Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Informació de l'Agressió Feixista al jove de Benidorm
10 ago 2005
Convocada concentració el proper dia 19
Información, 9 d'agost de 2005

Denuncian la actuación «impune» de los neonazis

La plataforma ciudadana del Casal Jaume I acusa a las autoridades de minimizar la actividad de este grupo de ideología ultraderechista

V. ZARAGOZA

Uno de los compañeros del joven que el martes de la pasada semana resultó herido por arma blanca en la avenida de Europa de Benidorm, denunció ayer ante los medios de comunicación «la impunidad» con la que actúa este grupo de ideología neonazi. El compañero del herido, exigió que se mantuviera su anonimato ante el temor a este grupo que, según la denuncia presentada en Comisaría, le ha amenazado de muerte e intenta localizarlo. Según explicó, el grupo neonazi está integrado por cinco o seis jóvenes, antiguos militantes de las ilegalizadas «Bases Autónomas», que desde hace aproximadamente dos años y medio se han constituido bajo las siglas JNR (Juventudes Nacionalistas Revolucionarias), y vienen funcionando en Benidorm. A este grupo se les achaca las pintadas ultraderechistas que se han detectado en la comarca, así como algunas agresiones a jóvenes de ideología de izquierdas.«Hasta ahora nos habían venido a buscar y no había pasado de un intercambio de golpes», señaló el joven compañero del herido el pasado martes. «Ahora van armados como se demostró la semana pasada y cuando apuñalaron a mi compañero iban con la intención de matarle», señaló, para lamentar que «lo que no se entiende es que el agresor ande todavía suelto y no haya sido detenido por la Policía, que lo dejó en libertad tras prestar declaración».Según explicó este joven, que se declara militante de la Organización Comunista del País Valenciano, el incidente de la semana pasada se originó cuando él y sus amigos viajaban en un coche y al verles, el agresor comenzó a insultarles. Pararon e inmediatamente se produjo el apuñalamiento. «Iba a por alguno de nosotros, e iba a matarle, porque si no, no se explica que la primera puñalada la dirigiera al pecho». La segunda le dio en la pierna, al intentar esquivar la agresión. La puñalada le perforó el pulmón, por lo que tuvo que ser intervenido quirúrgicamente.

>>Convocan una concentración de protesta para el día 19

V. ZARAGOZA

La Plataforma Ciudadana organizada entre los representantes de los distintos grupos políticos y sindicales que frecuentan el Casal Jaume I de Benidorm, convocó ayer una concentración para el próximo día 19 en la Plaza Triangular para protestar por la actividad que despliega este grupo neonazi en Benidorm, «con total permisividad de las autoridades». Dos de los portavoces de la Plataforma Ciudadana, condenaron las agresiones que están sufriendo jóvenes identificados con ideologías de izquierdas por este grupo, y denunciaron que en el año 2000 este mismo grupo neonazi llevó a cabo pintadas en la fachada del Casal Jaume I y rompieron las cristaleras a pedradas. «A pesar de que lo denunciamos en Comisaría, hasta la fecha nadie nos ha dado ninguna explicación de lo ocurrido, ni de los frutos de la investigación realizada».Destacaron que la Plataforma Ciudadana se ha constituido «contra los intolerantes». «El Casal jaume I es una muestra de la lucha por la democracia y estamos por la lucha de las ideas, pero no con navajas», señalaron sus portavoces, al tiempo que expresaron su esperanza que las autoridades gubernativas pusieran fin a esta situación, «en la que los cabezas rapadas van a la caza de los rojos».Del mismo modo reprocharon que desde el Ayuntamiento de Benidorm se intentara minimizar el incidente ocurrido la pasada semana como «una discusión de tráfico» y que no se hubiera procedido a la detención del autor del apuñalamiento, «diciendo que sólo le había originado un pinchazo».«Nos preocupa que a estas alturas un compañero nuestro tenga que comparecer ante las cámaras de espaldas y sin mostrar su identidad porque esta amenazado de muerte, y teme por su vida», señalaron.

Información, 4 d'agost de 2005

El joven apuñalado por un neonazi se recupera de las heridas tras ser operado en un pulmón

RAQUEL SÃ?NCHEZ

El joven agredido por un neonazi en la tarde del martes en Benidorm se halla en buen estado, tras ser intervenido quirúricamente en la mañana de ayer de la puñalada sufrida en el pulmón, según fuentes cercanas a la víctima.Al parecer, de acuerdo con las fuentes citadas, el agredido se encontraba con unos amigos cuando se aproximó un individuo con símbolos neonazis, que mostraba tatuajes de frases y emblemas apologísticos de dicha ideología, y que increpó al posteriormente agredido y a sus acompañantes. Éstos correspondieron a las provocaciones del neonazi, quien acto seguido extrajo un arma blanca y apuñaló a uno de ellos en el pecho y en el muslo de una pierna.La herida de la pierna ocasionó una escisión en el gemelo, mientras que el otro apuñalamiento produjo una entrada de aire en el pulmón, del que fue intervenido en la mañana de ayer en el Hospital Comarcal de la Marina Baixa, donde está ingresado desde la tarde del martes. La víctima, que se encuentra en buen estado tras la intervención, ha preferido no dar su testimonio de los hechos, si bien personas cercanas a la misma aseguran que no existía relación entre la víctima y el agresor, ni por tanto motivo aparente para que se desencadenase la disputa, más allá de los motivos ideológicos del individuo de aspecto neonazi.No obstante, un comunicado de la agencia EFE recoge los datos ofrecidos por el concejal de Seguridad Ciudadana, Francisco Saval, quien ha asegurado que la pelea se debió a «una discusión de tráfico», al tiempo que da cuenta del parte de la Policía Nacional, que calificó de «suceso sin importancia» el asunto y tildó de «pinchazo» el apuñalamiento de la víctima.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Informació de l'Agressió Feixista al jove de Benidorm
10 ago 2005
Benidorm també és Paísos Catalans, si us plau penjeu aquesta notícia en català
Re: Informació de l'Agressió Feixista al jove de Benidorm
10 ago 2005
donçs tradueix-la tu mateix osties
Re: Informació de l'Agressió Feixista al jove de Benidorm
10 ago 2005
Com bé dius Miquel, Benidorm també forma part dels PP.CC. , Però la cronica aquesta esta treta d'un diari de nivell estatal. El tindre en compte per a la proxima publicació.

Salut!
Re: Informació de l'Agressió Feixista al jove de Benidorm
11 ago 2005
Fent servir http://www.internostrum.com/ és inmediata una traducció entenedora:


Convocada *concentració el *proper *dia 19

Informació, 9 d'*agost de 2005.



Denuncien l'actuació «impune» dels *neonazis



La plataforma ciutadana del Casal Jaume I acusa a les autoritats de minimitzar l'activitat d'aquest grup d'ideologia *ultraderechista



V. ZARAGOZA



Un dels companys del jove que el dimarts de la passada setmana va resultar ferit per arma blanca en l'avinguda d'Europa de Benidorm, va denunciar ahir davant els mitjans de comunicació «la impunitat» amb la qual actua aquest grup d'ideologia *neonazi. El company del ferit, va exigir que es mantingués el seu anonimat davant el temor a aquest grup que, segons la denúncia presentada en Comissaria, li ha amenaçat de mort i intenta localitzar-lo. Segons va explicar, el grup *neonazi està integrat per cinc o sis joves, antics militants de les il·legalitzades «Bases Autònomes», que des de fa aproximadament dos anys i mig s'han constituït sota les sigles *JNR (Joventuts Nacionalistes Revolucionàries), i vénen funcionant a Benidorm. A aquest grup se'ls atribueix les pintades *ultraderechistas que s'han detectat en la comarca, així com algunes agressions a joves d'ideologia d'esquerres.«Fins a ara ens havien vingut a buscar i no havia passat d'un intercanvi de cops», va assenyalar el jove company del ferit dimarts passat. «Ara van armats com es va demostrar la setmana passada i quan van apunyalar al meu company anaven amb la intenció de matar-li», va assenyalar, per a lamentar que «el que no s'entén és que l'agressor camini encara solt i no hagi estat detingut per la Policia, que ho va deixar en llibertat després de prestar declaració».Segons va explicar aquest jove, que es declara militant de l'Organització Comunista del País Valencià, l'incident de la setmana passada es va originar quan ell i els seus amics viatjaven en un cotxe i al veure'ls, l'agressor va començar a insultar-los. Van parar i immediatament es va produir el *apuñalamiento. «Anava a per algun de nosaltres, i anava a matar-li, perquè si no, no s'explica que la primera punyalada la dirigís al pit». La segona li va donar en la cama, a l'intentar esquivar l'agressió. La punyalada li va perforar el pulmó, pel que va haver de ser intervingut quirúrgicament.



>>Convoquen una concentració de protesta per al dia 19.



V. ZARAGOZA



La Plataforma Ciutadana organitzada entre els representants dels distints grups polítics i sindicals que freqüenten el Casal Jaume I de Benidorm, va convocar ahir una concentració per al pròxim dia 19 en la Plaça Triangular per a protestar per l'activitat que desplega aquest grup *neonazi a Benidorm, «amb total permissivitat de les autoritats». Dues dels portaveus de la Plataforma Ciutadana, van condemnar les agressions que estan sofrint joves identificats amb ideologies d'esquerres per aquest grup, i van denunciar que en l'any 2000 aquest mateix grup *neonazi va portar a terme pintades en la façana del Casal Jaume I i van trencar les vidrieres a *pedradas. «A pesar que ho denunciem en Comissaria, fins a la data ningú ens ha donat cap explicació de l'ocorregut, ni dels fruits de la investigació realitzada».Van destacar que la Plataforma Ciutadana s'ha constituït «contra els intolerants». «El Casal *jaume I és una mostra de la lluita per la democràcia i estem per la lluita de les idees, però no amb navalles», van assenyalar els seus portaveus, al mateix temps que van expressar la seva esperança que les autoritats governatives posessin fi a aquesta situació, «en la qual els caps rapats van a la caça dels vermells».De la mateixa manera van retreure que des de l'Ajuntament de Benidorm s'intentés minimitzar l'incident ocorregut la passada setmana com «una discussió de tràfic» i que no s'hagués procedit a la detenció de l'autor del *apuñalamiento, «dient que només li havia originat una burxada».«Ens preocupa que a hores d'ara un company nostre hagi de comparèixer davant les càmeres d'esquena i sense mostrar la seva identitat perquè aquesta amenaçat de mort, i tem per la seva vida», van assenyalar.



Informació, 4 d'*agost de 2005.



El jove apunyalat per un *neonazi es recupera de les ferides després de ser operat en un pulmó



RAQUEL SÃ?NCHEZ



El jove agredit per un *neonazi en la tarda del dimarts a Benidorm es troba en bon estat, després de ser intervingut *quirúricamente en el matí d'ahir de la punyalada soferta en el pulmó, segons fonts properes a la víctima.Pel que sembla, d'acord amb les fonts citades, l'agredit es trobava amb uns amics quan es va aproximar un individu amb símbols *neonazis, que mostrava tatuatges de frases i emblemes *apologísticos d'aquesta ideologia, i que va increpar al posteriorment agredit i als seus acompanyants. Aquests van correspondre a les provocacions del *neonazi, qui tot seguit va extreure un arma blanca i va apunyalar a un d'ells en el pit i en la cuixa d'una cama.La ferida de la cama va ocasionar una escisió en el bessó, mentre que l'altre *apuñalamiento va produir una entrada d'aire en el pulmó, del que va ser intervingut en el matí d'ahir en l'Hospital Comarcal de la Marina Baixa, on està ingressat des de la tarda del dimarts. La víctima, que es troba en bon estat després de la intervenció, ha preferit no donar el seu testimoniatge dels fets, si bé persones properes a la mateixa asseguren que no existia relació entre la víctima i l'agressor, ni per tant motiu aparent perquè es desencadenés la disputa, més enllà dels motius ideològics de l'individu d'aspecte *neonazi.No obstant, un comunicat de l'agència EFA recull les dades ofertes pel regidor de Seguretat Ciutadana, Francisco Saval, qui ha assegurat que la baralla es va deure a «una discussió de tràfic», al mateix temps que adóna del part de la Policia Nacional, que va qualificar de «succés sense importància» l'assumpte i va titllar de «burxada» el *apuñalamiento de la víctima.
Re: Informació de l'Agressió Feixista al jove de Benidorm
11 ago 2005
QUE LE JODAN, o es que vosotros no pegais a los niños de 15 años cuando van solos??
Re: Informació de l'Agressió Feixista al jove de Benidorm
11 ago 2005
TU CALLA IMBÈCIL!!
FEIXISTA DE MERDA!!
PAÃ?SOS CATALANS ARA I SEMPRE ANTIFEIXISTES!!!
Re: Informació de l'Agressió Feixista al jove de Benidorm
13 ago 2005
si el txaval de 15 años lleva partxes o pins de ideologia de ultraderetxa pues SI un buen par de ostiasss si qe se merece!!

valla solo o acompanyadooo un fascista i un nazi son de todos, que cada uno queme su parte...
Re: Informació de l'Agressió Feixista al jove de Benidorm
13 ago 2005
si, mucho quemar y mucho hablar de meter hostias y quien acaba pillando siempre sois vosotros.Todo son manifas,todo decir que si acabar con el fascismo que si machacarlos que si tal y cual pero cada año ellos pelan a alguno de los vuestros,cada dos por tres os rompen le rompen la cara a algun compañero vuestro o le dejan pa l´arrastre.Si quereis luchar contra el fascismo,menos fantasmadas y palabras violentas de conan el barbaro,ellos hablan menos y poco a poco van dejando la calle roja,pero no roja de ideologia,sino roja de vuestra sangre,porque vayais donde vayais os trituran.Y de ciudades donde los nazis cada dia ganan terreno os diria muchisimas,desde toledo,reus,sabadell,angles,huelva,alicante,zaragoza,valladoli8d,salamanca y asi hasta 50 de ciudades donde ellos son la ley,porque solo hacen que repartir leña y ganarse la calle.Venga
Re: Informació de l'Agressió Feixista al jove de Benidorm
15 ago 2005
Si, noi, si, si et creus que cada cop que un nazi pilla hem de venir aquí a fer propaganada estàs llest, hi ha molts pobles i molts barris on les coses han quedat prou clares i no cal fer propaganda, els que ho hem de saber ho sabem i els capullos que han deixat d'anar pavonejant-se amb els seus simbols feixistes ja procuren passar desapaercebuts en la majoria de llocs. Si ells es conformen amb donar pallisses de tant en tant a la gent impunement nosaltres sabem quina és la resposta i per suposat apart de mantenir-los calladets es fan més coses. Que vosaltres sou la llei en algunes ciutats?? juas,juas,juas, deixa que rigui fatxa, sobretot quan parles de Reus i sabadell que són casos que conec, demostres una ignorància tan pròpia dels garrulos que sou, "hasta 50 de ciudades donde ellos son la ley"juas, nosaltres femmoltes més coses que donar pallisses als feixistes. Això molts fatxes de molts pobles ja ho saben i ja procuren amagar-se, potser tu ets un d'aquests i intentes vendre'ns la moto de que esteu creixent quan l'únic que sabeu fer és agafar a un noi entre quaranta i inflar-lo a hosties i en casos més fastigosos matar directament, us sentiu orgullosos d'això perque no sabeu fer una altra cosa, però no preteneu que tothom es posi al vostre nivell de neandertal de dir que esteu creixent perque el nombre de pallisses tenen ara més publicitat que abans. Sou les quatre rates de sempre i ho sabeu, us heu d'amagar per fer tot i per suposat no estem al mateix nivell i això és el que us fot. Mai podreu estar-ho i mai us deixarem. Però és que encara que esteu solets d'on no n'hi ha no en raja.
Re: Informació de l'Agressió Feixista al jove de Benidorm
16 ago 2005
muy bueno, hay que exterminar la mierda del mundo
Re: Informació de l'Agressió Feixista al jove de Benidorm
29 ago 2005
Menos payasadas que Benidorm no tiene nada de Catalan. Conozco a la victima y soy de benidorm; no vendaís tanto humo que aquí somos valencianos y lo digo en castellano para que se entere todo el mundo.
Sindicato Sindicat