Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió
>>>L’Assemblea de festes alternatives de Vallcarca denuncia el veto imposat per l’Ajuntament
28 jul 2005
>>>L’Assemblea de festes alternatives de Vallcarca denuncia el veto imposat per l’Ajuntament
>>>L’Assemblea de festes alternatives de Vallcarca denuncia el veto imposat per l’Ajuntament

L’Ajuntament de Gràcia acaba de fer-nos partícips de la seva decisió d’impedir-nos realitzar, com hem vingut fent els darrers anys, les festes majors alternatives del nostre barri. És el segon any consecutiu que succeeix, tot i que enguany ens han avisat amb més temps. Els tècnics del districte han provat d’argumentar tal posició (que si no les volíem fer en la data conjunta dels “barris nord� de Gràcia, que si la plaça estava demanada, etc.) provant d’amagar la que considerem que és la verdadera raó: l’Ajuntament ens vol aplicar un veto personal i directe vers la realització d’aquestes festes. De fet aquesta visió es va veure reforçada en la darrera reunió que vam tenir amb els responsables del Districte on, davant la presència d’altres representants veïnals, van refermar la seva postura de que “vosaltres no fareu aquestes festes�, negant-se a donar cap sortida a la situació.
A l’Administració no li resultem còmodes, ho sabem; la nostra manera de fer no segueix els seus cànons habituals i mai ens hem plegat a allò que no crèiem. Sempre hem reivindicat la nostra pròpia autogestió i independència, les nostres maneres de treballar pel barri, defensant la nostra manera de ser. Se’ns pengen certes etiquetes carregades de prejudicis que no ens molestarem ha haver de debatre constantment. Això si, sempre hem provat de respectar les normes de convivència mínimes per tal de poder tirar endavant el nostre projecte i no destorbar a cap veí i sempre hem estat oberts a dialogar amb tots aquells que així ens ho demanèssin. L’Ajuntament, per la seva banda, sempre ha provat d’apartar-nos de les seves reunions per les festes i, fins i tot, se’ns ha negat la paraula en alguna d’aquestes.
Les festes alternatives de Vallcarca son un projecte que vam engegar uns veïns del barri amb tota la motivació i dedicació possibles ara fa força anys per tal de redinamitzar el nostre barri, llargament oblidat per les administracions públiques. En aquest temps hem aconseguit que les festes es convertissin en un petit punt de referència lúdicocultural amb apunts de reivindicació social el primer cap de setmana de setembre. A la nostra manera hem estat reforçant un pràcticament inexistent teixit associatiu i ens temem que sigui això el que faci por a l’Ajuntament. A la nostra manera, sense imposicions, reivindicant un espai al barri i, pel barri, seguirem treballant: per les festes, per aturar el Vial, per lluitar contra l’especulació, per milers de coses que afecten el nostre petit barri. I així seguirem lluitant i treballant, fent-nos cada cop més lliures.



Val a dir que la nota és de fa uns dies, el tema ha sortit publicat ja a alguns mitjans i això ha fet reaccionar el districte. Ens reunirem en breu amb les entitats veïnals per tenir el seu recolzament. L'administració sembla que pot plantejar una contraproposta....

This work is in the public domain

Comentaris

Vallcarca Resisteix!
28 jul 2005
Molts ànims desde la muntanyeta! No us deixeu xafar pels buròcrates feixistes de l'axunta!
Endavant Vallcarca resisteix!
Més Hardcore i menys folklore!
Re: >>>L’Assemblea de festes alternatives de Vallcarca denuncia el veto imposat per l’Ajuntament
29 jul 2005
Vallcarca lliure! tot i la tirania de Gracia, tot i els desallotjaments, pallises als veins, obres que han convertit el barri en un nou Beirut, malgrat tot, el barri segueix de peu. Perque Africa comença a Lesseps, VALLCARCA NO ES GRACIA!!
Re: >>>L’Assemblea de festes alternatives de Vallcarca denuncia el veto imposat per l’Ajuntament
12 ago 2005
endavant amb aquestes festes que es duran a terme, ens provin de fer callar com vulguin!
ens hi veiem, el primer de setembre a vallcarca. l'ajuntament ho sap: no ens faran creure!
Vallcarca Resisteix!
22 ago 2005
Prou de prohibicions!! prou de tiranies feixistes i de vetar el poble!
Ens veiem a Vallcarca al septembre, ke no hi falti ningú !

SALUT
Sindicat Terrassa