Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
El repartiment del pastís de les noves tecnologies
09 ago 2005
Quan s'impulsa una nova tecnologia, el poder procura sempre que tot quedi 'atado y bien atado', de manera que sempre pugui assolir el control. La Televisió Digital Terrestre (que serà la única que es podrà veure 'en obert' a l'estat a partir del 2010 i a la resta d'europa al 2012), és una tecnologia impulsada a nivell de directives europees amb una legislació pessima, amb absurditats i que no aprofita al màxim les prestacions tecnològiques i fomenta la concentració, tot a causa del lobby imposat per la ERT de Brussel·les (la Taula Rodona Europea, formada pels repressentants de les multinacionals i comissaris europeus, veritables amos i decissors d'Europa). Fets com el repartiment de llicències demostren com la legislació de la imposada TDT deixa, sense entrebancs, repartiments del pastís tecnològic únicament a l'administració i a les empreses d'afinitat política, sense possibilitats de cap obertura a la resta de la població. El cas de la comunitat de Madrid (tot i que les administracions d'altres partits tampoc es queden o es quedaran curts) és paradigmàtic. Només caldrà seure al sofà, pitjar el comandament i un meravellòs món de unicolor polític, ofertes comercials i altres merdes s'obrirà davant nostre... i democràticament! Ja que podrem escollir... quin servei interactiu dels que ens ofereixen volem.
Comunitat de Madrid
Sâhan adjudicat a grups âafinsâ? al PP

Polèmic repartiment de les llicències de la TDT local

Rocío Ros (laMalla.net)

El repartiment de les llicències de la TDT local a la Comunitat de Madrid està aixecant polseguera. Els guanyadors del concurs es van donar a conèixer divendres i la decisió no ha agradat gens al PSOE que considera âun frau de lleiâ? i âun abús de poderâ? adjudicar llicències només als mitjans âafinsâ? al Govern autonòmic, presidit pel PP. Sâhan endut llicències el periodista de la Cope Federico Jiménez-Losantos, Antena 3, lâesglésia catòlica, Blas Herrero (Kiss FM), El Mundo, el portal Intereconomía, Enrique Cerezo (president de lâAtlètic de Madrid) i José Frade. En canvi, sâhan quedat sense cap cadena empreses amb una vasta experiència televisiva, com ara Locàlia (del Grup Prisa i més proper als interessos del PSOE) o el Grup Zeta-Telecinco.

La Comunitat de Madrid sâha dividit en 10 demarcacions i cadascuna comptarà amb un múltiplex (quatre canals). Dâaquests quatre canals, un serà gestionat per un ajuntament i els altres tres són els que han sortit a concurs. Madrid és una mica excepcional i tindrà dos múltiplex (vuit canals), enlloc dâun. Així, en total sâhan atorgat 30 llicències de televisió a empreses privades.

El secretari general del PSOE, Diego López Garrido, ha qualificat de âfrauâ? i âabús de poderâ? lâadjudicació de llicències de la TDT local a la Comunitat de Madrid ja que, segons ha assegurat, només sâhan concedit als mitjans âafinsâ? al PP. A més, ha recordat que algunes de les empreses que han aconseguit llicència âen la vida han actuat en televisióâ? i, en canvi, âsâhan deixat fora empreses i mitjans amb una gran experiènciaâ?.

Un exemple clar és el de Localia, del Grup Prisa. Aquest grup, amb més de cinc anys dâexperiència a Madrid, optava a les vuit de les 10 demarcacions en què sâha dividit la Comunitat de Madrid i no nâha obtingut cap. També sâhan quedat amb les mans buides Zeta-Telecinco i Prensa Ibérica.

En canvi, Enrique Cerezo, president de lâAtlètic de Madrid, ha obtingut 10 llicències i operarà a Alcalà de Heranes, Alcobendas, Aranjuez, Collado Villalba, Fuenlabrada, Madrid, Móstoles, Pozuelo Alarcón, Valdeiglesias i Soto del Real; lâesglésia catòlica nâha obtingut cinc (Alcobendas, Collado Villalba, Móstoles, Pozuelo Alarcón i Madrid); Federico Jiménez-Losantos, quatre (Alcalá de Henares, Fuenlabrada, Madrid i Móstoles); Antena 3, quatre (Alcalá de Henares, Alcobendas, Fuenlabrada i Madrid); José Frade, 3 (Aranjuez, Collado Villalba i Pozuelo Alarcón); Blas Herrero, 2 (Aranjuez i Madrid); Intereconomia, una (Madrid); i El Mundo, una (Madrid).

Aquesta situació és força similar a la que es va viure fa uns mesos a les Illes Balears i Galícia, també governades pel PP. En aquestes comunitats, les llicències de TDT local també van anar a parar a mans de grups empresarials pròxims al Govern. A les Balears, per exemple, Prisa tampoc va aconseguir cap cadena i, fins i tot, va recórrer un concurs que va considerar injust.

This work is in the public domain
Colera camping CNT