Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
IB3? Seguim sense voler-la!
04 ago 2005
Maulets continua amb la intensa campanya en contra del nou ens autonòmic de ràdio i televisió creat pel Partit Popular. Aquesta cop s'han editat uns cartells a fi de mostrar a la societat el que suposarà realment aquesta televisió per a tots nosaltres.
Cartell PP3.jpg
IB3 (2).jpg
El Partit Popular ens oferí en la desgraciada conjuntura del sagnant 11-M un exemple ben clar de la funció que han desenvolupar els mitjans de comunicació públics al seu parer: la legitimació de les seves actuacions, per més desafortunades que siguin. A les illes Balears i Pitiüses, lâobjectiu del PP no canvia. Pretenen la submissió dels mitjans de comunicació illencs públics i privats als seus interessos partidistes.

El projecte de creació dâuna ràdio i televisió autonòmiques no ha de ser analitzada, per tant, com una única agressió centrada en lâàmbit lingüístic. Ens preocupa profundament el model de llengua que pretén imposar lâespanyolisme, impulsor del secessionisme i dâunes politiques agressives contra el català. Però ens preocupa també la retallada de la llibertat informativa que suposaran tant les restriccions en la recepció dels canals televisius i emissores radiofòniques dâaltres territoris catalans, com la utilització que farà el PP dâIB3. I tenim motius per a desconfiar de Jaume Matas. El tancament de Somràdio i la calcada implementació de les polítiques que Eduardo Zaplana aplicà al País Valencià durant la seva polâ¢lèmica presidència ens ho demostren.

Maulets, lâorganització juvenil de lâEsquerra Independentista, entenem que el PP cerca en la creació de la ràdio i televisió autonòmiques la consolidació dâun teixit comunicacional absolutament afí i obedient, i així analitzem el desembarcament massius dâantics integrants del gabinets de premsa del partit en els càrrecs directius del nou canal. Denunciem que el PP pretén exercir un major i més efectiu control sobre la informació, i que per a això compta amb el suport de personatges com Agustí Sintes i Sònia Escribano (condemnats per difamació). Denunciem també la mesquina actituda dels conservadors, que no han dubtat en retallar els pressupostos destinats a Política Lingüística i mantenen els centres educatius de lâarxipèlag en una precarietat inacceptable per a finançar els seus projectes electoralistes.

Entenem que no es tracta sinó dâuna altra agressió de lâespanyolisme. Maulets considerem que comparteix, amb altres mesures del PP i lâatemptat terrorista comès per Jaime Martorell Mir (condemnat lâany 1990 a 6 anys de presó per atemptar contra el repetidor de TV3), uns mateixos objectius: el genocidi lingüístic i la restricció de la llibertat informativa.

Maulets denunciem també la sinistra deixadesa mostrada pel govern âcatalanista i dâesquerresâ? de la Generalitat del Principat (PSC, ERC i ICV) davant aquesta nova agressió.

Mallorca
Agost 2005
Mira també:
http://www.maulets.org

This work is in the public domain
Sindicat