Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : especulació i okupació
Crònica de la manifestació contra la màfia immobiliària a La Marina
03 ago 2005
marina_lliure.jpg
El passat dissabte 30, prop de 1000 persones es manifestaren a Dénia (Marina Alta) en defensa del territori, demanant un canvi dràstic en l’actual política de desenvolupament urbanístic al País Valencia.

La marxa, que aplegà a persones i plataformes ecologistes de nombrosos pobles, tant de La Marina com d’altres comarques valencianes, transcorregué al llarg del carrer Campos, principal carrer de Dénia, al qual s’apleguen a l’estiu centenars d’estiuejants i turistes.

El col·lectiu convocant, Marina Lliure, obria la manifestació amb una pancarta on ressava el lema de la convocatòria: “Mafia immobiliària, La Marina destrossada�. Darrere de la pancarta principal un grup nombròs de gent de perfil majoritàriament jove i de marcat carácter independentista va mantindre un tò prou animat i combatiu al llarg de la manifestació, amb lemes constants en contra dels especuladors, les urbanitzacions de luxe i els camps de golf. La manifestació la completaven plataformes veïnals com Salvem Sanet, el CDT de Pego, Runar de Benissa, Vent-Pluig des de la bella Vall de Guadalest, Plataforma pels pobles de la Safor i un llarg etc... Cal destacar també que, a títol personal, hi havia representades la major part de les plataformes ecologistes de les provincies d’Alacant i Valencia: així gent de plataformes com Xúquer Viu, Plataforma Comaques del País Valencia, Salvem la Bossarta, PKAT, Algar net i Viu i moltes altres van ser presents també a la manifestació.

En acabar la manifestació tingueren lloc parlaments a càrrec de Marina Lliure, la Plataforma pels pobles de la Safor, la Plataforma Comarques del País Valencia, i veïns de Benissa, on va quedar palés l’intenció de tots els moviments de base que lluiten per defensar la terra al País Valencia passa ineludiblement per la mobilització popular, i l’auto-organització.

L’únic incident destacable fou l’agressió patida per un jove veí del poble mentre es dirigia a la manifestació. Els agressors han sigut identificats com a reconeguts elements feixistes residents també a Dénia.
marina_lliure gent.jpg

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de la manifestació contra la màfia immobiliària a La Marina
03 ago 2005
Enhorabona!! Prou especulació que només beneficia uns quants i ens perjudica a la resta!!
Sindicat Terrassa