Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Amenacen amb una pistola a la porta dels jutjats als familiars de l'assassinat de Roquetas
08 ago 2005
Els familiars de l'assassinat a Roquetas han sigut amenaçats amb una pistola a la porta dels jutjats per concentrats que portaven pancartes amb els lemes "Viva la guardia civil". No només assassinen sino que també insulten i amenacen als familiars que demanen justicia. Solidaritat amb els familiars i canya contra la policia i el seu feixisme!!!!!
Un home trau una arma en un enfrontament entre veïns davant de la porta dels jutjats de Roquetas
08/08/2005 17:00

ROQUETAS DE MAR (ALMERIA), 8 (EUROPA PRESS)

Un home ha tret una arma en un enfrontament entre veïns que protestaven contra la mort de J.M.G. al quarter de la Guàrdia Civil de Roquetas de Mar (Almeria) i un altre grup de persones que portaven pancartes en què podia llegir-se "Visca la Guàrdia Civil", un succés que ha finalitzat amb la detenció de l'home -d'uns 60 anys- per part d'agents de la Benémerita vestits de paisà.

El fet ha ocorregut cap a les 15:15 hores de hui, quan un grup d'unes sis persones han alçat pancartes davant dels jutjats de Roquetas en què podia llegir-se "Visca la Guàrdia Civil". Familiars i amics de J.M.G s'han acostat per a arrancar-los les pancartes i llavors ha sigut quan l'home ha tret l'arma davant de la sorpresa dels veïns.

En declaracions als periodistes després de l'incident, una de les dones que portava la pancarta ha explicat que "jo portava una pancarta i en intentar llevar-me-la m'han tallat amb una vareta" i que, poc després, "un senyor ha tret una pistola, no m'apuntava a mi però estava al meu costat". Ha assegurat que este home "no venia amb nosaltres ni l'he vist en la vida".

D'altra banda, un cosí del difunt J.M.G ha detallat que "he anat a agafar la pancarta i al meu germà li han fet un tall un dit" i ha precisar que "no sé qui portava la pistola".

Mentrestant, continuen declarant a l'interior dels jutjats els tres agents, entre ells el tinent del quarter, imputats en la mort de l'agricultor. La zona està sent vigilada per agents de la Benémerita.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/www/ep/noticia?noticia=1472927

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Amenacen amb una pistola a la porta dels jutjats als familiars de l'assassinat de Roquetas
08 ago 2005
Esto lo acaban de colgar en la web de El Periódico




El hombre ha mostrado el arma tras un altercado entre simpatizantes y detractores del Instituto Armado, que pedían justicia por la muerte de Galdeano


El hombre, con la pistola en la mano (izquierda) y tras ser detenido por unos agentes de paisano. Foto: EFE

+ información

Roquetas de Mar. -- La presencia de guardias civiles a la puerta de los juzgados de Roquetas de Mar, donde hoy declaran el teniente y dos agentes de la Guardia Civil imputados en la muerte de Juan Martínez Galdeano por una presunta paliza, ha originado un altercado en el que un hombre ha tenido que ser reducido por agentes de paisano del Instituto Armado tras sacar una pistola.

Los hechos se han producido cuando una veintena de mujeres han acudido frente a las dependencias judiciales para mostrar su solidaridad a los nueve guardias civiles imputados por la muerte del agricultor.

Cuando mostraban pancartas donde se leía "Animo tenéis la conciencia tranquila", "Viva la Guardia Civil" y "No hay derecho a sentenciaros antes de juzgaros", algunas de las personas que llevaban concentradas desde esta mañana ante las puertas del juzgado en protesta por el supuesto crimen, se han abalanzado sobre los familiares de los agentes para quitarles las pancartas.

Una pistola en la cintura

En ese momento, un hombre de unos 50 años ha sacado un arma de la cintura y ha causado un tumulto que ha tenido que ser apaciguado por agentes de paisano de la Guardia Civil y de la Policía Local.

A continuación, una decena de guardias civiles uniformados ha hecho un cordón para separa a ambas concentraciones para devolver la calma al lugar. "Estamos cansados de que se juzgue antes de que sean juzgados y de que el juez no haya terminado de interrogarlos", ha afirmado Carmela Marín, madre de un agente destinado fuera de la provincia.

Horas antes, la juez que instruye el caso por la muerte de Juan Martínez Galdeano ha empezado a tomar declaración a dos agentes y al teniente del acuartelamiento, imputados por su implicación en la paliza mortal que presuntamente sufrió la víctima.

Con la comparecencia de estos tres guardias civiles, la titular del Juzgado de Instrucción número 1 de Roquetas de Mar, Estefanía López, concluirá la toma de declaración a los nueve agentes imputados en el caso --uno de ellos un guardia alumno-- por la muerte del agricultor, de 39 años, debido presuntamente a la agresión que sufrió en el cuartel, al que acudió el pasado 24 de julio para pedir auxilio cuando era perseguido por una familia con la que tuvo un altercado de tráfico.

El fiscal jefe de la Audiencia Provincial de Almería, Juan Manuel de Oña, ha acudido al juzgado para asistir a la toma de declaración de los tres imputados llamados a declarar, por su "deseo de tomar conocimiento directo del asunto", según ha explicado a los periodistas.

Un caso aislado

El fiscal ha destacado que se trata de un hecho "absolutamente excepcional", en una trayectoria totalmente impecable de la Guardia Civil, al menos durante los 18 años que lleva de ejercicio. De Oña ha asegurado que no ha recibido indicaciones del Gobierno respecto a este caso.

El fiscal jefe ha eludido desvelar la postura que adoptará la Fiscalía en este asunto porque "el primer destinatario, por exigencias del derecho procesal tiene que ser el propio órgano jurisdiccional". De Oña tampoco ha querido pronunciarse sobre las declaraciones del ministro del Interior, José Antonio Alonso, respecto a que hubo "cierta resistencia a la investigación".
Re: Amenacen amb una pistola a la porta dels jutjats als familiars de l'assassinat de Roquetas
08 ago 2005
... que no el nas!

L'altre dia a l'acabament del Barça Cadis, al Trofeu Carranza, 2 menors d'edat espontanis saltaren al camp i foren interceptats per 2 policies que els tragueren del camp de mala manera, regirant-los el braç i fent-los mal, mentre des de la grada es podia sentir el crit unanime:

Assessinos, assessinos...!

Per descomptat els periodistes esportius de TV3 ni en feren esment, emocionats com estaven pel resultat. Però acabar perdent i per comptes de cridar contra el barça acabar tot el públic insultant a la Policia Nacional és un senyal de que les coses milloren, a poc a poc però milloren, desprès de molts anys de negar la violencia dels cossos de seguretat ara queda demostrat, per desgràcia perque ha mort un home i això és innegable. També era innegable que al País Vasc es tortura, però vaja això ja serien fruits d'un altre paner.
Re: Amenacen amb una pistola a la porta dels jutjats als familiars de l'assassinat de Roquetas
09 ago 2005
Fa fastic viure en un mon onj treballes per pagar als teus butxins...
"absolutamente excepcional"....je,je,je
09 ago 2005
que se trata de un hecho "absolutamente excepcional", en una trayectoria totalmente impecable de la Guardia Civil, al menos durante los 18 años que lleva de ejercicio?...me rio (por no llorar)

Guardia Civil Asesinos! lo fueron y lo son!
Guardia Civ-vil , impunidad servil
09 ago 2005
Només un apunt, un breu señal que ens recordarà on som: 12 Octubre de 1999, la jutge, ilustradissima Remei Bona (Peça), decreta la presó preventiva per a la dotzena de nois detinguts despres de la manifestació y posteriors aldarulls. El motiu: suposada "alarma social" causada pels disturbis (mare meva, la tercera guerra mundial provocada por los antisistema!). 2005 Almería (roquetas de mar), mitja dotzena de guardies civils apallissen brutalment fins a la mort davant del cuartel, amb diversos testimonis y caméres gravant l'agressió. El jutje desestima la petició fiscal d'ingrés en preso preventiu aduint que no hi ha alarma social mentre tot el poble de roquetes clama contra la impunitat de la guardia civil. El tinent responsable ja tenia antecedents per denuncies de tortura pero segons el director de la GC el seu expedient està net.

Està força clar que torturar fins a la mort i potser inclús matar pot sortir força barat (inhabilitació i retirada del "servei" durant un temps prudencial) sempre que hom pertanyi als cossos i forces de seguretat de l'estat. En canvi participar en una manifestació antifeixista, inclús participar en aldarulls i trencar vidres i mobiliari urbà pot sortir car (ingrés en presó preventiva- presumpció d'inocencia on?, fortes penes-multa, maltractes policials, estigmatització mediàtica...) si hom només es un precari i a sobre dels rovoltosos antisistema.

Al tanto companys que ja hauriem de saber de quin peu calcen aquesta purria de burócrates.
Re: Amenacen amb una pistola a la porta dels jutjats als familiars de l'assassinat de Roquetas
13 ago 2005
Un saludo Antifeixista desde Euskal Herria.


* LEE Y DIFUNDE ..........................

-- ANTIFAXISTA SAREA --

E-MAIL: ANTIFAXISTA (at) terra.es
WEB: http://groups.msn.com/ANTIFAXISTASAREA/_whatsnew.msnw
+ SI DISPOSEU DE PAGINA WEB,VOS DEMANEM QUE PERDEU UNS MINUTS DEL VOSTRE TEMPS I HENS INCLUIU AL VOSTRES ENLLAçOS,GRACIES...

Bienvenidos - Benvinguts - Ongietorri - Benvido - Welcome - Bienvenue ............
Sindicato Sindicat