Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Okupat el cinema Euterpe a Sabadell
04 ago 2005
Ja s'ha inaugurat el C.S.A. L'Euterpe a la Rambla de Sabadell, okupant un espai emblemàtic de la ciutat que vol ser derruit
La nit del passat 17 de juny va ser okupat a Sabadell l’emblemàtic cinema Euterpe, situat a la Rambla de la ciutat. El passat dissabte dia 30 de juliol, després d’una gran tasca de rehabilitació duta a terme per un gran nombre de persones que es van emocionar amb el projecte i van venir a col•laborar i fer-se seu l’espai, es va inaugurar el centre social amb una gran festa que va durar tot el dia, i on van participar persones de totes les edats. Activitats per nens, cercavila, dinar popular, més de cinc hores d’espectacle al teatre i concerts a la nit van tornar a omplir de vida un espai que es trobava tancat des de fa gairebé una desena d’anys.
El cinema Euterpe té un gran valor històric, va ser construït l’any 1893 com a teatre i més tard es va convertir en cinema, arribant a ser un del tres millors cinemes de l’estat espanyol. Els seus propietaris porten anys intentant derruir aquest tros d’història de la ciutat que tothom estima. El diumenge següent a l’okupació es van obrir les seves portes i milers de persones van entrar-hi a fer un cop d’ull, l’emoció de pares i avis que recordaven l’Euterpe gairebé es podia respirar.
Ara els gairebé 1400 metres quadrats del cinema i un edifici annex es troben okupats i oberts a qui vulgui realitzar-hi activitats. Un bon nombre de col•lectius han fet seva una de les nombroses sales i tot l’Euterpe es ple d’activitat i constant rehabilitació de l’espai.
Us convidem a tots i a totes a veure i viure L’Euterpe, situat a la Rambla de Sabadell, al costat de la plaça de l’ajuntament. RECUPEREM-LO

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Okupat el cinema Euterpe a Sabadell
04 ago 2005
Felicitats per la okupació!
Aturem l'especulació de les sangoneres capitalistes!
Re: Okupat el cinema Euterpe a Sabadell
04 ago 2005
Es la millor manera d'aturar l'augment dels preus de la vivenda, casa buida, casa okupada
Re: Okupat el cinema Euterpe a Sabadell
04 ago 2005
Felicitats!
I a viure'l!
Re: Okupat el cinema Euterpe a Sabadell
04 ago 2005
Felicitats!
Teniu fotos de la inauguració i del cinema rehabilitat?
Especulació o recuperació?
Re: Okupat el cinema Euterpe a Sabadell
28 set 2005
Akesta iniciativa de recuperar l'euterpe la veritat eske esta molt bè, ke n'aprenguin el xulu putes del manel bustos i el seu germanet el Paco lloron, ens van fer fora de can barba pro ara akt projecte krec ke encare es millor perke el poble de sabadell s'estime aket edifici ke forma part de la nostra historia, a més a més està situat en un lloc estretegic al costat de l'ajuntament. No tinc mes paraules per descriure el ke sento i per això dic llarga vida a l'euterpe i andavant les achas!!!!
Re: Okupat el cinema Euterpe a Sabadell
29 set 2005
¿Pero a quién queréis engañar? si la mayoría de los que ocupan el Euterpe son pijos repijos de las mejores familias de Sabadell centro. Por favor no le toméis el pelo a los que realmente tienen necesidad de vivienda y que no son precisamente los pijos del Euterpe.
Re: Okupat el cinema Euterpe a Sabadell
02 gen 2006
Completament d'acord amb el Dani, es conegut ja per molta gent que el moviment Okupa de Sabadell, en concret els de l'Euterpe, es el mes elitista de Catalunya, fills de gent amb posició social i econòmica molt alta del centre de Sabadell. Jo soc un nou vingut a Sabadell, pero crec que a Barcelona, que es d'on vinc, quedaria bastant ridicul que la gent de Pedralbes i la Bonanova ocupés pisos al Passeig de Gracia.
Sindicato Sindicat