Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La Intersindical-CSC jutja preocupant l'augment de l'atur de juliol
04 ago 2005
Denuncia la pràctica patronal d’acomiadar just abans de les vacances
otg.gif
logo.gif
La Intersindical-CSC jutja âpreocupantsâ? les dades dâatur del mes de juliol, que tradicionalment és un període dâaugment de lâocupació. Al Principat ha pujat un 4,63% i a les Illes un 1,51 al País Valencià ha baixat un 1,65 però té un dels índex més alts pel que fa a atur interanual (5,49%).
Per la Intersindical-CSC les dades són el reflex âdâuna política dâocupació que fa aigües per totes bandes i que fa massa temps que duraâ?. Aquestes dades indiquen que una part de treballadors/es són acomiadades a les portes de les vacances, per poder estalviar despeses a les empreses. Gran part dels acomiadats en aquest període són joves, que malgrat tot i haver treballat tot lâany, no poden gaudir de les vacances, teòricament garantides per llei.
En aquest sentit cal denunciar que âlâocupació que es crea és precària i temporal. Ha estat massa difícil trobar algú des del govern espanyol que doni la cara per explicar les dades. Tots estan de vacancesâ?.
No podem estar parats al veure que aquesta situació es produeix any a any, sense que ningú es preocupi de fer res al respecte. Aprofitant el debat sobre el nou estatut cal insistir en la demanda dâun Marc Català de Relacions Laborals per dâaquesta manera poder canviar aquesta dinàmica que porta a un escenari de precarietat dâuna part important de la població dels Països Catalans.
Al mateix temps i com a conseqüència de les dates en les quals ens trobem, les empreses comencen a presentar resultats positius, en molts casos superant beneficis anteriors. Uns majors beneficis, no produïts per una millor productivitat, sinó per una reducció en la inversió en el capital més valuós que té qualsevol empresa, el capital humà. Arribem a la conseqüència que âon hi ha més benefici existeix més precarietatâ?.
Mira també:
http://www.intersindical-csc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Intersindical-CSC jutja preocupant l'augment de l'atur de juliol
05 ago 2005
Iros al pedo¡¡
Re: La Intersindical-CSC jutja preocupant l'augment de l'atur de juliol
05 ago 2005
em sorprent Loli quina facilitat tens per expressar-te.
El tema de l'atur és preocupant pq es prengui amb aquests grans comentaris.
Apa, salut. i a vore si de veritat els sindicats comencen a fer la feina que han de fer. de moment els sindicats espanyols gestors del capital,UGT i CCOO, ens han demostrat qie no etan per la feina. A veure si la Intersindical-CSC ens demostre que no són igual, jo pel que conec i confio.
Salut
Re: La Intersindical-CSC jutja preocupant l'augment de l'atur de juliol
07 ago 2005
El Loli ho diu pels empresaris que contracten gent amb sous de merda per tres mesos, els foten al carrer d'un dia per l'altre sense indemnització, i després es queixen de que no troben gent que vulgui treballar als seus sectors... paràsits socials, aixó és el que són!!

Aixó és només un exemple més de la precarització que patim els treballadors, pitjors condicions de feina i sou per més hores.

Vejam si la I-CSC fot canya, perque UGT i CCOO no fan gaire.
Re: La Intersindical-CSC jutja preocupant l'augment de l'atur de juliol
08 ago 2005
Tothom jutja com a preocupant l'augment de l'atur. Jo, però, tinc un dubte sobre l'article. No pas sobre el fons, que evidentment comparteixo, sinó més aviat sobre el redactat: Per què apareixen algunes frases entre cometes? Han estat extretes d'alguna altra intervenció? Les ha pronunciat algú en concret? Es que sincerament no acabo d'entendre perquè apareixen al llarg de l'article.

Exemple extret del segon paràgraf: Per la Intersindical-CSC les dades són el reflex âdâuna política dâocupació que fa aigües per totes bandes i que fa massa temps que duraâ?.

D'altra banda també volia afegir que estic completament d'acord amb en PW: ni UGT ni CCOO han fet gaire que diguem. Malgrat això també sóc del parer que la I-CSC hauria de fer molt més soroll del que acostuma a fer.
Re: La Intersindical-CSC jutja preocupant l'augment de l'atur de juliol
09 ago 2005
És una petita satisfacció poder comprobar que al nostre país va sortint a la llum una proposta de transformació en clau nacional. Supos que de moment, només hi ha la I-CSC feint aquesta feina. Per que la resta o treballen en clau espanyola o ben poqueta cosa fan.

El que me sobta sovint quan es fan judicis sobre una o altre organització, sigui sindical o d'una altre caire, és la facilitat amb que se demana "que facin més coses". Com si això fos la graella de la televisió i volguerem que tot el dia feren la programació que a nosaltres mos ve de gust.

Crec que, i sobretot parlant de l'àmbit sindical, caldria que la gent assumis més el seu compromís al seus centres laborals i fes el pas cap a l'afiliació a opcions dignes i del país.A opcions d'alliberament social en clau de Països Catalans.

O potser se pensa la gent que un sindicat és un ens abastracte que s'alimenta de consignes, comunicats i vagues?

El sindicalisme, a diferència de la política o l'associacionisme, és l'eina més directa de defensa de la majoria de la ciutadania, o sigui la classe treballadora que representa el 90 % de la població.

Per tan, l'única manera de fer canviar les coses allà on mos passem, per desgràcia, més hores al dia, és tenir compromís i ser protagonista dins les organitzacions de classe que més directament lluiten per fer desaparèixer un sistema econòmic i social injust i contrueixen conciència, classe i país.
he dit. perdonau pel rotllo.
Sindicato Sindicat