans amb la inversió capitalista sionista en la compra de terres des de finals del s.XIX. El retorn d'aquesta ínfima part als seus legitims possessors és un principi però mai tindrà final per a vosaltres perque ja heu posat els límits i perque enlloc de tornar tot el que heu de tornar donareu aquestes almoines per fer veure que feu alguna cosa, quan el que feu és d'un sarcasme a l'alçada de les "intervencions humanitàries" dels exèrcits, o dels "alliberaments" de països fets per les tropes nordamericanes. Mentides i només mentides.

És admirable l'obra de l'artista britànic, però el més admirable és on està feta i el que simbolitza, no són simples dibuixos per agradar, són formes d'art per protestar sobre una situació d'apartheid que apliqueu els israelians amb la construcció del mur vergonyòs que ailla els palestins i que us haurien de fer caure la cara de vergonya, però possiblement per vosaltres només són forats amb perspectives i palmeres molt estètiques i absentes de tot sentit més que l'estètic. Com podeu ser tan fariseus? Les bombes a Londres són causa d'aquestes grans obres vostres, que no es queden en un simple mur i que tenen un glossari de destrucció i dolor que passarà als annals de la història al costat de tots els genocidis, el vostre holocaust particular a ulls de tota la humanitat.

Cap integrisme mereix existir, ni el cristià, ni l'islàmic, ni per suposat el sionista.
Re: Avui Gaza, dema la pau
16 ago 2005
Al "palestina lliure", et recomano que vagis tu mateix a la teva palestina lliure a veure el que en pensen dels Europeus com tu, per als palestins hi ha nomes dues comunitats, la arab i la occidental, tu evidenment ets part de l'occidental per molt "palestina lliure" que et posis al nom, sempre seras un colonitzador que a anat a palestina a destruir la seva cultura.
No saps el que dius, agafat un a avio a l'orient mitja a fer turisme i obre els ulls.
Re: Avui Gaza, dema Jerusalem...
16 ago 2005
Els jueus esten abandonant una petita part d'un territori ocupat, pero per ocupar-lo van haver d'assessinar a milers dels seus habitants, hara hauran de pagar pels seus crims.
Re: Avui Gaza, dema Jerusalem...
16 ago 2005
Olaff, ja hi hem estat molts de nosaltres a Palestina: a Cisjordània, a Gaza, a Amman... A qui pretens enganyar?
Re: Avui Gaza, dema la pau
17 ago 2005
Si de cas sera a qui pretens enganyar tu, a Palestina si els hi dius que ets catala se'r queden mirant com si estiguessis malament del cap no, per a ells ets un espanyol i s'acabat.

I Amman esta a Jordania
Sindicato Sindicat