Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
No al Senat dels Joves
08 ago 2005
(Carta publicada en el diari «El Punt» el dia 8 d'agost)
Sí al Parlament dels Joves, sí al Fòrum dels Joves, al Consell, etc. Totalment d'acord amb la carta del senyor Xavier Manyer, de Girona, del dia 3 d'agost. [Aquesta carta parlava del projecte de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Girona de constituir un «Senat dels Joves» com a òrgan de participació i debat.] Del tot d'acord menys en una cosa: la paraula Senat. Senat és el nom d'un tipus d'institució específicament antidemocràtica. No perquè en la pràctica actuï com a tal, sinó perquè ja és pensada perquè ho sigui, perquè es vol que ho sigui.

No cal referir-nos al Senat romà, òrgan d'una oligarquia de criminals que van robar les terres de tots els pagesos de la península itàlica i que van avassallar i saquejar tots els països que van poder.

És que totes les constitucions teòricament «democràtiques» de l'època moderna (excepte la de la Segona República espanyola, i precisament pels motius que exposaré) han tingut un «Senat» pensat per «corregir» les possibles extralimitacions d'un Parlament o Congrés de majoria d'esquerres. (Encara que en la nostra Constitució actual no és així, perquè el Congrés pot «ratificar».)

La cambra baixa, es digui com es digui, figura que s'elegeix de manera representativa, i per tant democràtica. «Figura», perquè en la realitat no és així, ja que sempre o quasi sempre es beneficia els partits grans, que són grans perquè tenen més mitjans de tota mena, i els tenen perquè representen els interessos dels sectors més benestants de la societat. Però el Senat s'elegeix d'una manera desigual. Per exemple: igual nombre de senadors per cada província, tant si és poc poblada com molt, i per tant beneficiant les zones amb menys població i més tradicionals, feus del vot conservador.

Per tant, joves de Girona o d'on sigui: insubordineu-vos, i no us deixeu penjar la llufa d'un nom tan vergonyós.

Antoni Ferret. Barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No al Senat dels Joves
08 ago 2005
Me aburro!
Re: No al Senat dels Joves
09 ago 2005
mea burro, mea!
Re: No al Senat dels Joves
09 ago 2005
'Senat' vol dir vell, perquè en un inici era un òrgan format pels més vells de Roma. Un 'senat de joves' és una controvèria.
Re: No al Senat dels Joves
11 ago 2005
Julius, en tot cas serà una contradicció.

Ja ho deia Valle Inclán, "el mundo es una controversia"... I jo "me quito el cráneo", és clar.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more