Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats : guerra
Comunicat de l'IRA. [Espanyols, apreneu a respectar l'autodeterminació dels pobles -Acords d'Stormond-]
28 jul 2005
El que no diuen els espanyols és que els irlandesos poden convocar un referèndum d'autodeterminació, gràcies als acords d'Stormond. I és que no hi ha més fanàtics que els espanyols...
Declaració oficial de l'Exèrcit Republicà Irlandés (28 de juliol de 2005)
Declaració de l'IRA (28 de juliol de 2005)

El lideratge d'Oglaigh hEireann ha ordenat formalment que es posi fi a la campanya armada.

Això tindrà efecte a partir de les 4pm d'aquesta tarda.

A totes les unitats d'IRA se'ls ha ordenat que abandonin les armes.

A tots els voluntaris se'ls ha ordenat que ajudin al desenvolupament de programes purament polítics i democràtics a través de mitjans exclusivament pacífic.

Els voluntaris no han de participar en cap altra activitat, en cap cas.

El lideratge d'IRA també ha autoritzat el nostre representant a comprometre's amb l'IICD [Comissió Internacional Independent de Decomís] per completar el procés que porti a posar les armes fora d'ús, de forma verificable, la qual cosa augmentarà la confiança pública. Aquest procés hauria d'acabar tan aviat com fos possible.

Hem convidat dos testimonis independents, de les esglésies protestant catòlica, a fer de testimonis.

El Consell de l'Exèrcit pren aquestes decisions després d'un procés de discussió i consulta intern sense precedents amb les unitats de l'IRA i els Voluntaris.

Apreciem el camí sincer i directe en el qual s'ha fet el procés de consulta i la profunditat i contingut de les submissions.

Som orgullosos de la forma de camaraderia en la qual s'ha portat aquesta discussió veritablement històrica. El resultat de les nostres consultes mostren com és de gran el suport a l'estratègia de pau del Sinn Feinn, entre els Voluntaris de l'IRA.

Hi ha també una preocupació inqüestionable respecte a la incapacitat dels dos governs i els unionistes per participar plenament en el procés de pau.

Això ha creat dificultats genuïnes. La majoria aclaparadora del poble d'Irlanda plenament dona suport a aquest procés.

Ells i els amics de la unitat irlandesa per tot el món volen veure la plena aplicació de l'Acord de Divendres Sant.

Malgrat aquestes dificultats s'ha considerat que les nostres decisions avancen els nostres objectius republicans i democràtics, incloent-hi el nostre objectiu d'un Irlanda unida.

Creiem que hi ha ara una manera alternativa d'aconseguir això i acabar amb la dominació britànica sobre el nostre país. És la responsabilitat de tots els Voluntaris mostrar lideratge, determinació i valor.

Som molt conscients dels sacrificis dels nostres patriotes morts, dels qui van anar a presó, dels Voluntaris, de les seves famílies i la base republicana més àmplia.

Reiterem la nostra opinió segons la qual la lluita armada era totalment legítima. Som conscients que molta gent ha patit aquest conflicte.

Hi ha un imperatiu imposat a tots els bàndols i aquest és el de construir una pau justa i duradora. La defensa de les comunitats nacionalista i republicana comunitats ha crescut amb nosaltres.

Hi ha una responsabilitat davant la societat per assegurar que no hi hagi cap reaparició dels pogroms de 1969 i els primers anys setanta.

Hi ha també una responsabilitat universal per fer front a les actituds sectàries en totes les seves formes.

L'IRA es compromet plenament amb els objectius d'unitat d'Irlanda i independència i a construir la República dibuixada en la Proclamació de 1916.

Fem una crida a la màxima unió i esforç dels republicans irlandesos a tot arreu. Som segurs que treballant junts els republicans irlandesos podrem aconseguir els nostres objectius.

Tots els Voluntaris són conscients de la importació de les decisions que hem pres i tots els Oglaigh són obligats a complir plenament aquestes ordres.

Hi ha ara una oportunitat sense precedents d'utilitzar l'energia considerable i generositat que tenim en favor del procés de pau.

Aquesta sèrie completa d'iniciatives sense parangó és la nostra contribució a això i als esforços continuats d'aconseguir la independència i la unió de la gent d'Irlanda.
Mira també:
http://sinnfein.org/
http://www.vilaweb.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de l'IRA. [Espanyols, apreneu a respectar l'autodeterminació dels pobles -Acords d'Stormond-]
28 jul 2005
Tard o d’hora els pobles estan condemnats al diàleg.
Ha calgut diàleg a Irlanda i cal diàleg a Euskadi, a Palestina, etc...

Felicitats al poble d'Irlanda lliure i unificat..
Re: Comunicat de l'IRA. [Espanyols, apreneu a respectar l'autodeterminació dels pobles -Acords d'Stormond-]
29 jul 2005
Espanya és el pitjor País del mòn. És una merda tan gran, i tan feixista que qualsevol problema institucional que pateixi sols pot ser vist com una oportunitat per millorar.

Tot el nostre suport als Republicans Irlandesos, una gent organitzada a nivell de barris de classe treballadora, que exerceixen tota la sobirania dins d'aquests a traves de l'IRA, que es qui realment es preocupa del benestar del barri amb el suport explicit de la gent, sino sols cal veure com estan els barris catolics.

Per altra banda tenim els pijisims unionistes d'ultradretà, ultraconservadors, que encara ploren els herois del segle XV i desfilen davant dels pobres catolics cada any demostrant-los qui mana, i pq mana: pq van guanya la guerra!

Visca l'IRA i visca l'Irlanda Lliure que veurem d'aquí pocs anys, doncs els catolics sols poden vencer, la demografia està amb ells, cada cop són més, i els protestants menys. Sols falta ara que en marxin uns quants, i ja seran majoria, i podran per fi viure en la irlanda reunificada i justa que fa tants anys que propugnen.

Més dificil veig el camí d'Euskadi, doncs haver-se d'entendre amb troglodites inquisitorials com en bono, el PP, l'ibarra... els mitjans de comunicació, la intelectualitat espanyola tota volcada a donar suport a organitzacions amb discursos feixistes com l'AVT que dona suport a la pena de mort tot sovint a traves d'alguns portaveus, que nega el dialeg, i que sols vol imposar la seva realitat, la del feixisme espanyol i l'alta burgesia a la resta...

A espanya el diàleg no es possible, pq els mateixos espanyols preferixen morir en un atemptat o consentir morts cada dia que perdre un pam del terreny guanyat pel seu feixisme colonial!


Mort a l'estat i mort a tots els que el fan possible.
Re: Comunicat de l'IRA. [Espanyols, apreneu a respectar l'autodeterminació dels pobles -Acords d'Stormond-]
29 jul 2005
En el Ulster, los del Ira no han conseguido absolutamente nada, ya quisieran ellos tener lo que tienen aquí Cataliuña o el País Vasco, además el gobierno inglés tiene en suspensión la autonomía. Lo que ha pasado es que han visto que con las armas no han conseguido nada y han claudicado, han perdido. Lo mismo les pasará a los de Eta, si quieren que el Estado español sea clemente con los presos y no pudrirse en la cárcel, lo único que les queda es dejar las armas y reconocer su derrota. Treinta años de asesinatos para nada.
Re: Comunicat de l'IRA. [Espanyols, apreneu a respectar l'autodeterminació dels pobles -Acords d'Stormond-]
30 jul 2005
cuantos siglos lleva asesinando el estado ingles?
y el estado español?
un poco de coerencia.
Re: Comunicat de l'IRA. [Espanyols, apreneu a respectar l'autodeterminació dels pobles -Acords d'Stormond-]
08 ago 2005
Derrota? Derrota és el que tens quan no lluites, és el que tens quan una manifestació pàcifica acaba amb 13 morts en mans de la policia. Derrota és el que tenim ara aquí. Els irlandesos ja eren un `poble derrotat i oprimit, eren la xusma d'europa i el mòn, un poble condemnat a emigrar, com galicia, degut a les nules possibilitats d'avançar.

Més greu però es la situació d'Irlanda del nord, un País racista on ser pelroig i de pell clara (irlandes, catolic, republicà....) et condemna a no trobar feina, a caure en l'alcolisme i en ser vist com un inferior.

Ara desprès de 30 anys de violència, i també gràcies a la seva tactica demogràfica (tenen un creixement vegetatiu molt alt) estan a punt de superar en nombre als Protestants, i ja es una realitat veure Belfast amb un Alcalde del Sinn Fein! Per aix`po ara poden deixar les armes, perque ja no els cal protegir-se de l'Estat i dels feixistes protestants, doncs ja són més!

Visca Irlanda Lliure! You are now entering Free Derry!
Re: Comunicat de l'IRA. [Espanyols, apreneu a respectar l'autodeterminació dels pobles -Acords d'Stormond-]
09 ago 2005
Jo renunciaria de bona grat als estatuts d´autonomia del Principat de Catalunya, el País Valencià i les Illes a canvi del dret a l´autodetermináció i la territorialitat de tota la Nació Catalana, de tots els Països Catalans, cosa ke els irlandesos ja han aconseguit i se´ls ha de felicitar.
Estic segur ke tot independentista basc o gallec, si és una mica coherent pensaria el mateix.
Visca l´IRA!!
Visca Irlanda Unida!!
Visca els Països Catalans Lliures i Reunificats!!!
Visquin els pobles!! Morin els imperis!!
Visca la Terra Lliure!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more