Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: altres temes
El papa, persona amb por
01 ago 2005
(Carta publicada al diari «El Punt» el dia 1 d'agost)
En un temps, diuen que Ratzinger era un teòleg progressista, o sigui renovador, que obria nous camins. Amic i col·laborador de Hans Küng. Tots dos van ser considerats com les dues grans promeses.

Però Ratzinger va tenir una experiència que el va canviar. Era professor universitari, i al maig del 1968 els seus estudiants, com tots, es van revolucionar. Aleshores sembla que va agafar por, va perdre la fe en les persones i va tendir a pensar que se les havia de «controlar», si no, es desmandaven. Küng també era professor universitari, i també va veure els seus estudiants revoltar-se, però s'ho va prendre d'una altra manera, va continuar sent renovador i encara ho és. Per tant, el factor determinant no devia ser l'esdeveniment, sinó la feblesa de caràcter i la por.

I és aquesta persona feble, poruga, tancada i amb poca fe la que unes altres persones febles, porugues, tancades, amb poca fe i, a sobre, mal elegides, han nomenat papa. Serà, sobretot, el «seu» papa. Per a molts de nosaltres, pot ser un obstacle més contra el qual caldrà lluitar.

Antoni Ferret. Barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El papa, persona amb por
01 ago 2005
No me interesa en absoluto el papa y la religión pero, sin embargo, creo útil indagar sobre los intereses que mueven al Vaticano. Desenmarcararlos ante sus fieles, controlarlos.
No al reformisme. No al capitalisme.
02 ago 2005
El reformisme clerical el que cerca es el mateix que el reformisme capitalista, reforçar el sistema de dominació. El capitalisme i l'església enganyen els treballadors amb el "benestar" i la doctrina social, per fer "diregible" el sistema d'explotació.

El capital, del que forman part central totes les esglèsies del mòn, tè un ala esquerra i un ala dreta.

Quan l'abús manifest de llurs ales dretes es fa insuportable per la classe treballadora, treuen com si fos un conill l'ala esquerra: aquest es el jòc de l'arternància que reforça el capital i els seus centres ideológics, les esglèsies.

La lluita de la que parla l'amic Ferret no es una lluita de classes, sino una lluita entre persones de l'ala esquerra i de l'ala dreta de l'esglèsia, orientada a reforçar la seua influència. En tot càs, aquesta "lluita" va sempre en contra dels interessos de la classe treballadora i sempre a favor del capitalisme, el qual surt reforçat de les seves netejes d'imatge, destinades a ofegar tota lluita revolucinària.
Sindicato Sindicat